Pawel_M Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Szukając informacji o różnych niemiłych odgłosach z zasilaczy :D , znalazłem ciekawe info o wbudowanym audio na Asus A7V8X-X. W linku: http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/18114/ jest wyjaśnione jak oczyścić jakość dźwięku na tej płycie. Może zauważyliście, że jak wzmaczniacz ustawi się mocniej, nie puści żadnej muzy, to zakłócenia są koszmarne. :idea: Wystarczy wyciszyć kanał "Phone" w panelu regulacji głośności! Różnica jest kolosalna! Sam sprawdziłem. (W WinXP panel regulacji głośności można otworzyć np. klikając prawym przyciskiem myszy na ikonie głośnika na pasku systemowym i wybierając "otwórz regulację głośności") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 ha! odkrycie roku! a tak poważnie co w tym dziwnego ? od zawsze jakiekolwiek wejście szumi więc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_M Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a tak poważnie co w tym dziwnego ? od zawsze jakiekolwiek wejście szumi więc ?To wiadomo, ale w przypadku tej płyty, żadne inne wejście nie ma wpływu na czystość dźwięku. I o tyle jest to, uważam, ciekawe. ha! odkrycie roku!:lol: Po prostu ucieszyła mnie znaczna zmiana na lepsze i chciałem się podzielić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mi się np ta informacja bardzo przydała,miałem wcześniej parę płyt z różnymi wejściami i żadna tak nie "świergotała" a poza tym phone to chyba wyjście sygnału? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Ta dźwiękowka na tej płycie to jakaś paranoja :( Pasmo przenoszenia od 45Hz do 15Khz, trzaski, piski itp. nie z tej ziemi :( Wiem bo mam :/ Soundstorm w 2gim kompie o niebo lepszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...