Skocz do zawartości
The_Structor

World of Warcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy, ale po co rozdzielać jedną grę na kilka tematów? IMO bez sensu. Co do kolejek na serwach - wiedzieliście na co się piszecie tworząc postaci na pełnych serwerach, teraz czas cierpieć. Na moim Sha'tar kolejek nie widziałem nigdy, ludzi jest sporo, ale farmienie Northrendu idzie płynnie: nie ma walk o każdego moba, czekania w tłumie aż się moni-boss zrespawnuje, a ze znalezieniem puga (na stare instancje - z classica) też nigdy nie ma problemu...

Edytowane przez KHOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy, ale po co rozdzielać jedną grę na kilka tematów? IMO bez sensu. Co do kolejek na serwach - wiedzieliście na co się piszecie tworząc postaci na pełnych serwerach, teraz czas cierpieć. Na moim Sha'tar kolejek nie widziałem nigdy, ludzi jest sporo, ale farmienie Northrendu idzie płynnie: nie ma walk o każdego moba, czekania w tłumie aż się moni-boss zrespawnuje, a ze znalezieniem puga (na stare instancje - z classica) też nigdy nie ma problemu...

Jak była premiera to burning legion był na low... :<<<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, nie znam każdego serwera, za to widzę ludzi narzekających na "tych złodziei z blizzarda" po tym jak sami założyli postać na zapełnionym serwerze żeby móc łatwiej ugryźć kawałek tortu endgamowego w wymaksowanych gildiach. Druga rzecz to darmowe transfery które blizz organizuje co jakiś czas z zapełnionych serwerów: zebrać paru znajomych i idziemy na czysty, świeży serwer, ale zamiast tego, narzekania że na świeżych serwerach mało się dzieje (bo oczywiście sprawienie żeby "coś się działo" leży poza możliwościami intelektualnymi narzekaczy).

Edyta: jeden poziom nabity dzisiaj - jest świetnie...

Edyta2: darmowa migracja Burning Legion --> Chromaguss dostępna do 18 listopada - tylko korzystać...

Edytowane przez KHOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burning legiona nie znasz ? Ten serwer jest od premiery gry, jakoś nie mam zamiaru z niego uciekać, po prostu niech blizz zwiększy ilość slotów (polepszy serwer), płacę wymagam, migracja mnie nie urządza. :)

Blizz dał d... zamiast zablokować tworzenie charów na high serwerach -> lock, oni tworzą nowe i zachęcają do migracji, bezsens.

Na chwile wpadłem zobaczyć co się dzieje w outlandsach, wszystkie moby powybijane, h/c. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burning legiona nie znasz ? Ten serwer jest od premiery gry, jakoś nie mam zamiaru z niego uciekać, po prostu niech blizz zwiększy ilość slotów (polepszy serwer), płacę wymagam, migracja mnie nie urządza. :)

...no widzisz, i tutaj tkwi problem...

Edyta: co za problem zebrać dwie duże gildie (+ znajome pokemony, plus rozgłosić wcześniej na /2 które gildie się przenoszą i zaprosić do przenosin bezgildiowców) i ugadać z niebieskimi na forum wowa masową migrację - niebieskim to jest na rękę i pomogą żeby wszystko przebiegło sprawnie - nikt nie został sam na starym BL. Jeżeli cala gildia się przeniesie, nie będzie problemu z ludźmi na instancje/raidy, więc w czym problem?

Trzeba chcieć.

Edytowane przez KHOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowi gracze na nowe serwery a nie zapychają i tak przeludnione, bo blizz nie umie ich locknąć...........

Zobacz co się dzieje z serwerami powstałymi po wyjściu tbc, albo kompletne pustki, albo zaburzona ekonomia, mam iśc na nowy ser, który może okazać się failem i to jeszcze bez możliwości powrotu na stary ? No, thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór masz, możesz coś zmienić, albo dalej tutaj płakać - proste.

Widzę, że godzisz się na wszystko jak leci, jesteś mało wymagającym graczem, ale nie ja i będę płakał a jak nawet trzeba to bił. :)

Kurde szkoda, że mam teraz subskrypcję, bo niedobrze mi już od tych DK. :<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie godzę się na wszystko. Jeżeli mi coś nie odpowiada, staram się to zmienić, zamiast whinować ciągle na forum. Jestem na jednym z serwerów powstałych po bc i nie zauważyłem, żeby były pustki. Ekonomia? Rynek zawsze się zmienia, nie da się go zamrozić na poziomie który nam odpowieda, trzeba się dostosować, albo gromadzić siły, żeby móc go regulować - pytanie: po co? Jeżeli przejadły Ci się dk, to tym bardziej czas na ucieczkę z serwera gdzie każdy chce mieć jednego i eksploatować go od razu. Załóż alta na innym serwerze, pograj z tydzień i zobacz jak wygląda w rzeczywistości - forum serwerowe wowa nie zawsze daje pełen obraz...

Peace man...^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, /1 w Northrendzie jest zaspamiony jak nigdy: albo powtarzające się w kółko pytania o banalne questy (bo ani czytać się nie chce, ani questhelpera nie ma zainstalowanego), albo niekończące się dyskusje o nolifach, dobijaniu do 80 i tym, czy blizz słusznie paru zbanował za nabijanie poziomów przez tagowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LoL czatali o tym kolesi co pyknol 80 lvl w 27 godzin :P skad tacy sie biora :P

Normalne, że o pierwsza 80 będzie wyścig, tak jak to było wcześniej o 60 i 70.

No niestety, /1 w Northrendzie jest zaspamiony jak nigdy: albo powtarzające się w kółko pytania o banalne questy (bo ani czytać się nie chce, ani questhelpera nie ma zainstalowanego), albo niekończące się dyskusje o nolifach, dobijaniu do 80 i tym, czy blizz słusznie paru zbanował za nabijanie poziomów przez tagowanie.

Imo niesłusznie, przecież to nie cheaty... tylko wykorzystanie mechaniki gry, która jest taka a nie inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WItam

Ja postanowiłem zrobić przerwę i rozeznanie gdzie się przenieść z BL. Serwer nie tyle zrobił sie polski co Trolski(bluzgi i rozmowy po polsku na generalu).

Tyle ze zostały 3 dni abonamentu to myślę sobie hołota poleci na nowy kontynent to ja sobie spokojnie stv podkuje :D.

[gluteus maximus] dzieciaki które nie dostały chyba dodatku biegają (70 50 40) i zabijają wszystko i wszystkich hehe.

No ale jak mówicie ze dodali tylko tyle co w paczu .... to się zastanawiam nad dalszym sensem w ta grę.

Bo ilez instancji można robić .... jak nie będzie porządnego endgejmu. Bg sa fajne ale przydalo by sie cos bardzje rozbudowanego. Jakieś oblężenia czy cus. Ta gra umrze po którymś dodatku :D.

Co prawda niby jest młotek i conan, ale tez są niedopracowane .. bo stukniesz level i co dalej ??;P. Instancje przez 2 lata i potem znowu level (albo parę ) :D Albo poczekamy na nowego Kłejka :D

Takie tam wieczorne mnie naszły przemyślenia na temat gry po której spać nie moglem jak ujrzała Światło Dzienne :D:D

ps Alianci śmierdzą Horda Rulez :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ed00s ciebie bluzgi i rozmowy po polsku denerwują tylko ?

Wiesz mnie na BL najbardziej boli to że za dużo ludzi spełnia się grając w WoW-a . Wysoko poziomowi gracze latają po landach przeznaczonych dla niskich leveli i zabijają wszystkich którzy się pod rękę nawinął , wychodzenie z grupy w połowie instancji już mnie nawet nie dziwi , wyklinanie cię za proste pytanie , pamiętam że na początku zapytałem się o coś to pierwszą odpowiedzią było "WYPIER***** NOOBIE" takie coś to też porządek dzienny , niestety ale naprawdę widać że ten realm jest PL , naprawdę na innych serwerach może nie jest idealnie ale znacznie lepiej niż na BL pod tym względem . Rozmowy w ojczystym języku według mnie są całkiem ok patrząc na to że przytłaczająca większość to Polacy więc po co mam używać angielskiego do komunikacji z rodakiem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe a ja zaczynam od nowa ;P Przez przypadek jak klocilem sie z kobieta o kompa skasowala mi mojego maga :P No coz przynajmniej bedzie co robic ;) KHOT Ty grywasz na tym The Sha'tar ?? Jak tam z kulturka wyglada ?? Ogolnie PvE az tak mnie nie wciaga, wole normalne bicie lvl. Chodziaz jakbys mnie wtajemniczyl troche w PvE to moze i bym zalapal bakcyla. Bo mimo wszystko jest laikiem jesli chodzi o wowa jest duzo rzeczy, ktorych niewiem a o ktorych ludzie dzisiaj mowia tak "Jestes lama sp*******j" :/ Ale od tego przyszlego tygodnia zaczynam walczyc i chce wybrac jakis kulturny fajny serverek, zeby pozniej nie kombinowac z nowa postacia albo migracjami. Pozdro ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe a ja zaczynam od nowa ;P Przez przypadek jak klocilem sie z kobieta o kompa skasowala mi mojego maga :P No coz przynajmniej bedzie co robic ;) KHOT Ty grywasz na tym The Sha'tar ?? Jak tam z kulturka wyglada ?? Ogolnie PvE az tak mnie nie wciaga, wole normalne bicie lvl. Chodziaz jakbys mnie wtajemniczyl troche w PvE to moze i bym zalapal bakcyla. Bo mimo wszystko jest laikiem jesli chodzi o wowa jest duzo rzeczy, ktorych niewiem a o ktorych ludzie dzisiaj mowia tak "Jestes lama sp*******j" :/ Ale od tego przyszlego tygodnia zaczynam walczyc i chce wybrac jakis kulturny fajny serverek, zeby pozniej nie kombinowac z nowa postacia albo migracjami. Pozdro ;]

A czasem nie trzeba wpisać hasła żeby skasować postać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do blizza, że ktoś Ci przez przypadek skasował chara, jest do odzyskania. :)

"Ogolnie PvE az tak mnie nie wciaga, wole normalne bicie lvl." - o czym Ty mówisz ? :)

A można jakoś inaczej bić lvl niż przez pve ? :D Podobno w 3.1 mają dodać xpowanie poprzez bg i areny. :)

Prawdziwe pve to są na prawdę wymagające instancje, niedostępne dla przeciętnych graczy, to cały urok gry i jednocześnie bolączka, bo taki endgame jest niestety dla mniejszości... ;/

Btw szukam gildii na BL, alliance, na razie leveling (61lvl), później insty itp. , jak ktoś ma jakieś kontakty to pisać. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo niesłusznie, przecież to nie cheaty... tylko wykorzystanie mechaniki gry, która jest taka a nie inna.

Mimo wszystko jest to jakaś chora forma exploita (Goście wchodzili na instancję w grupie, jeden opuszczał grupę i tagował moby, reszta je zabijała - moby, które w grupie dają ~2000 exp, dawały kilka razy tyle solo. Kiedy timer teleportu kończył się, gość dołączal do grupy żeby zresetować odliczanie i opuszczał ją...). Nie chcę oceniać tego, bo wisi mi kto pierwszy na realmie będzie na 80, ale to nie pierwsze bany za exploity.

Buziak - kulturka jest wzorowa, żadnych bluzgów, noobowania, nawet gold sellerów dużo nie widać (za to normalny spam na trade jak najbardziej, no i oczywiście "Dirge" :wink: ). The Sha'tar jest serwerem RP, poziom roleplaya jest bardzo wysoki (podobnież jeden z najlepszych RP-serwerów, plus nie ma faszyzmu rp - dopóki nie lolujesz na /s i /y, jest ok), za to raid-progress jest żałosny (Ili padł po raz pierwszy tuż przed lolpatchem). Obecnie dużo ludzi porzuciło wszystko żeby levelować, ale bardzo szybko to się uspokoi. Instancje, heroici bez problemu robi się z pug-ami, o raidach na pug-u raczej można zapomnieć - trafiają sie dobre, ale 90% to strata czasu i save'a - jeżeli robić raidy, to z gildią. Nastaw się na gadanie po angielsku przez 99% czasu - jest paru polaków, jest przynajmiej jedna gildia polska u aliantów, ale większość czasu będziesz spędzać z angolami i skandynawami.

Co do skasowania postaci: wystarczy wpisać "delete" i po wszystkim, za to tak jak pisał ath - napisz do blizza, że siostra przez przypadek usunęła Ci postać, a przywrócą Ci ją.

ath - nie do końca dla mniejszości: jeżeli brakuje komuś umiejętności, to heroic instancje będą dla niego odpowiednie, jeżeli natomiast potrafi trzymać dyscyplinę i wykonywać wszystkie polecenia raid-leadera, to spokojnie będzie rajdować, a już ZA (imo ZA jest dużo ciekawszy od TK, czy SSC - wyżej nie byłem), czy nawet Kara są na tyle ciekawe, że warto tam chodzić i czerpać przyjemność z endgamingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko jest to jakaś chora forma exploita (Goście wchodzili na instancję w grupie, jeden opuszczał grupę i tagował moby, reszta je zabijała - moby, które w grupie dają ~2000 exp, dawały kilka razy tyle solo. Kiedy timer teleportu kończył się, gość dołączal do grupy żeby zresetować odliczanie i opuszczał ją...). Nie chcę oceniać tego, bo wisi mi kto pierwszy na realmie będzie na 80, ale to nie pierwsze bany za exploity.

Buziak - kulturka jest wzorowa, żadnych bluzgów, noobowania, nawet gold sellerów dużo nie widać (za to normalny spam na trade jak najbardziej, no i oczywiście "Dirge" :wink: ). The Sha'tar jest serwerem RP, poziom roleplaya jest bardzo wysoki (podobnież jeden z najlepszych RP-serwerów, plus nie ma faszyzmu rp - dopóki nie lolujesz na /s i /y, jest ok), za to raid-progress jest żałosny (Ili padł po raz pierwszy tuż przed lolpatchem). Obecnie dużo ludzi porzuciło wszystko żeby levelować, ale bardzo szybko to się uspokoi. Instancje, heroici bez problemu robi się z pug-ami, o raidach na pug-u raczej można zapomnieć - trafiają sie dobre, ale 90% to strata czasu i save'a - jeżeli robić raidy, to z gildią. Nastaw się na gadanie po angielsku przez 99% czasu - jest paru polaków, jest przynajmiej jedna gildia polska u aliantów, ale większość czasu będziesz spędzać z angolami i skandynawami.

Co do skasowania postaci: wystarczy wpisać "delete" i po wszystkim, za to tak jak pisał ath - napisz do blizza, że siostra przez przypadek usunęła Ci postać, a przywrócą Ci ją.

ath - nie do końca dla mniejszości: jeżeli brakuje komuś umiejętności, to heroic instancje będą dla niego odpowiednie, jeżeli natomiast potrafi trzymać dyscyplinę i wykonywać wszystkie polecenia raid-leadera, to spokojnie będzie rajdować, a już ZA (imo ZA jest dużo ciekawszy od TK, czy SSC - wyżej nie byłem), czy nawet Kara są na tyle ciekawe, że warto tam chodzić i czerpać przyjemność z endgamingu.

Co do raidow to trzeba miec do tego leb, majac dobrego stratega trzeba sie go sluchac a pozniej juz idzie jak po masle jesli kazdy robi to co ma do zrobienia. Kara jest za wielka :P Kurde po spedzeniu tam 7 godzin modlilem sie o koniec ;P Ogolnie to chcialbym sie wybrac do SSC i skopac tylek Lady Vashj ;] Nigdy jej nie lubilem i mimo wszystko chcialbym ja utluc ...

A z tym napisaniem do blizza to chyab jednak tak zrobie, ale tez mysle nad stworzeniem nowej postaci ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KHOT chodzi bardziej o czas niż dyscyplinę, bo solując po 1-2h dziennie kiedyś wbije się ten 80lvl a nie mając czasu na raidy kilka razy w tygodniu 19-24 raczej nie doświadczymy high-endowych instów, tym samym nie utrzymamy się w dobrej gildii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kara jest za wielka :P Kurde po spedzeniu tam 7 godzin modlilem sie o koniec ;P Ogolnie to chcialbym sie wybrac do SSC i skopac tylek Lady Vashj ;] Nigdy jej nie lubilem i mimo wszystko chcialbym ja utluc ...

A z tym napisaniem do blizza to chyab jednak tak zrobie, ale tez mysle nad stworzeniem nowej postaci ;P

Fakt, Kara jest długa ale zależy to też od grupy, da się ją skończyć szybko. Najgorzej, jak ktoś Cię zaprosi na puga na rajd, który po 1/3-1/2 zaczyna się sypać, bo ludzie nie mają zupełnie pojęcia co robić i nie potrafią trzymać się banalnych strategii i w wyniku zmarnowany save.

Gdybyś tworzył postać, zapraszam: zobaczysz jak żyje się na wolnym od ciach!iażerii RP-ie. :wink:

KHOT chodzi bardziej o czas niż dyscyplinę, bo solując po 1-2h dziennie kiedyś wbije się ten 80lvl a nie mając czasu na raidy kilka razy w tygodniu 19-24 raczej nie doświadczymy high-endowych instów, tym samym nie utrzymamy się w dobrej gildii.

...nooo, grając 1-2 godziny nie ma sensu się nawet na hc (heroic) pchać, bo nie zdąży się nic właściwie zrobić. W dobrym zespole tłukliśmy przed wotlk heroic poniżej godziny, ale tempo było zabójcze, a ludzie ze sprzętem T4-T5 (ja marne 178 beimba :wink: ). Normalnie trzeba zarezerwować właśnie te 1,5-2h, nie licząc czasu na zebranie się grupy w gildii, albo znalezienie puga, co potrafi zająć trochę czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, Kara jest długa ale zależy to też od grupy, da się ją skończyć szybko. Najgorzej, jak ktoś Cię zaprosi na puga na rajd, który po 1/3-1/2 zaczyna się sypać, bo ludzie nie mają zupełnie pojęcia co robić i nie potrafią trzymać się banalnych strategii i w wyniku zmarnowany save.

Gdybyś tworzył postać, zapraszam: zobaczysz jak żyje się na wolnym od [ciach!]iażerii RP-ie. :wink:

...nooo, grając 1-2 godziny nie ma sensu się nawet na hc (heroic) pchać, bo nie zdąży się nic właściwie zrobić. W dobrym zespole tłukliśmy przed wotlk heroic poniżej godziny, ale tempo było zabójcze, a ludzie ze sprzętem T4-T5 (ja marne 178 beimba :wink: ). Normalnie trzeba zarezerwować właśnie te 1,5-2h, nie licząc czasu na zebranie się grupy w gildii, albo znalezienie puga, co potrafi zająć trochę czasu.

Ale jeszcze zbierz to T5 w calosci ;] Ogolnie marzy mi sie T6 ale jak zaczne od nowa postac tworzyc to moge marzyc dlugo ;P

Ogolnie teraz siedze caly czas w akademcu i niestety musze dokupic sobie jakis HDD 20-30 GB na WoW bo mam tu tylko HDD 10 GB :D A narazie przez zblizajacymi sie swietami z kasa nie wyglada za ciekawie i niechce kupowac nowego dysku.

Jak WoW bedzie chodzil na X600 pro ?? :D Bo wlasnie w akademcu mam P4 3Ghz, 1,5GB DDR2, X600pro no i trzeba dokupic jakiegos tam HDD na wowa :D

Edytowane przez Buziak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli uda mi się zebrać ludzi, żeby farmić, to zbiorę całe T5 locka dla samego wyglądu. T6 locka wygląda imo beznadziejnie, a '80 badge gear/heroic drop prędzej czy później go pobije okrutnie pod względem statów. Do tego muszę uzupełnić do roleplaya T1 (imo "best looking lock tier") i wyfarmić do końca Necropile Set, kolejny fantastycznie wyglądający. Tymczasem bardzo powoli zwiedzam Northrend, nie power-leveluje, bo to odbiera całą przyjemność i powiem, że zdecydowanie warto było wydać kasę na dodatek: klimat Northrendu bije outlandy na głowę (kolejka linowa chociażby, tego typu smaczki), a pomysł i wykonanie Daralanu są świetne...

Jak będzie chodził? Tak samo jak zawsze: dopóki nie będzie wielkich tłumów, albo ostrej sieczki na rajdzie, będzie ok... :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mam problem... jak chce sciagnac instalke wotlk to pojawia mi sie znakomity wykwintny komunikat ze nie mam miejsca na hdd. Zgodze sie, ze na C: nie mam tyle miejsca ale na D: mam ponad 60 Gb. I utknolem w martwym punkcie ;/ Niewiem jak rozwiazac ten problem dodam, ze WoW:TBC jest zainstalowany na D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mam problem... jak chce sciagnac instalke wotlk to pojawia mi sie znakomity wykwintny komunikat ze nie mam miejsca na hdd. Zgodze sie, ze na C: nie mam tyle miejsca ale na D: mam ponad 60 Gb. I utknolem w martwym punkcie ;/ Niewiem jak rozwiazac ten problem dodam, ze WoW:TBC jest zainstalowany na D:

Gra się patciach!e w katalogu z grą i dodatkowo na dysk systemowy ściąga instalację, żeby mieć na przyszłość, stąd problem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi