Skocz do zawartości
janus

Czemu nie moge zapisac ustawien

Rekomendowane odpowiedzi

NIe wiedzialem dokładnie do jakiego dzialu to dac ale daje tutaj.

Mam takie małe pytanie, od niedawna posiadam chłodzenie wodne w moim PC wszystko chodzi pięknie, ładnie poza jedna rzeczą, od założenia WC ustawienia w BIOS-ie nie chcą się zapisywać, kiedy zrobię reset kompa, wszystko jest oki kiedy go wyłacze jest tez ok. i ustawienia są takie jakie chce żeby były, jednak kiedy wezmę wyłączę zasilanie (wyłaczę UPS’a) to poźniej pojawia się polecenie w BIOS’ie że CMOS chececk sum error i musze ustawienia od początku zmieniać. Wymieniłem baterie na płycie głównej bo myślałem, że to jej wina jednak okazało się ze nic to nie dało. Proszę o pomoc, ponieważ to reczne ustawianie jest dość wkurzające. Dodam że poza tym wszystko z komem jest oki, czy to wina plyty czy co ??? wie może ktoś???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde widze ze ciezko bede miec. Dzisaj zrobilem nawet upgrade biosu i prawie tak samo z ta roznica ze pierwszy raz wszystko bylo ok pozniej juz sie ustawienia nie zapisywaly.

Jak mowicie ludzie dawac płyte na gwarancje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a masz podlaczonego coolera pod wyjscie na procka w mobo ? bo jesli nie to moze plyta sie ploje ze nie widzi wentylatora i nie chce zapisywac ustawien w obawie przed spaleniem ? pewnie nie jest to dobra teoria ale nic inengo mi nie przycvhodzi do glowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a masz podlaczonego coolera pod wyjscie na procka w mobo ? bo jesli nie to moze plyta sie ploje ze nie widzi wentylatora i nie chce zapisywac ustawien w obawie przed spaleniem ? pewnie nie jest to dobra teoria ale nic inengo mi nie przycvhodzi do glowy

w biosie jest opcja ze jesli nie chodzi wentylator to trzeba kompa wyłączyc ale jest ona wyłaczona wiec to chyba nie to. Ale wezme tak na wszelki wypadek jutro podłacze wentylator juz wszelkich dziwnych sposobów próbowalem i nic wiec i ten pewnie nie zaszkodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi