Skocz do zawartości
Szymon

wezwanie na świadka...

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie ze pisze to ttuaj ale nie wiem co mysleC :D. Dzis rano przyszedl jakis Pan ;] i wreczyl mi wezwanie jako swiadka na kom. miejska policji. No i jestem z lekka skolowany :|. Przede wszystkim czy moge i mam prawo dowiedziec isie w jakiej sprawe mnie wzywaja? Na wezwaniu podany jest jedynie numer akt. Po drugie o gory nad wezwaniem w lewym gornym roku jest tabelka i data 2002r (pod tabelka "w odpowiedzi nalezy podac date i sygnature akt" ) Natomiast numer akt jest /04 wiec sadze ze ktos sie po prostyu pomylil. Chodzi mi glownie o to czy moge sie dowiedziec przez przesluchaniem oo cooo chooziziii?? 8O 8O 8O :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem co to za uczucie. Ja też zosatłem wezwany. Nie miałem pojęcia, w jakiej sprawie, choć na wezwaniu było nazwisko, której rozprawa dotyczy. Lekoo spanikowałem, ale jak tylko przyszedłem do pracy zadzwoniłem do sądu, podałem wszystki dane (sprawy, swoje) i powiedzieli mi o co chodzi. Jak się okazało, była to sprawa służbowa. Najlepsze była rozprawa. Wchodzę, przedstawiam się, a sędzia do mnie: "Co chciałby pan nam powiedzieć?". Klękłem :D . Wezwali mnie a teraz się pytają co mam do powiedzienia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mnie to spotkalo :) na wezwaniu pisalo tylko ze tyczy sie ono sprawy nr. xxx (i tutaj jakis numerek). Jak zjawilem sie na komisariacie, to okazalo sie ze jakas kobieta w katowicach (sam mieszkam w czestochowie) wystawila na mnie 8 marca czeki bez pokrycia :)

powiedzialem ze kobiety nie znam i nie wiem o co chodzi. puscili mnie :) mialo byc potem nastepne wezwanie ale nie bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe no wiem ze jestem swiadek :D aly slyszalem ze rozmowy sa barzdo nieprzjyemne :D. Dodam ze sprawa dotyczy chyna przestepstw gospodarczych (PG) :D. Moze chodzi o allegro, od kogos cos kupilem i ten ktos robil przekrety nie wiem :D. ALe nie podoba mi sie to :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh mnie tez wezwali w roli swiadka , domyslalem sie tylko ze chodzi o moja bylo firme z ktorej sie zwolnilem , coz mialem nadzije ze ktos usadzil prezesa za jego walki , heh jak wszedlem na komisariat to mi szczena opadla koles powiedizl mi ze jestem podejrzany o za<span style="color:red;">[ciach!]</span>ie kilku kompow z firmy lol , heh przesluchania rewizje odciski bajery :) , coz porazka totalna , no ale nic z tego nie wyniknelo najlepsze byly odciski palcow , pracowalem w tej firmie w tych pomiesczeniach 5 lat :) lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie najbarzdiej intryguje mnei ta data w lewym gornym rogu 2002r. BO jezeil to jest data zalozenia akt -a nie pomylka - to calkeim prawodpodobne ze to chozdi o allegro bo w tym czasie koles mnie oszukal i wyslal sl live ze zwalonym kanalem a widzialem ze 4 innych tez dostalo zwalony sprzet i ze wniesli skarge na policje. BO tylko tam gdzie powinna byc tak jak pisalem w pierwszym poscie "Data i sygnatura akt" jest cala data 17.03.2002r. Natomiast sygnatura jest lamana przez /04. Nic z tego nei kumam :( nie podoba mi sie taki sposob powiadamiania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie najbarzdiej intryguje mnei ta data w lewym gornym rogu 2002r. BO jezeil to jest data zalozenia akt -a nie pomylka - to calkeim prawodpodobne ze to chozdi o allegro bo w tym czasie koles mnie oszukal i wyslal sl live ze zwalonym kanalem a widzialem ze 4 innych tez dostalo zwalony sprzet i ze wniesli skarge na policje. BO tylko tam gdzie powinna byc tak jak pisalem w pierwszym poscie "Data i sygnatura akt" jest cala data 17.03.2002r. Natomiast sygnatura jest lamana przez /04. Nic z tego nei kumam :( nie podoba mi sie taki sposob powiadamiania ;)

tzn. ze dostaniesz 2 lata ale nie boj sie moze cie nie powiesza na lampie pod sufitem :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no ok juz wiem o co chozdi chociaz nie do konca :|. PRzede wszystkim strasznie mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>.... sposob traktowania ludzi tam. Czlowiek sie stresuje nic nie wie <span style="color:red;">[ciach!]</span>a wszystko jak w "procesie". W kocnu na miejscu dowiedzialem sie ze chodzi o jakas strone z pirackim oprogramowaniem i sprzetem chyba jakims podal mi nazwe strony ktorej nie znalem i raczej nigdy na niej nie bylem i imie i nazwisko kolesia (strona miala w adresie etz jego imie i nazwisko, dlatego sadze ze bym ja zapamietal) z jakiegos zadupia :|. Nigdy w zyciu nie kupowalem pirackiegio oprogramowania w internecie bo nie mam takiej potrzeby :| a sprzet jedynie na allegro 8O nie wiem skad mieli moj adres. Ostatecznie odmowilem zeznan i sie pozegnalem...ale po prostu paranoja a o wypisywaniu ręcznie protokolu zeznan nie wspomne. :? W kazdym razie chbya bede jeszcze wzywany...mam nazdieje ze na jakis zadupia na procesy mnie ciagnac nie beda....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie. Wytlumaczyl dopiero jak spytal czy odmawiam zeznan 8O to sie uprzejmie spytalem skad mam wiedziec czy odmawiam jak nie wiem w jakiej sprawie. No i wtedy mi te pare rzeczy powiedzial ale generalnie nadal gowno wiem bo goscia nie znam no i skonczylo sie na tym ze nie mam w zwiazku z tym nic do powiedzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi