RobGee Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 witam zamierzam zmienić platforme na intel-a i niewiem na co mam zwracać uwage przy zakupie proca i płyty . zastanawiam sie nad 2,4 HT lub 2,8 jest telko 100,- różnicy ,ale który lepiej się kręci. teraz płyta intel,via czy może sis 655TX podobno wymiata. ps. czy to prawda że intel lepiej sobie radzi z kodowaniem MPEG2 (dla wtajemniczonych na 2500XP@2400MH CCE od 1,1 do 1,7 ciekawe czy na inelu będzie lepiej) _________________ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 bierz 2,4 fsb800 - kreci sie lepiej co do plyty , sis stabilny , ale IMO w o/c ustepuje niektorym... do krecenia bralbym i865 albo i875 - np abit IC7/IS7/AI7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobGee Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 możesz mi streścić różnice między tymi płytami Abita(za dóżo tego jest ,głowa boli) podoba mi się te guru w twojej płycie , napisz czy jesteś zadowolony ,czy może zmienił byś na coś innego. ps czy wszystkie p4 2,8 800 mają HT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 ps czy wszystkie p4 2,8 800 mają HT TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 czy to prawda że intel lepiej sobie radzi z kodowaniem MPEG2 ? Slyszalem ze lepiej radzi sobie z kodowaniem MPEG4, co do 2 nie mam pojecia :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ps. czy to prawda że intel lepiej sobie radzi z kodowaniem MPEG2 (dla wtajemniczonych na 2500XP@2400MH CCE od 1,1 do 1,7 ciekawe czy na inelu będzie lepiej) dobrze słyszałeś ;) weź płyte na I865PE np. Abit IS7 - u mnie świetnie się sprawuje, można włączyć PAT i jest super stabilna podczas wielogodzinnego kodowania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobGee Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 witam Cobre !!! :wink: twój email odnosnie przewagi intela nad amd w procesie kodowania mpeg2 poważnie zachwiał moją sympatie do AMD i postanowiłem poszperać troche ,ale w intelu jest wszystko inaczej i trudno coś wybrać. jedno mam z głowy wybrałem proca takiego jak ty , została jeszcze płyta ,z tąd moje pytanie : dlaczego 865 ,a może 875? co to jest PAT ? czy bróbowałeś kręcić swoje P4, jeżeli tak to jak to wpłyneło na wyniki w CCE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobGee Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 pytanie do forumowiczów w opisie ZALMANA 7000 alcu OEM niewustępuje socket 478, a wtej samej wersji bez OEM jest.(komputronik) czy to znaczy że nie będzie pasował do P4 2,8 HT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 dlaczego 865 ,a może 875? co to jest PAT ? czy bróbowałeś kręcić swoje P4, jeżeli tak to jak to wpłyneło na wyniki w CCE? 865 różni się tylko od 875 brakiem (teoretycznym) technologii PAT w chipsecie... ale na płytach Abita i Asusa można go włączyć za pomocą specjalnej opcji w Biosie - wychodzi 100 - 200 zł taniej w zależności od wyposażenia płyty a wydajność taka sama :) a co to PAT zobacz tutaj: http://www.intel.com/design/chipsets/pat.htm daje on całkiem realny przyrost "mocy"... i nie próbowałem kręcić mojego P4 bo jest wystarczjąco szybki i po latach spędzonych z AMD mam dość zabawy - stawiam na stabilność, co jest bardzo ważne przy kodowaniu Mpeg-2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...