Skocz do zawartości
LordRene_PL

Pochłaniacz drgań do wentylatora - wyciąganie kasy??

Rekomendowane odpowiedzi

to taka silikonowa uszczelka? a nie prosciej dac pod wentyl podkladki gumowe (miedzy wentyl a obudowe w miejscu srub). moze takie jak do kranow to nie ale w castoramie, leroyu albo obi sie cos znajdzie. z drugiej strony zastanawiam sie ile by koztowal kawalek gumy o gruboisci 2mm. mozna sobie samemu cos takiego wyciac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w castoramie widzialem takie platy gumowe, moze tez byc dobre ale chyba troche za twarde :>

Ale pomysl reeda jest lepszy :D

Sam tak podkladalem pod wentylki, naprawde daje efekt.

Sa tez takie grubsze uszczelki, bez powietrza w srdoku, takie prostokatne z jednym brzegiem jakby ponacicnamym w trojkaty, mysle ze takie beda jeszcze lepsze.

Tutaj LINK do uszczelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam coś takiego pod zasilaczem, tylko że zasilacz modecoma (ten z wnętrzem 'nieco' lepszym) z wiatrakiem 120x120...

Nie wykryłem żadnej różnicy pomiędzy kompem z żelem i bez, poczekam aż wyjmę wiatraczki ze środka (przechodząc na wc, już niedługo) i wtedy sprawdzę. Na razie - nie opłaca się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly offtopic:

kupilem 2 tyg temu wentylator na chipset coolermatsre z podswietleniem. i zaczal mi przedwczoraj strasznie buczec. No wiec ja go dalem niby na 6V a ten dalej buczy. zauwazylem ze buczenie znika jak docisne wentylator. poprostu jak sie rozpedza to podnosi sie od radiatora i buczy. ma ktos jakis pomysl jak to zniwelowac (to podniesienie). albo powie mi ktos jak nasmarowac tego wentyla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w castoramie widzialem takie platy gumowe, moze tez byc dobre ale chyba troche za twarde :>

Ale pomysl reeda jest lepszy :D

Sam tak podkladalem pod wentylki, naprawde daje efekt.

Sa tez takie grubsze uszczelki, bez powietrza w srdoku, takie prostokatne z jednym brzegiem jakby ponacicnamym w trojkaty, mysle ze takie beda jeszcze lepsze.

Tutaj LINK do uszczelek

Na tej stronce jest w samoprzylepnych uszczelka typu D-strip i na nia mozna jakos przykleic wentyla i problem z glowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi