bielski Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 Ile płaciłeś KHOT za transfer ? może sam bym się zdecydował na transfer tylko cholera sporo kasy by to wyszło. transfer + pre paid + MoP i 300zł jak nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 *cough*dwajściaojro*cough* ...za sztukę oczywiście... Jeżeli miałbyś tylko dla mnie się przenosić, to imo nie jestem tego wart. Koszt transferu był już wiele razy podnoszony przez różnych ludzi, tym bardziej że kiedyś to był proces manualny i zajmował około tygodnia, a obecnie robi to automat w dosłownie parę minut (max godzina), wiec tak wysoki koszt nie jest już uzasadniony niczym innym niż zysk blizzarda, ale... szybko to się raczej nie zmieni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Np. w takim rifcie jest darmowy transfer co tydzień, ale wiadomo bli$$$ard. ;> Ja na szczęście jestem na jedynym słusznym serwerze i nigdzie się nie ruszam. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam. Nie będę zakładał nowego tematu a chodzi o World of Warcraft: Mists of Pandaria. Posiadam jeden klucz do bety. Jeżeli ktoś chętny to zapraszam na PW. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 ...muuuuusk... Zanim padnę na pysk za biurkiem: Premiera udana. Kung-fu panda? :lol: Bez k* szans, wojna wraca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 nie kuś .... wpierw magisterka!! poźniej może wróce do nałogu. a może by tak jednak walić magisterke i zostać właśnie kung-fu karate mistrzem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Realm First spozniony o 60min, 2h niestabilnego serwa FTW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkiTech Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam Czy ktoś wie gdzie można ściągnąć patch 4.3.0.15005 to 4.3.0.15050enGB ? Pytam bo robię sobie płytę z patch-ami żeby ich nie ściągać po każdym formacie dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Private servers eh? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam Czy ktoś wie gdzie można ściągnąć patch 4.3.0.15005 to 4.3.0.15050enGB ? Pytam bo robię sobie płytę z patch-ami żeby ich nie ściągać po każdym formacie dysku. Za małe IQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Tylko ktos mi wytlumaczy za co ban? Prywatne serwery sa legalne w EU wiec nie wiem skad ta reakcja, mimo iz sam nie gram na prywatnych to taka decyzja troche mnie gdzies boli. Edytowane 26 Listopada 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 W Polsce zrobienie kopii gry od kolegi na prywatny użytek nie jest karalne. Mamy rozmowy o kopiowaniu innych gier też dopuścić? Ban słuszny, eot. Na "ból" polecam melisę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Ja widziałem kolesia pytającego o patch, a wy mu bana daliście za jakieś prywatne serwery...nawet jeśli gra to nic takiego nie napisał. Strach się pytać o cokolwiek. pzd Edytowane 26 Listopada 2012 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Swoją drogą wystarczy przekopiować gdzieś katalog z grą na inna partycję/dysk i po formacie skopiować ponownie. Będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 World of Warcraft nie ma czegoś takiego jak "patch do ściągnięcia". Instalujesz klienta, a ten natychmiast uaktualnia się do najnowszej możliwej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) A właśnie, że jest http://www.wowwiki.com/Patch_mirrors pierwszy link na googlach...chyba faktycznie koleś ma nie bardzo IQ. Ale jeśli ktoś ma wolne łącze i/lub limity na nim to dlaczego by nie zgrać sobie wszystkiego ? O instalacji tłumaczenie nie potrzebne. Sam przerabiałem żonglerkę płytami przy instalacji podstawki i BC kilka lat temu, a później i tak musiałem czekać godzinami aż klient dociągnie brakujące patche Nawet ostatnio chcąc pograć MoP musiałem czekać aż się 20GB ściągnie... pzd Edytowane 26 Listopada 2012 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) W Polsce zrobienie kopii gry od kolegi na prywatny użytek nie jest karalne. Mamy rozmowy o kopiowaniu innych gier też dopuścić? Ban słuszny, eot. Na "ból" polecam melisę. Tylko ze World of warcraft jest ogolnie dostepny. Nie mozesz sobie zrobic kopii na prywatny uzytek gdyz baza jest rozprowadzana na bazie freeware... A nawet jesli, moze miec warcrafta, tylko nie oplacac abonamentu. Prywatne serwery SA LEGALNE w EU gdyz nie jest to kradziez, a "REVERSE ENGINEERING" w postaci serwerow bez abonamentu. Edytowane 26 Listopada 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Same w sobie serwery, może i są legalne, ale edytowanie plików klienta WoW'a, żeby się połączyć z takim serwerem już narusza licencję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Edycja pliku .TXT naruszajaca licencje? Ps. ToS i EULA w rozumieniu 'europejskiego' prawa i wykladni jest niewazny. Edytowane 27 Listopada 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Pierwszy raz się spotykam, żeby EULA, była w europie nieobowiązująca. Toć to wolna amerykanka. Pobieżne googlowanie nie mówi nic na temat nieważności EULI w europie, ale nie znam się na prawie, więc nie będę wdawał się w dyskusję. Biorąc pod uwagę to, że w teorii EULA jest nieważna, to dalsza polemika na ten temat jest niemożliwa. A zakładając, że EULA jest ważna to w jej zapisie dla WoW'a jest wyraźnie napisane, że modyfikacja integralnych plików klienta jest niedopuszczalna, a przez to rozumiem nawet plik .txt, który, jakby nie patrzeć, decyduje o poprawnym działaniu gry. Jest też wzmianka o Reverse Engineering, o dziwo, w części "nie wolno Ci". http://eu.blizzard.com/en-gb/company/legal/wow_eula.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Tylko ze ToC i EULA nie stanowi prawa! Czyli że, zapisy w danym TOC / EULA musza byc zgodna z prawem miejscowym aby byly wiażące! Innymi slowy, sa to w potoczym jezyku klauzule niedozwolone. W legislacji europejskiej, reverse engineering jest prawnie uregulowane, w sprzecznosci z TOC i EULA. TOC i EULA sa napisane pod wylacznie prawo USA. Problematyka powinna byc dosc dobrze dostepna na googlu. Edytowane 27 Listopada 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Rozumiem co piszesz, dlatego w poprzednim poście są dwa założenia, a w wolnej chwili poszukam sobie informacji o tym, bo nie ukrywam, że googlowałem bardzo pobieżnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Ja widziałem kolesia pytającego o patch, a wy mu bana daliście za jakieś prywatne serwery...nawet jeśli gra to nic takiego nie napisał. Strach się pytać o cokolwiek. pzd Wychodzę z najprostszego założenia: pytanie o patche dotyczące jakiegokolwiek MMORPG z abonamentem traktuję jako granie na warez. 1) Szczególnie jak wujek Google odpowiedź podaje na tacy. 2) Kopia klienta z aktualnymi poprawkami wystarczy jak zauważył Crosis. Podobnie jest ze Steam. Zasady działu Gry niestety przez panujące realia i sumienie Kaliego muszą być bardziej restrykcyjne. Smutne ale prawdziwe. eot 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 2) A jak ktoś chce wykonać czystą instalację i ma 1Mb łącze to ma czekać cały dzień aż się ściągnie ? Dobrze, że policja nie ma takich prostych założeń, bo by pozamykali każdego kto ma auto z przyciemnianymi szybami za gangsterke ;) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 2) A jak ktoś chce wykonać czystą instalację i ma 1Mb łącze to ma czekać cały dzień aż się ściągnie ? Dobrze, że policja nie ma takich prostych założeń, bo by pozamykali każdego kto ma auto z przyciemnianymi szybami za gangsterke pzd eot Naprawdę nie chce mi się tracić czasu na bezużyteczną dyskusję bo jakiś debil wg. niektórych niesłusznie dostał bana. Następny post nie związany z WoW a dotyczący łącza ciotecznego brata wujka z Hiszpani będzie nagrodzony blokadą. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 dostałem klucz promocyjny do wowa na 30 dni, ktoś chętny? http://allegro.pl/show_item.php?item=2837807313 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 To jest pełna wersja World of Warcraft razem z dodatkami The Burning Legion i Wrath of the Lich King. Wystarczy dokupić Cataclysm i Mists of Pandaria i się jest "up to date" z Warcraftem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 ale mnie wow nie kręci, jedyne mmo które grałem dłużej to star trek i eve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 dostałem klucz promocyjny do wowa na 30 dni, ktoś chętny? http://allegro.pl/sh...item=2837807313 A dałem dyszke sry za spam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Na keye.pl za 129zł jest full pack WOW'a, wszystkie dodatki +30 dni grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...