Skocz do zawartości
Blue

RADEON 9800SE @ PRO CZY FX 5900

Co lepsze  

1. 1. Co lepsze

• GF FX5900
      7
    • Radeon 9800se @ pro
      41

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli o mnie chodzi to wybierając pomiędzy POWERCOLOREM , SHAPIRE czy innymi tak "firmowymi" kartami graficznymi

Te "firmowe" karty sa build by ati wiec nazwa firmy, ktora ja wypuscila nie gra roli.

Przed wczoraj zakupilem powercolora 9800se@9800 i powiem tylko to ze bardzo ladnie sie kreci, pamieci hynix 2.8ns, jestem naprawde zadowolony. Zrodlo tez jest legalne - ACTION i 2 latka gwary.

nie wątpie że się ładnie kręci ale zobaczymy ile pożyje 8)

ludzie śmiać mi się chce , firmy zatrudniają setki speców od marcetingu aby wyciągnąć od nas jak najwięcej kasy , a tu za darmo by robiły takie prezenty w stylu se@pro ?

te karty przechodzą weryfikację i dlatego są se bo nie przeszły jej na pro a wszyscy się śmieją że staruszka dała się oszukać na "pana z elektrowni" :roll:

dzizas

aha i czemu w takim razie karta built by ati od herca jest droższa od built by ati szafira :?: :lol:

Zauwaz drogi kolego, ze zapotrzebowanie rynku jest w duzym stopniu na tansze karty, stad przypuszczenie ze ati oprocz odpadow w postaci tych chipow co nie przejda testow na 8 potokach daje sprawne R350 do modeli SE. Poza tym jezeli chodzi o herculesa to placisz za firme, karta niczym sie nie rozni, jest to zwykly build by ati (oczywiscie niektore modele), np slawny ostatnimi czasy Hercules 9500 64MB. Co do zywotnosci przerobionej karty to nie masz sie o co martwic, moj ostatni radek 9500@9700 chodzil podkrecony na maxa ponad rok i jakos nic mu nie bylo, teraz chodzi u innego szczesliwego posiadacza :) Poza tym od czego jest gwarancja, nikt ci nie udowodni ze karta zwalila sie przez odblokowanie dodatkowych potokow. Jezeli faktycznie bylo by duze prawdopodobienstwo uszkodzenia karty napewno ati wraz z producentami kart ostrzegli by uzytkownikow ze odblokowanie dodatkowych potokow wiaze sie z utrata gwarancji, chyba sie z tym zgodzisz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HeatFighter to tak samo z kreceniem sie prcow czy czego kolwiek... loteria  :)  linia produkcyjna jest taka sama ale nie zawsze procki wychodza takie jakie powinny (nikt do konca nie ma absolutnej kontroli nad calym procesem prdukcyjnym) lepsze ida na pro a gorsze na npro..

Nie zaprzeczam , choc jezeli trafi ci sie zla seria proca to i tak dalej masz tyle samo pamieci podrecznej a nie pol ;) Nie chce sie klucic , osobiscie uwazam ze Radki sa lepsze od NV i to nie dlatego ze wszyscy tak pisza ale dlatego ze sam ma FX i wiem ze w jego cenie sa o wiele lepsze karty...

PS. nie chce ktos kupic mojej karty ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To skoro wszystkie sa takie same to dalczego nie wszystkie sie moduja ? Moze panowie od Ati od tak sobie wybieraja 50 kart na 100 i psuja im potoki zeby nie kazdy mogl miec PRO ? Troche sie pogubiles w tym co napisales...

To powinno wyjaśnić sprawę http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=65996

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...