Jaro87 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Witam. Od razu mówie, że na fotkach nie widać całkowitego efektu [mca-20 + paint :D ] w rzeczywistości świeci jaśniej i mocniej ! Zaczęło się tak: Zainwestowałem w "niebieskie" diody [4zł szt. 8O ] Montowałem je w kompie i zauważyłem że na nalepce na dysku [taka cenowa żółta] światło diody zmienia się z niebieskiego w białe! 8O Po chwili namysłu poszukałem w domu zakreślacza "rażącego" żółtego, i okazało się, że ten też tak "reaguje" na światło diody. : Po dłuższeeeeeej chwili namysłu wpadłem na pomysł żeby rozcienczyć atrament z tego czegoś w wodzie z myslą że wtedy woda będzie świeciła. Więc rozcienczyłem: Poświeciłem i wuala [czy jak to sie tam pisze] : Następnie wlałem magiczny płyn do pudełka po kliszy: Zrobiłem dziurkę na diode w przykrywce i wyszło coś podobnego do żelowej katody :lol: : Można także zrobić diodę a w pojemniku czystą wodę bez dodatków będzie to wyglądać mniej więcej tak: Podejrzewam, że to nie są zwykłe niebieskie diody, hmm coś jakby połączenie UV i niebieskiej ? Kupywałem je w Wawie ale gdzie to nie pamiętam :( Może niech ktoś sprawdzi czy mazaki - zakreślacze reagują na śwaiatło UV :?: Być może mogłoby to być pewną alternatywą do WC. Jako dodatek do wody, co wy na to? I jeszcze mały dodatek: mój mały mod :lol: przed: po: Foty na interii także nie zdziwcie sę jak nie bedą działać. Pozdro !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 O proszę. Tekst VolvoX z M-K: "rozwalilem kilka zakreslaczy biurowych i jest zielona, swieci pod wplywem uv" To dopiero teraz znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 niezłe :) fajny pomysł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 fajnie obudowa wyglada :) (chodzi o ta po modzie :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 ooooooo swietne... GARTULUJE POMYSLOWOSCI Panie McGyver :P tez cos takiego sprobuje zrobic ale jak zdobede gdzies jakis zakreslacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Oho wkońcu ktos się odezwał :) Co do budy to będzie jeszcze modowana, np już flop jest zaszpachlowany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ciekawy patent... ..hmm a jesli wleje taki atrament do mojego wc to czasem nie zabarwi wezy od wewnatrz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 i topu bloku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Ta "mikstura" nie powinna zabarwić ale atrament do pióra raczej tak, na pojemniacczkach nic się nie osadziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 bo ja mialem kiedys takie cos ale nie pamietam jak to sie nazywalo;) (cos do akwarium przeciw glonom) i to zabarwialo wode na niebiesko ale jak sie pozniej razem z calym ukladem od wewnatrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Wzialem pomaranczowy podkreslacz..Ciekawe ile trza mi go bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Pomarańczowy u mnie słabo świecił. A jakie masz diodki/katody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 ..hmm a jesli wleje taki atrament do mojego wc to czasem nie zabarwi wezy od wewnatrzowszem, a z biegiem czasu gdzies sie jeszcze powytraca i woda straci zabarwienie. pisal o tym sporo czasu temu reed, ktory takie objawy zaobserwowal z zielonym, ja doswiadczenie powtarzalem z podobnym skutkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Ja na zime wlewam do układu Borygo(zielone) bo mam chłodnice za oknem, jak podświetle to niebieskiem swiatłem tez bardzo ładnie świeci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...