michalak Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Pteraz wyniki będą na athlonie FX-51 robione, nie na P4. w okńcu robi się na kompie max wydajnym a nie na intelu :lol:ja sie zastanawiam czemu na forum jest dzial ---> Platforma Intel <--- :idea: Moim zdaniem powinno to nalezec do dzialu ---> Alternatywne Platformy <--- :wink: "(...)Alternatywne Platwormy Jezeli masz Intela, Mac-a, Atari (...)" :lol: Mnie to wcale nie śmieszy. Jest wiele kategorii gdzie Intel bije AMD na głowe i to nie tylko "cena" jest :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 hmm....z tego co pamietam, to NV30 miało mieć 30k w 3Dmarku ( LoL :D ) założe się, zę z tym NV40 to taki sam pic an wode jak z NV30. Samo ATi przyznało, ze r420 jest maxymalnie 30% wydajniejsze od Radeona 9800XT.... Nie wierzę, by Nvidia tak odskoczyła ATi, bo to niemożliwe. OK. Uwierzę w w 30k na NV40/r420 niekręconych, ale na procku rzędu 5GHz!(lub AMD 64 FX-2,8 GHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 cos mi sie zdaje ze to kolejny PIC NA WODE I FOTOMONTAZ :| FX tez mialo byc szybsze 3 razy od ti i jak to wychodzi kazdy wie :| DO PUKI NIE WPADNIE MI TA KARTA W RECE I NIE SPRAWDZE SAM NIE UWIERZE . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 bzdura i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 hmm ciekawe jakiego kopa daje te 16 potoków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYDAY. Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Skoro teraz najwydajniejsza platforma z fx lub p4ee i radkiem 9800xt wykręca ponad 20k i jeżeli te nowe akceleratory mają być szybsze 2-3 razy to 37k jest chyba możliwe?! Czy się mylę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 A ja chcę w to wierzyć :twisted: Ciekawe ile wtedy będzie kosztował 9800XT :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Skoro teraz najwydajniejsza platforma z fx lub p4ee i radkiem 9800xt wykręca ponad 20k i jeżeli te nowe akceleratory mają być szybsze 2-3 razy to 37k jest chyba możliwe?! Czy się mylę? HEHE sam zrobiłem na 9800PRO 21,5k :D kumpel trzasnął 21,7k Zatem chyba wyprzedzamy "najwydajniejsza platforma z fx lub p4ee i radkiem 9800xt" Oczywiście - jeżeli chodzi o wydajność z fabryki to może masz rację (nie mam pojęcia ile osiąga najwydajniejsza platforma bez OC ;) , wiem że jest "trochę" droższa od mojej A wracając do sedna - nie powinno być tak, że jak grafa ma 2 x więcej potoków to przy tych samych zegarach jest 2 x szybsza (oczywiście zakładając że reszta konstrukcji jest identyczna - TMU/potok itd)?? W nowej NVidi podoba mi się to, że potrzebuje aż 2 molexy do zasilanka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Tee sa jakies testy i foty nowych dzieci z Ati i Nvidii? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Porównując wynik z 3dm01 i wynik z FarCry'a nasuwają mi się dwie myśli: 1) Albo to ściema z tym 01 2) Albo priorytetem karty będzie środowisko dx 8.1 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 nie ma co spekulowac poczekajmu jescze troche i sie wyjasni - uwazam jednak ze >20K w 3dsmarku bedzie mozna na niej lajtowo pocisnac na procu ~2GHz lub 2.6 p4 a jak w 3dsmarku2k3????? z 10k tez moze juz byc mozliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 wiesz ale 20k w standard i 10k w 3dmarku to mnie nie zdziwi wcale . . . bo to przyrost powiedzmy bardzo realny natomiast skok z ok 20k na 37k to mi sie przypomina rewolucja aka 3dfx :E <-- a takowa chyba juz nie nastapi przynajmniej ja tego jakos nie widze bo jest to zle rozwiazanie ekonomiczne zarowno dla ATI jak i nVidii . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Prędzej piekło zamaźnie niż ten wynik jest prawdziwy. 37K w 3DMarku na standardowych ustawieniach to czysta prowokacja tak sam jak to było w przypadku FX 5800. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Ja strzelam, ze wyniki kart NV40/r420 w 3Dmarku 2003 będę podchdozić pod 10k. Wszak an tych akrtach co teraz są, mozan zdobyć 7k... Wiec przyrost 30% jest jak anjbardziej realny(choć dosć wysoki). tak wiec realne wyniki nowych kart to 9-10k w 2003... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 To zalerzy wkoncu ta karta ma 16 potokow , a kazdy wie jaka jest roznica pomiedzy 4 a 8 czy 2 vs 4 . Skoro na kreconym 9800 i FX51 dalo sie wyciznac 30k to czemu nie ? Ale z drugiej strony koles mogl dac choc skrina . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Oj, zapewniam cię, żę z tymi potokami jest tak, zę 8 wystarcza....16 wielkiego kopa już nie da.... To tak jak z AGP2x vs 4x, a potem 4x vs 8x. Karty nadrabiają juz czym innnym i tak wielka ilośc potoków nie da wielkiego przyrostu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 te 37K to jest cos duzo , czytalem gdziesz ze nowe ati i nv beda mialy srednio ok 100fps w colinie 4 wiec te 37 to za duzo , colin 4 musial by miec wtedy z 250fps serdnio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Oj, zapewniam cię, żę z tymi potokami jest tak, zę 8 wystarcza....16 wielkiego kopa już nie da.... To tak jak z AGP2x vs 4x, a potem 4x vs 8x. Karty nadrabiają juz czym innnym i tak wielka ilośc potoków nie da wielkiego przyrostu... No ja nie wiem... to chyba jednak zle porwnanie , mimo wszystko to jednak o kolejne 8 potokow wiecej wiec napewno bedzie o wiele szybciej napewno nie o 100% ale nie bedzie takiej malej roznicy jak powiedzmy w agp4x i agp8x . A na przyklad zobacz jaka jest roznica pomiedzy AGP 8x a Pci Express tyle ze to juz roznica w budowie ukladow itp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 no jaka jest ta róznica pomiedzy AGP8x a PCI-Expres? nie wieskza niż 4x vs 8x:D choć fakt, złe troszkę porównanie, bo te dodatkowe 8 potoków da wydajnosci napewno sporo, ale myslę że gdzieś tak ze 30%( w stosunku do taktowanego tym samym zegarem 8potokowca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 ciekawe czy ati pokuci sie o jakąs prowokacje z wynikiem 3dm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 KIEDY BEDA TAKIE KARTY I PO ILE?? MNIEJ WIECEJ ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 No ja juz taka mam - tzn odblokowalem dodatkowe potoki w moim FX i teraz mam 36900 w 3d marku wiec jak chcesz to moge ci ja sprzedac bo nie spelnia moich oczekiwan - tak okazyjnie za 699zl i dorzuce sterowniki gratis... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 michals87 :arrow: słabo się starasz, niedoinformowany jesteś, karta jest już dawno do kupienia w komputroniku, ja już ją potestowałem i muszę powiedzieć, że te 16 potoków naprawdę ssie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 2 molexy hahhaha :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Dla mnie ten news to czysta bzdura i propaganda.Zastanówmy sie czemu ATI sie nie chwali wynikami?-bo nie musi.Nvidia wie ze jej NV40 dostaje po [gluteus maximus] od R420 więc musi to nadrobić reklamą żeby ktoś to kupił bez patrzenia w realne wyniki a nie w jakieś widzimisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Nvidia wie ze jej NV40 dostaje po [gluteus maximus] od R420Skad wiesz jakis test? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Nvidia wie ze jej NV40 dostaje po [gluteus maximus] od R420Skad wiesz jakis test? Nie wiem nie mam testu ale po tych głópkowatych newsach wnioskuje że tak jest.NV robi takie pranie mózgu bo myśli że wszyscy polecą na 3DMarka. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Yasiu głupoty piszesz, walisz smuty bez dowodów. nikt nie wie ile będzie pubktów, ten wynik 37 000 to nie nVidia zrobiła ale po prostu ktoś wysłał przerobiony komunikat 3dmarka, sam napisał sobie wynik i wysłał go jakby test robił. przecież nVidia testowałaby na swoim chipsecie a nie na VIA :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 To ja mam pomysl - > niech kazdy obstawia co z tego wyjdzie (z nowego NV) Ja obstawiam , ze nvidia dorzuci do pudelka przystawke do pieczenia Hamburgerow , ewentualnie paczke Aspiryny i tabletek uspokajajacych , mysle ze jeszcze dla wybranych bedzie kupon na Quake3Arena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Yasiu głupoty piszesz, walisz smuty bez dowodów. nikt nie wie ile będzie pubktów, ten wynik 37 000 to nie nVidia zrobiła ale po prostu ktoś wysłał przerobiony komunikat 3dmarka, sam napisał sobie wynik i wysłał go jakby test robił. przecież nVidia testowałaby na swoim chipsecie a nie na VIA :lol: Właśnie mi o to chodzi że takie coś to można sobie wsadzić w @#$% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...