rajder Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Mam dosc dziwny problem, ktorego NIE MA na forum - z gory dzieki za rady typu "poszukaj se bo to juz bylo". Mam epoxa 8rda3l ze zintegrowana sieciowka (NVIDIA nForce MCP Networking Controller) i nie chce mi dzialac IE oraz Outlook, natomiast LAN dziala OK (np. DC++). Dodam, ze polaczenie z netem jest ok (sprawdzalem pingiem - 4 na 4 ok). Inna sieciowka, realtek na pci dziala ok i to bez zadnego konfigurowania, natomiast w tej nvidii musialem recznie konfigurowac IP,brame domyslna itp. "Ale o co chodzi..." :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Moze sa jakies nowe stary do tych sieciowek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 No ja bym na twoim miejscu sie zastanowil czy nie lepiej jednak dorzucic te pare groszy i nie kupic sobie sieciowki na PCI bo mialem kiedys powazny zonk z ze zintegrowana sieciowka :D TZN bylo male przepiecie na kablu zwaizane z burza i plyta niestety na tym dosc mocno ucierpiala , gdybym wtedy mial sieciowke na PCI to rypnela by tylko ona a tak... 500zeta w plecy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadilak Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 ja na RDA3I recznie wpisalem mac adres starej karty i wszystko gra jak malina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 no skoro DC dziala i skoro mozesz pingowac serwery to moze: - IE nie dziala poniewaz potrzbuejesz proxy do ogladania stron. - Outlook nie dziala bo jest zle ksonfigurowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 taaa , ale gdzie jest ten mac starej karty (realtek) bo nie moge go za ..... nigdzie znalesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ja u siebie rzadnych problemow nie mam , adresy wpisuje recznie tzn DNS's bo proxy nie uzywam i mozliwe ze masz wlaczone opcje zeby automatycznie wyszukiwal proxy to wtedy sie czasami cos pieprzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...