Skocz do zawartości
virtuomaniak

Prosba do osob z Warszawy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do Was wszystkich z wawki ogromna prosbe.

Czy ma ktos pozyczyc na okres okolo 3 tygodni karte grafiki?? Obojetnie jaka aby dziaiala na MSI 875P Neo. Poniewaz ta co teraz mam chce oddac do servisu (a to potrwa ze 3 tyg) bo sie przegrzewa (nawet na standardowych ustawieniach :| )

Jestem na tym forum dosyc dlugo, sir_yaro mnie dosyc dobrze zna, a keinename zna mnie osobiscie :) Mozecie sie ich o mnie pytac (dla sprawdzenia czy to prawda :) )

Z gory thx wszystkich ma zapomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEe kup sobie zapasową grafę :] ja złożyłem właśnie drugiego kompa (takie coś właśnie jako rezerwa, trochę do pracy - jest cichy, itp) za grafę dałem 20zł - a w sumie mozna i taniej - grafa to Riva TNT 16MB - czyli w sumie spox... a słabsze mozna i za 10zł kupić (ale takie, które pociagną rozdziałkę 1024x768) ...

Naprawde przydaje się mieć zapasową grafę - kiedyś boleśnie odczuyłem brak takowej i nie miałem kompa przez prawie miesiąc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na AGP minimalna 'karta zapasowa' do tej płyty to jakaś z obsługą AGPx4. Nie polecaj mu TNT jedynki bo jeszcze chłopak utopi te pare groszy.

Ops, sorka - tak musi być albo PCI, albo AGP x4 - chyba lepsze wyjście to PCI, bo zawsze będzie pasować - jakiś S3...

Varrol: a za ile złożyłeś "awaryjnego" kompa??

Miałem już dysk, zasilacz i pamięci RAM - ale akurat udało mi się kupić obudowę z zasilaczem :)

Procek - PII 233 - 10zł

2 Procek (skusiłem sie ) - Celleron 300A (@450MHz) - 13zł

Grafa - Creative Riva TNT - 20zł

Obudowa z zasilaczem ATX - 13zł

Płyta główna 50zł (tu można kupić taniej, ale ja chciałem konkretny model - AOpen AX6BC)

Niestety do niektórych części trzeba doliczyć koszt przesyłki - po 6zł...

Jak sie nia ma pamięci SDRAM, to chyba lepiej złożyć kompa na pamiątkach DDR (bo sa tańsze)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehz ;] to tanio można cosik złożyć ;] Ale ja tam może poczekam i jak zmienie sprzęt to stary komp przejdzie jako awaryjny ;] bo jak na razie to na magazynie mam tylko Durona 700, k.dzwiekowa, modem i to wszytsko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi