Armadon Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Witam. Mam pewien problem który nie daje mi spokoju. Mianowicie pod windą komp jest 100% stabilny, natomiast pod linuxem co jakiś czas po prostu zwisa całkowicie i zostaje tylko reset przyciskiem na obudowie. Próbowałem różnych kerneli (serie 2.4 i 2.6), włączania i wyłączania ACPI, APIC i APM. Niestety nie przyniosło to żadnych efektów. Co ciekawe jeśli zapuszczę prime95, to komputer może chodzić dowolnie długo i problem ten nie występuje. Sprzęt mam jak w podpisie. Może ktoś jest w stanie mi pomóc w wyjaśnieniu tej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 odkrec procesor na defaultowe ustawienia i zobacz jak sie wtedy zachowa. potem daj znac jakie efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Zachowuje się tak samo. Poza tym memtest przechodzi, memorygold przechodzi, prime przechodzi więc to na 100% nie to. Na poprzedniej płycie NF7 z Duronem miałem dokładnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 hmmm, moze cos nie tak z dyskiem. jest cos w logach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Właśnie gdyby było cokolwiek w logach to bym i kawałek jajca przepisał żeby mi się to tylko nie wieszało, ale niestety nie ma kompletnie nic. Tak jak by komp w pewnym momencie po prostu się zatrzymał. Od wczoraj mam zapuszczone prime i nie zwisł, a jak bym je tylko wyłączył to góra pół godziny i leży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 zaraz, zaraz... chcesz powiedziec ze pod linuxem jak masz obciazonego proca to dziala, a jak jest w idle to pol godziny i zwiecha?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...