Skocz do zawartości
Dares

P4P800 i DDR500

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie moge znaleźć nikogo na forum, kto miałby taką mieszankę. Zastanawiam sie właśnie czy nie wymienić swoich Geil'i 2*256 400 MHz (mam chętnego) na Geile 2*256 500 MHz. Miałbym FSB 250 przy 1:1 pamiątkach. Tylko nie wiem jak to będzie biegać przy FSB 200 MHz i w ogóle współpracować z tą płytą.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadkowo mam takią parkę (p4p800 i geile pc4000), więc aż się zarejestrowałem żeby odpisać :D

W sumie nie ma żadnych problemów. Przy FSB250 i pamięciach 1:1 na defaultowych ustawieniach Geile śmigają bez zająknięcia - bo w sumie nie mają innego wyboru 8)

U mnie 250-tka daje 3,5 GHz, a na to z Prescottową grzałką mam troche za słabe chłodzenie (hybryde boxa z wentylatorem TT :roll: ) więc nie testowałem ich jeszcze >250. Podobno średnio znoszą chodzenie na niższym FSB i ostrzejszych timingach. Ale jak mówię, przy FSB 250 i 1:1 nie zauważyłem problemów. Z tego co pamiętam w Sandrze 2k4 mem badwith w dualu wychodzi koło 6000 MB (chyba 5950).

pozdrawiam, MS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadkowo mam takią parkę (p4p800 i geile pc4000), więc aż się zarejestrowałem żeby odpisać  :D 

W sumie nie ma żadnych problemów. Przy FSB250 i pamięciach 1:1 na defaultowych ustawieniach Geile śmigają bez zająknięcia - bo w sumie nie mają innego wyboru  8)

U mnie 250-tka daje 3,5 GHz, a na to z Prescottową grzałką mam troche za słabe chłodzenie (hybryde boxa z wentylatorem TT  :roll: ) więc nie testowałem ich jeszcze >250. Podobno średnio znoszą chodzenie na niższym FSB i ostrzejszych timingach. Ale jak mówię, przy FSB 250 i 1:1 nie zauważyłem problemów. Z tego co pamiętam w Sandrze 2k4 mem badwith w dualu wychodzi koło 6000 MB (chyba 5950).

pozdrawiam, MS

ja to mam wpływ na ludzi. Witamy nowego kolegę :D . Pamiątki już zamówiłem, będą w czwartek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi