Zitan Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Wynikł problem następujący: mam Radeona 9100 64 MB, memory i core 249.74 MHz. Wpadło mi dzisiaj w ręce Far Cry i nic w tym dziwnego gdyby nie to że się giera wysypała. Na początku załadowała się z trudem przed pojawieniem się same gry zaraz po skończeniu ładowania pierwszego etapu Window$ stwierdził że się mam skontaktować z firmą ATI :D (VPU Recover jak mniemam) gra działa szybko jak na możliiwości mojego systemu problem w tym że nie było połowy tekstur :( a druga połowa migotała. Normalnie znów bym machnoł ręką ale przed zainstalowaniem Far Cry grałem sobie w demo Painkiller-a pierwszy etap ładnie cacy działal a pożniej to samo co Far Cry!. Zapuściłem 3dmarka kilka razy żadnych przekłamań nie było co nie zmienia faktu że niektóre giery się sypią żadko ale jednak np NFS:Underground. Z moich skromnych doświadczeń wynika - artefakty równa się uszkodzona pamięć. Jak sprawdzić to na 100% ?. Oddam karte do wymiany na <14 dni a potem się okaże że to złe sterowiki. I dla pełnego obrazu moja konfiguracja: 8RDA (BIOS Date: 02/12/2004) AMD R9100 (wxp-w2k-catalyst-7-991-040224m-013831c) 512 DDR (333 MHz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1984 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mam radka jak poniżej, i mam to samo w painkilerze wywala mi VPU Recover a w Farcry tez mi tekstury migotaja + oczywiscie VPU recover co pewien czas, sterowniki mam najnowsze aha jak mialem painkillera to przez moj system przelecialy 3 kolejne wersje sterownikow i dalej to samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Mam tak samo. W Far Cry nie da się grać bo tekstury strasznie migoczą. Próbowałem w różnych rozdzielczościach i detalach, ale nic nie pomaga. Trzeba się będzie z tym pogodzić, że na takiej grafie nie pogramy w tą grę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Jeśli nie macie Catalystów =>4.2 to je zainstalujcie. Ale IMHO to sobie nie pogracie ze względu na zbyt małą ilość pamięci na karcie graficznej. Ja miałem takie problemy już w Max Payne 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1984 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 ja mam 128 mega na karcie + 512 ramu wiec mysle ze w zupelnosci jej wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitan Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 No proszę nie jestem jedyny - szczęście w nieszczęściu :D. BTW zmieniłem wszystko na LOW i poszło jakoś. Tylko jak na mój gust koszmarnie to wygląda. Poprostu nowy silnik to nowe problemy pewnie będzie trzeba czekać na łatkę do giery i problem zniknie. Na otarcie łez został mi UT2004 chodzi cacy tylko że już tak nie bawi jak kiedyś niewiedzieć czemu Pozdrawiam i dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Na początek wyłączcie VPU Recover- przyczyna wielu problemów! :wink: Co do FarCry to tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=59111&start=180 jest opisane jak poprawnie uruchomić na 9100. Trzeba zmniejszyć dwa detale. Szczegóły w linku. Warto poczytać! 8) 8) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hospes Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 bylo kupić FX 5200 z prolinka :P ja nie mam zadnych problemów ani w far cry ani painkillerze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorkus Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 HEHEHE Poczytajcie sobie post http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=591...95106094f7bd83a tam rozpracowywalismy ta gre na Radku 9100 ( dotyczy to rowniez radeonow 9000 i 9200 ) P.S Podsumowanie : Nie da sie grac w ta gre na tych kartach graficznych , chyba ze na sterownikach - Catallystach 4.2 lub 4.3 ( detale wszystkie na LOW a to juz nie jest gra bo jak ktos powiedzial gra wtedy wyglada jak z 98 roku :lol: Moze da sie niektore podciagnac ale ja juz nie mialem cierpliwosci by sie z tym bawic ( wykonalem ok 30 restartow kompa przez ta gre ) Nowe gry poprostu nie dzialaja cos z tymi kartami , mam nadzieje ze Catalysty 4.4 cos zmienia 8) :lol: !! Ok pobawilem sie jeszcze troche ( 2:36 26.III.04 ) , zainteresowanych zapraszam na post ( link podalem wyzej ) strona 13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cefek Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Mam tak samo. W Far Cry nie da się grać bo tekstury strasznie migoczą. Próbowałem w różnych rozdzielczościach i detalach, ale nic nie pomaga. Trzeba się będzie z tym pogodzić, że na takiej grafie nie pogramy w tą grę :( Panowie, musicie czytac co ATi mowi w release notees. Sa problemy z teksturami w Far Cry w Cat 4.3, podobno pracuja nad tym. Od siebie dodam, ze na 9800 nie ma :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciokacio Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ha catalysty 4.4 normalnie smigaj. kłopoty z teksturami znikają. u mnie wszystko na full minus jedna opcja na high i dziala bez zarzutu :)) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ta jasne , ja mam rdka 9500@pro , 512 ram , i mi ta gra nie dziala tak rewelacyjnie jak ty piszesz ze niby na high . hahahahaa dobre . smiga ci wszystko - tzn 10 klatek i non stop odczyt z hdd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neig555 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 pracują albo i nie , 4.4 miały likwidować problemy z texturami w BF1942 a tu mi je jeszcze przybyły przeźroczystości. R9200 275/470 używam omegi 4,2 -ME 3,8 -XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Ja tam u kumpla zainstalowalem 4.4 i giera raptem przyspieszyla. Wczesniej przycinala az glowa boli. Teraz wsio miodzio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin15 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 ech ja na radku 9200 miałem to samiutko i czesto obraz wygasał wiec weszłęm, do biosa i wszystko dałęm na default zero oc i to pomogło i do tego ster 4.4 najlepiej omegi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkas Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Ja mam radeona 9100L i wszystkie textury mam na very high oprocz swiatel ktore mam na low i wody ktora mam na medium i mam ok 30 frapsow. Mam zainstalowane stery 4.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...