DareDevil Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Z góry przepraszam jeżeli był juz taki Topic. Otóż problem jest taki, że wczoraj zaczął mi "szaleć" kursor tz. jak tylko ruszam myszką to otwierają się same foldery i pliki itp. Zrobiłem format c i załadowałem świeżą windę (bez aktualizacji), i stery. i po 2 h znowu się wszystko zaczęło od nova(chwilę szaleję, a potem normalnie i tak wkółko). Nawet jak odłączę kabel od neta problem nie ustepuje. Czyżby jakiś wirus został na d: proszę o pomoc i z góry tenx :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giissmo Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Mam to samo niekiedy od jakiegoś miesiaca, pomaga odłączenie myszki i ponowne podłączenie 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 raczej nie wir , ja tez tak mialem jak zainstalowalem stery od myszy , a teraz lece na orginalnych z windy i wszystko oki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Zaczekaj. Na bezprzewodowej chodziło oki 2 h (ale baterie siadły i podłączyłem starą kablową) i po 5 nim korzystania zaczął szaleć, czyżby to vina mychy? (ma ze 3-4 latka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 one obie latają na sterach windy (na bezprzewodowej chodzi oki - zabrałem baterie z pilota ;) chyba fałszywy alarm. Wniosek - trzeba kupić nową myche. Tenx za pomoc. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Zaczekaj. Na bezprzewodowej chodziło oki 2 h (ale baterie siadły i podłączyłem starą kablową) i po 5 nim korzystania zaczął szaleć, czyżby to vina mychy? (ma ze 3-4 latka ;) Jezeli kablowa to sprawdz sobie kabel do gryzonia moze? Daje glowe ze sie przerwal ktorys z kabelkow zaraz przy obudowie myszaka. Tym bardziej ze- jak piszesz uzywasz jej ponad 3 lata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Athlonides Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Kabelek jest napewno przerwany. Potwierdzam powyższą odpowiedź. Sprwa sobie nową myszkę i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FizbAn Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 U mnie na drugim kompie jest ten sam problem. Co jakiś czas kursor zaczyna wariować (mysz A4-techa za 5 zł) i samoczynnie otwierać foldery, skróty, itdp. Zwykle pomaga solidne uderzenie z pięści w "grzbiet" :P Po czymś takim mysz po chwili wraca do normy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ...mysz A4-techa za 5 zł... Stary i co Ty wymagasz od takiego sprzętu i chcesz żeby jeszcze działał? :lol: (miałem podobną za 8zł i poszła przez okno na samym poszątku :D ) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 W starych myszkach byl pod spodem taki przelacznik. Masz cos takiego? Moze przestawiales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 ja mam podobny problem, otoz u mnie kursor po chwili bezczynnosci zaczyna sie ruszac po ekranie na boki; czasem np. w grach jak kampuje :) to sie objawia, a najbardziej jest to denerwujace jak ogladam film i nagle w polowie zaczyna sie, w full screenie pojawiaja sie kontrolki, po czym znikna i znowu sie pojawia itp... tez pomaga zeby jej pociagnac z piachy... A4Tech 3 przyciski ze skrolem, drivery z windy.... wymieniac, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 wymieniac, prawda?Nie. Skróć kabel od strony myszy i będzie jak nowa(na jakiś czas). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 hmmm.... ciekawe.... dlaczego tak sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 kolega to mial. Spieprzona myszka. Mowil :> "myszka mi szaleje". Po prostu cos sie w niej spierdzielilo. Kup nowa myszke. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 tak pewnie zrobie jak dobre ludki z nieba zrzuca troche pieniedzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 ...mysz A4-techa za 5 zł... Stary i co Ty wymagasz od takiego sprzętu i chcesz żeby jeszcze działał? :lol: (miałem podobną za 8zł i poszła przez okno na samym poszątku :D ) :wink: mialem kiedys a4techa za 5zl i chodzil dzielnie przez 3 lata....az zmienilem na optyczna samsunga. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 ...mysz A4-techa za 5 zł... Stary i co Ty wymagasz od takiego sprzętu i chcesz żeby jeszcze działał? :lol: (miałem podobną za 8zł i poszła przez okno na samym poszątku :D ) :wink: mialem kiedys a4techa za 5zl i chodzil dzielnie przez 3 lata....az zmienilem na optyczna samsunga. :) tak jak ja. Tez wymienilem, tylko dlatego ze juz mialem dosc czyszczenia kulki i calej myszy :| , ale jeszcze dziala, tylko nie wiem gdzie lezy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 tez mam ta myszke :> 2 guziki i... ona rox ! jest bardzo dobra imo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 panowie pewnie mikroprzełacznik pod lewym klawiszem sie wyrobił i nie wie czy ma być właczony czy wyłączony :) z tąd te samoczynne włączanie sie programów i inne zjawiska "nie z tej ziemi" ale czego mozna wymagać od myszki za 5 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Ale ciemnota :) bez obrazy, ale sgj napisał wam co nalezy zrobić żeby kursor przestał szaleć :D Czemu szaleje?? a no dlatego ze przewody tuz przy myszce dosyc czesto poddawane są różnym wygięciom i przegieciom ,caly czas pracują i juz po jakims czasie cieniutkie kabelki w środku tuz przy myszce nadłamuja sie i z tad ten bul komp głupieje jak mysz raz podłaczona jest dobzre a za chwile cos nie tak on rozumieto jako np nacisniecie klawisza i przesuniecie myszy w którąś strone. DIAGNOZA: skrócić ok 5cm kabla i bedzie OK P.S ja mam myszke za 10zł A4-Tech i działa pięknie już ponad 3 latam, ładnie lezy w dłoni a przy tym ładnie (nie głośno) klika, bezsensu wydaje mi sie kuopwanie myszy za 50 czy 100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 bez obrazy ale przyciski pod klawiszami też sie wyrabiaja np od grania, tylko troche trzeba czasu (albo siły) :) żeby sie wyrobiły w najtańsztch myszach dają z regóły takie kwadratowe z czarnym okragłym plastikiem i te żyją krótko nawet bardzo przy intensywnym graniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 bez obrazy ale przyciski pod klawiszami też sie wyrabiaja np od grania, tylko troche trzeba czasu (albo siły) :) żeby sie wyrobiły w najtańsztch myszach dają z regóły takie kwadratowe z czarnym okragłym plastikiem i te żyją krótko nawet bardzo przy intensywnym graniu :) TAK to prawda , przyciski mikroswitche tez sie wyrabjaja ale tutaj to na 100% wina tych kabli , tak apropo moja mysz jest tania -3lata temu kupielm ja za 10zł i mam inne przyciski -nie te malutkie kwadratowe mikroswitche a te podłużne na blaszkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harcerzyk123 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Miałem ten sam problem. U mnie to było zwarcie na kablach w yszce. Jak mówili przedmówcy kabelki się wyrobiły i się zwierają raz na jakiś czas i myszka szaleje. Są dwie opcje: 1. Albo kupujesz nową myszkę 2. Albo lokalizujesz miejsce gdzie się kable zwierają i je izolujesz (możesz dla pewności odciąć ten kawałek gdyż najprawdo podobniej będzie to przy samej myszce). Pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 aRoo"] ...mysz A4-techa za 5 zł... Stary i co Ty wymagasz od takiego sprzętu i chcesz żeby jeszcze działał? :lol: (miałem podobną za 8zł i poszła przez okno na samym poszątku :D ) :wink: mialem kiedys a4techa za 5zl i chodzil dzielnie przez 3 lata....az zmienilem na optyczna samsunga. :) tak jak ja. Tez wymienilem, tylko dlatego ze juz mialem dosc czyszczenia kulki i calej myszy :| , ale jeszcze dziala, tylko nie wiem gdzie lezy ;) no i na optycznej da sie bez nerwow grac w cs-a i inne strzelanki sieciowe(Enemy teritory) nie martwiac sie o to ze gdy bedziemy chcieli przesunac celownik bedzie stal jak wryty....no i oczywscie waga myszki. Moj samsung jest z 2x lzejszy od tych qlkowych. Wazy moze jak no....lekka komora(??) Zmienilem tego a4techa z tego powodu ze gdy qpilem 19calowy monit wkurzalo mnie te przesuwanie stron paskiem a nie rolka w myszce. Przy dluzyszym przegladaniu tweaka doprowadzalo mnie to do szału. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Ale ciemnota :) bez obrazy, ale sgj napisał wam co nalezy zrobić żeby kursor przestał szaleć :D Wydaje mi sie ze pierwszy to zasugerowalem :veryevil: no i na optycznej da sie bez nerwow grac w cs-a i inne strzelanki sieciowe(Enemy teritory) nie martwiac sie o to ze gdy bedziemy chcieli przesunac celownik bedzie stal jak wryty....no i oczywscie waga myszki. Dokladnie. Zapomniales jeszcze, ze jak sie szybko ruszy myszakiem, to po jego zatrzymaniu kulka z rozpedu jeszcze sie chwile kreci i przesuwa kursor, tak ze celownik w grach ma "niewielki poslizg" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 aRoo"] Ale ciemnota :) bez obrazy, ale sgj napisał wam co nalezy zrobić żeby kursor przestał szaleć :D Wydaje mi sie ze pierwszy to zasugerowalem :veryevil: rzeczywiscie pierwszy :D wiec : Ale ciemnota :) bez obrazy, ale [M]aRoo napisał wam co nalezy zrobić żeby kursor przestał szaleć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 A co tu kombinować :D Wkońcu raz na trzy lata można kupić myche za 5 zeta i po sprawie :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 rzeczywiscie pierwszy :D wiec : Ale ciemnota :) bez obrazy, ale [M]aRoo napisał wam co nalezy zrobić żeby kursor przestał szaleć :D No! :D :D A co tu kombinować :D Wkońcu raz na trzy lata można kupić myche za 5 zeta i po sprawie :) ;) W sumie racja... Zawsze potem mozesz zrobic z kulek Bile i mini stol bilardowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Przepraszam z archeologię, ale udało mi się rozwiązać podobny problem z myszą a4tech.Należy odznaczyć zaznaczone pole wyboru : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) U mnie dalej zdarza się myszce (Logitech S96) "oszaleć", ale to chyba przez pada, bo jak dam kartke papieru to jest super cud miód i orzeszki ;] Edytowane 18 Września 2005 przez Crazy_Ivan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...