POWER BY AMD Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 wiezecie w to 37000 w 3dm 2001 wiezycie w to ?? karta niby 475 mhz /1200 no ale kurde zeby wymiotła tyle punkcików to chyba bug 3dm a nie wydajnosc tej grafa a jak to jej wydajnosc to ati bedzei miałą nie wąska konkurencje a jeszcze brak ps3 na pewno jej nie pomoze co wy na tenten temat myslicie ile dajecie r420 ??(ile sznas, ile pkt) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Jest możliwe. Np. 400 FPS w teściku Nature i jakieś 300 FPS w teściku z ze smokiem w wersji High i mamy ładny score. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 no ta ale weś kurde wypsztukaj 400 fps w natur jak tu ledwo pod 150 karty dzisiaj podjezadzaja no czyzby nv 40 miałą az takiego kopa ?? jakoś mi sie nie hcce w to wierzyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 pożyjemy zobaczymy, może to znowu jakieś tricki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 A czemu nie? :-) Podobno wydajnośc shaderów podskoczyła około 2-3 krotnie, dodatkowo fillrate wynosi 7 miliardów texeli... Sądzę, że minimum 200-250 FPS w Nature NV40 wyciska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 a ten kto to robił nie mógł wzucić linka na compare :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 aha, i jeszcze potoczki, podobno NV40 bedzie ich miała 16.... a co do radkow, R420 maja byc 3krotnie szybsze od dzisiejszych R360 :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 karta niby 475 mhz /1200 A co ma piernik do wiatraka? nie tylko samo taktowanie pamieci sie liczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 37000pkt wydaje sie jakos troche za duzo. Przypomnijcie sobie jak kiedys jakis gosc mial niby dostep do karty z 2xR300 VPU i dawal wyniki w okolicach 25000pkt. Nieprzeszlo to niepostrzezenia i ktos odkryl oszustwo. Podobniez szybki mial byc NV30, a co wyszlo... W taki wynik to ja uwierze, ale na CPU 5GHz. Dziwi mnie jedna sprawa. Plyta glowna. Jakim sposobem do A64 ktos niby uzyl plyty na K8T880? Chyba K8T800. No i inna sprawa. Wydaje sie ze karte referencyjna za kulisami pokazala NVIDIA... to jakim sposobem i dlaczego miala by uzyc plyty glownej na chipsecie VIA? Wszak ma wlasne. Moze ktos zna rozwiazanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Sranie w banie a marketing marketingiem . Trzeba trochę szumu porobic aby mówiono O NV 40. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 aha, i jeszcze potoczki, podobno NV40 bedzie ich miała 16.... a co do radkow, R420 maja byc 3krotnie szybsze od dzisiejszych R360 :> Od R360? Toż to żadna rewelacja. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 a co to za wielki problem 37 tysiakow w 3d marku 2001, wystarczy 3d analyzer i do przodu, sam na giefie 3 mam 19 tysiecy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 karta niby 475 mhz /1200 A co ma piernik do wiatraka? nie tylko samo taktowanie pamieci sie liczy a co ty masz do tego ja wypisuje dane a nie komentuje je napisałem ze ma takie taktowanie i wszysko jak bede je komentował to ci powiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Powered By Amd=> Masz jakis odnosnik do miejsca w ktorym to przeczytales ? Z gory dziekuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 aha, i jeszcze potoczki, podobno NV40 bedzie ich miała 16.... a co do radkow, R420 maja byc 3krotnie szybsze od dzisiejszych R360 :> pozyjemy zobaczymy... Producenci zawsze tak pisza, aby klijetow przyciagnac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 aha, i jeszcze potoczki, podobno NV40 bedzie ich miała 16.... a co do radkow, R420 maja byc 3krotnie szybsze od dzisiejszych R360 :> pozyjemy zobaczymy... Producenci zawsze tak pisza, aby klijetow przyciagnac :D Heh no ja nie zapomne jak kiedys w Chipie czytalem zapowiedz FX-ow , chyba byl tam wyklad na 3 strony , jakie to mozliwosci przedstawiali w szczegolnosci FX5800 Ultra ktory miazdzyl Radoslawa a co z tego bylo to chyba wszyscy wiedza ( szuszarka+grill za ponad dwa tysiace:) ) Tak wlasnie ostatnio rozmyslalem na temat przyszlosci NV w grafach i wedlug mnie jak teraz nie wejda z czyms naprawde mocnym to chyba powtorza "suckces" 3DFX-a :) i ATI stanie sie monopolista . Ale mam nadzieje ze nie odpuszcza takiej kasior :D i cos wymysla dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Te 37k na nv40 normalnie nienormalnie to pic na wodę, rozumiem 25k-30k ale nie 37k Chwyt marketingowy nVidii i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 może oni to zrobili przy ustawieniach 640/480 256kolorów 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Nie no ja mysle ze jak wypuszcza taka karte to od razu wyjada z cena tak jak Gainward z tym swoim CoolFixem i rypna jakies 5000 za nia a dwa dni pozniej Ati wypusci swoja drozsza o 200zeta od XT i bedzie dalej rypac FXa w shaderach (nawet w 3.0 choc nie obsluguje :):) ) A te 37000 to pewnie liczba dni jaka im pozostala na skumanie dlaczego Ati jest lepsze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 nidlugo moze (chyba ze wezme 9800 pro) dostane ta karte... tylko brak mi pciX (czy jak to tam sie pisze) aby ja przetestowac :cry: A w tedy trzeba bedzie wsadzic karte w nowe mobo i procka... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 karta niby 475 mhz /1200 A co ma piernik do wiatraka? nie tylko samo taktowanie pamieci sie liczy a co ty masz do tego ja wypisuje dane a nie komentuje je napisałem ze ma takie taktowanie i wszysko jak bede je komentował to ci powiem juz nie wazne nie o to chodzilo :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Nie no ja mysle ze jak wypuszcza taka karte to od razu wyjada z cena tak jak Gainward z tym swoim CoolFixem i rypna jakies 5000 Hmm zgodnie z zapowiedziami ma kosztowac >500$ :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 500$ to tyle ile teraz chodza 5950 wiec looz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Powered By Amd=> Masz jakis odnosnik do miejsca w ktorym to przeczytales ? Z gory dziekuje :) zachęcam do poczytania tego wątku rozpoczetego przez niby dobrze poinformowanego uzytkownika Vegetto-eX tam jest wszystko od poczatku http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.ph...der=asc&start=0 ale nawiasem pisząc to chciałbym zeby tak samo NV40 i R420 były o tyle szybsze od dzisiejszych układow ile to sie spekuluje a nie zeby to sie zakonczylo tylko na słowach :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 czy NV40 i R420 beda na agp :?: bo mi sie zdaje: NV40 - PCI-X ....(a 43, 45 tez PCI-X) R420 - AGP ...(a R423 PCI-X) mam racjie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 PCI-X to troszkę większe PCI stosowane chyba w serwerach. nowe grafy mająbyć na PCI Express x16 - a to kolosalna różnica bo pci-x nie ma połowy przepustowości AGPx4. AJDAHO - obecne grafy (GF3, MX440 i lepsze) lepiej wychodza w 32 bitach niż w 16, przy 256 nawet marka nie odpalisz :lol: wynik wybitnie wałkowy, nie jeden taki jużbył, może nie 37 000 ale to tylko bardziej pokazuje że to kit, pic na wodę. teraz wyniki będą na athlonie FX-51 robione, nie na P4. w okńcu robi się na kompie max wydajnym a nie na intelu :lol: na S3 virge miałem 42 000 w 3DMarku2001 ale sprzedałem kartę bo była brzydka ;) ;) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 PCI-X to troszkę większe PCI stosowane chyba w serwerach. nowe grafy mająbyć na PCI Express x16 - a to kolosalna różnica bo pci-x nie ma połowy przepustowości AGPx4.mi sie wydawalo ze PCI-X 16 to skrut od PCI Express x16 :wink: - glupot sie gdzies naczytalem... a moze ktos wie... czy NV40 i R420 beda na agpznajomi wyruszaja na "podboj" CeBIT'u, wiec ja pisze liste "zakupow"... i trzeba zeby mi przywiezli karte pod AGP :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Pteraz wyniki będą na athlonie FX-51 robione, nie na P4. w okńcu robi się na kompie max wydajnym a nie na intelu :lol:ja sie zastanawiam czemu na forum jest dzial ---> Platforma Intel <--- :idea: Moim zdaniem powinno to nalezec do dzialu ---> Alternatywne Platformy <--- :wink: "(...)Alternatywne Platwormy Jezeli masz Intela, Mac-a, Atari (...)" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 "Hołli szit" 8O troche przyduzo mi sie wydaje tych marków osiagnęła ta grafa i nie wierze w taki wynik na 1024x768 :? poprostu nie ma szans albo to coś zwane nV 40 bedzie wirtuozem wydajności :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Pteraz wyniki będą na athlonie FX-51 robione, nie na P4. w okńcu robi się na kompie max wydajnym a nie na intelu :lol:ja sie zastanawiam czemu na forum jest dzial ---> Platforma Intel <--- :idea: Moim zdaniem powinno to nalezec do dzialu ---> Alternatywne Platformy <--- :wink: "(...)Alternatywne Platwormy Jezeli masz Intela, Mac-a, Atari (...)" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...