Skocz do zawartości
Nive11en

Nive11en Wc - Wersja 1.0

Rekomendowane odpowiedzi

koniecznie postaraj sie o jakis filtr powietrza ktore ma wlatywac na chlodnice

Na 4max jest cos takiego - http://www.4max.pl/produkt.asp?g=79&gg=76&id=107

15 zlotych filtr, przesylka tez 15 zlotych :? - Czy ten filtr spowoduje ze wiatrak bedzie glosniej chlodzil (jesli bedzie zaraz przed wlotem - czyli w kolejnosci: Black Ice-Papst-Filtr).

Macie moze jakies inne pomysly na filtry? Moze w Obi/Nomi/Praktiker maja cos takiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koniecznie postaraj sie o jakis filtr powietrza ktore ma wlatywac na chlodnice

Na 4max jest cos takiego - http://www.4max.pl/produkt.asp?g=79&gg=76&id=107

15 zlotych filtr, przesylka tez 15 zlotych :? - Czy ten filtr spowoduje ze wiatrak bedzie glosniej chlodzil (jesli bedzie zaraz przed wlotem - czyli w kolejnosci: Black Ice-Papst-Filtr).

Macie moze jakies inne pomysly na filtry? Moze w Obi/Nomi/Praktiker maja cos takiego?

Mialem ten filtr - spisywal sie calkiem niezle na moim Sunonie 120mm...

Teraz zalozylem filtr z ponczochy (zdjecie znajdziesz tutaj) i tez spisuje sie bardzo dobrze a kosztuje o wiele mniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co wywnioskowalem ze zdjecia to nie filtr tylko grill :?

chyba ze na zdjeciu nie ma tej "gąbki" zatrzymującej kurz .

najlepszym rozwiązaniem bylo by dac tak :

filtr > bip > papst

poprostu zamien miejscami wentyl i chlodnice i daj filtr przed chlodnice :)

filtra nie musisz kupowac , mozesz naprzyklad zrobic ze starej pończochy babci :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam w domku taki filtr. sklada sie on z dwoch plastikow i kawalka gabki ktora wsadzasz miedzy nie. wentyl glosniej nie pracuje, ale moj papscik juz wcale tak super nie wieje jak bez niego. jezeli papst wciaga powietrze do budy to daj go przed papstem:

bip <= papst <= filtr <= front

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam w domku taki filtr. sklada sie on z dwoch plastikow i kawalka gabki ktora wsadzasz miedzy nie. wentyl glosniej nie pracuje, ale moj papscik juz wcale tak super nie wieje jak bez niego. jezeli papst wciaga powietrze do budy to daj go przed papstem:

IMO tak będzie lepiej

papst < bip < filtr < front

bo wtedy filtr nie będzie tak "chamowal" papsta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO tak będzie lepiej

papst < bip < filtr < front

bo wtedy filtr nie będzie tak "chamowal" papsta

wszystko jest do sprawdzenia ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wszystko jest podlaczone. Udalo mi sie zalac moj komputer tylko dwa razy podczas sprawdzania czy nic nie cieknie :D

Najpierw ciekla kropelka, awiec zaczelem dokrecac zacisk slimakowy, i nagle zamiast kropelki zaczelo sikac jak by dziurawy statek! :lol: (dokrecajac slimaka nie zauwazylem ze zjezdza on razem z wezem z miedzianego trojnika..)

Zdjecia beda jutro. Temperatury tez moze jutro, a moze pozniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko 2 razy zaleles?? cienias :P moj komp w czasie swiat przezyl 4-5 powodzi :D

I przezyl ?

Jeszcze sie zastanowie nad tym moim Wc.. ;)

jak widac przezyl ;] woda demineralizowana w ukladzie i nei ma bata, zeby cos zdechlo. a zostala oblana plyta, grafa i sieciowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko 2 razy zaleles?? cienias :P moj komp w czasie swiat przezyl 4-5 powodzi :D

I przezyl ?

jak widac przezyl ;] woda demineralizowana w ukladzie i nei ma bata, zeby cos zdechlo. a zostala oblana plyta, grafa i sieciowka
ja w swojej karierze mialem tylko 1 wyciek :)

ale za to solidny :) wylecialo z 1l wody :) grafa i mobo zalana :)

na dodatek bylo to okolo 1-2 w nocy a ja rano dopiero zajazylem :) komp cały czas chodzil :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przezyl ?

co to jest woda demineralizowana i co ona nie przewodzi prądu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to taka woda, ktora kupujesz na stacji benzynowej, sluzy ona np. do stosowania w akumulatorach, zelazgach no i oczywiscie w zestawach WC ;]

koszt to jakies 4pln za baniak 5l.

WODA DEMINERALIZOWANA ;]

czyli jak kupie taką wodę to jak mi kompa zaleje to nic się nie stanie i się nie spali :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie powinno sie nic stac. choc w pazdzierniku jak mi wylalo wc rev2 to poszedl sobie gf3ti, ale uklad skladal sie z blokow cu i nagrzewnicy alu.

Dzięki za odpowiedz bo chyba się WC zaraziłem i mam jeszcze jedno pytanie

Jak chce zrobić sobie taki zbiornik http://www.mod-case.com/content.php?article.31 tylko interesuje mnie czy muszę zrobić dziurkę odpowietrzającą czy zamknąć i nic nie robić a jak już zrobię te dziurkę to mi komp zaparuje więc nie mam pojęcia, co zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi