bandit Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Witam Od niedawna stałem sie posiadaczem tego tunera. Wszystko jest ok Tylko mam jeden problem : jakiego kompresora uzywać (dzwieku i obrazu ) aby uzyskać kompromis pomiędzy rozmiarem zgranego pliku a jakością. Pozdrawiam Paweł ps. Odnosnie kompresowania Divx i te sprawy to troche jestem lama (dopiero zaczynam zabawe ) Prosze o rade :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Polecam Ci jako kodek video Xvida (ustawienia domyslne moga byc) a co do dzwieku to MPG 3 Layer i dzwiek w 44KHz oraz 160 k/bits. Jakosc niezla i dzwiek tez bardzio dobry przy zachownu dobrej kompresji ( miejsce na dysku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx_spectrum Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 A można w tym kodeku ustawić zmiękczenie obrazu ??? Bo jak nagrywam z TV to mam taki ziarnisty obraz . Jeżeli się nie da tego zrobić to jak to poprawić :) ??? Tuner mam taki jak kolega wyżej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Sciagnij najnowszego Xvida i wtedy wszystko na domyslnych ustawieniach jest dobrze nie ma zadnych problemow. Ale zauwazylem jedno, ze przy nagrywaniu obrazu z TV z niektorych stacji pojawiaja sie takie dziwne paski przy wiekszym ruchu obrazu. Nie wiem niestety jak sie tego pozbyc. Dzieje sie tak tylko kiedy plik jest zgrywany w formacie avi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx_spectrum Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=756...ghlight=#756913 Może to ci pomoże . Tam była dyskusja o różnych paskach :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...