Lancer Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 co do kart na 350 bios pewnie tez wgrasz ale ponoc pojawiaja sie bledy w obrazie, jakie to niewiem, spowodowane sa przez to ze 350 niebsluguje pewnych efektow z 360 1. nie ma zadnych bledow w obrazie. sprawdzone na Gigabyte R350@XT BIOS 2. jakiez to efekty obsluguje R360, ktorych nie ma R350? Jedym efektem jest dioda termiczna wbudowana w R360, ktorej nie ma R350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 ludzie czytajcie posty zanim cos napiszecie dla mnie EOT niemam ochoty sie stresowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 co do kart na 350 bios pewnie tez wgrasz ale ponoc pojawiaja sie bledy w obrazie, jakie to niewiem, spowodowane sa przez to ze 350 niebsluguje pewnych efektow z 360 1. nie ma zadnych bledow w obrazie. sprawdzone na Gigabyte R350@XT BIOS 2. jakiez to efekty obsluguje R360, ktorych nie ma R350? Jedym efektem jest dioda termiczna wbudowana w R360, ktorej nie ma R350. No to zależy od karty i od biosu ... Kumpel GIGI wgrał bios od XT i qpa - są sławne zęby-cienie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 No to jest kolejny rekordzik :D Vgpu=2,09V ... 8) i mam 502/856 na zegarach :D Wynik 7740 punktasów w 2003 http://service.futuremark.com/compare?2k3=2520447 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafcio Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 daj linka z opisem vmoda, takiego zeby byly duze zdjecia co by mi robote ulatwic, z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 daj linka z opisem vmoda, takiego zeby byly duze zdjecia co by mi robote ulatwic, z gory thx Vgpu: http://www.fastlanehw.com/reviews.php?i=74&page=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafcio Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 ja raczej kupie zwykle rezystory, bez potencjometru, ile kohm'ow trzeba zeby podniesc napiecie na gpu o 0,1v i ile kohm'ow zeby podniesc napiecie na mem o 0,1v, i ile bedzie bezpiecznie podniesc?, na gpu mam blok wodny smart od bloki.pl a na pamieciach spore radiatory ale bez wiatrakow?, bo teraz pamieci mi ida na 391 mhz bez artefaktow a chcialbym dojsc do 400 mhz, a rdzen idzie na 441 mhz powyzej w trols lair panna ma kropki czarne na twarzy, na gpu chcialbym 450 mhz, wiec o ile radzisz podniesc napiecia na gpu i mem zeby to osiagnac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 ja raczej kupie zwykle rezystory, bez potencjometru, ile kohm'ow trzeba zeby podniesc napiecie na gpu o 0,1v i ile kohm'ow zeby podniesc napiecie na mem o 0,1v, i ile bedzie bezpiecznie podniesc?, na gpu mam blok wodny smart od bloki.pl a na pamieciach spore radiatory ale bez wiatrakow?, bo teraz pamieci mi ida na 391 mhz bez artefaktow a chcialbym dojsc do 400 mhz, a rdzen idzie na 441 mhz powyzej w trols lair panna ma kropki czarne na twarzy, na gpu chcialbym 450 mhz, wiec o ile radzisz podniesc napiecia na gpu i mem zeby to osiagnac? A jakie masz teraz napięcia ?? Z tym podbijaniem to jak z wróżeniem Mam drugą 9800PRO i inaczej się kręci niż pierwsza, kumpel też ma 9800PRO i u niego jeszcze inaczej. Wszystkie grafy WC+mody ... Na WC rdzeń bezpiecznie 1,9-1,95V, wyżej albo nie daje nic albo minimalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafcio Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 epoxa rda+ dalo sie bez voltomierza,ale widze ze radka bez voltomierza nie da rady:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 W tym tygodniu bede miał 9800Pro albo Szafirka albo Hisa, który jest lepszy do kręcenia :?: :?: Proszę o konkretną i fachową odpowiedź.. Dodam jeszcze,że juz kupiłem Silencera rev.3 i czekam tylko na grafe..mój poprzedni radek GeXcube zdechł po tygodniu niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 yotomeczek: Powiedz dokładnie co to za część, co mam kupić w sklepie elektronicznym i ile to kosztuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 przeczytalem gdzies na jakies www ze wentyl na szafirku jest dosyc glosny (pisalo glosniejszy niz na r9500,pro,9700,pro). czy to prawda? moze wiecie dokladnie ile dB wydziela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 moj np jest wogle niesłyszalny takze nie wiem, czy to zalezy od modelu czy jakies bzdury tam pisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 yotomeczek: Powiedz dokładnie co to za część, co mam kupić w sklepie elektronicznym i ile to kosztuje? Leniwiec - jak byś przejżał cały artykulik to byś wiedział co to :D Potencjometr wieloobrotowy koszt ok 2,5PLN Tutaj dokładna rozpiska jakie potencjometry do czego http://www.pppmail.com/9800pro/pic86-big.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Jak Tego Glaciala najlepiej zamontowac na szafirka ? Na razie mysle o wykorzystaniu zapinki od Silecera, ale one sa podatne na pekniecia :? Prosze o sugestie (niestety nie posiadam jakichs wymyslnych narzedzi typu gwintownica i.t.p. oraz mega zdolnosci konstruktorskich, ale wiertarka sie znajdzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 yotomeczek: Powiedz dokładnie co to za część, co mam kupić w sklepie elektronicznym i ile to kosztuje? Leniwiec - jak byś przejżał cały artykulik to byś wiedział co to :D Potencjometr wieloobrotowy koszt ok 2,5PLN Tutaj dokładna rozpiska jakie potencjometry do czego http://www.pppmail.com/9800pro/pic86-big.jpg No to ja ślepy jestem. Dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Witajcie :) stalem sie SZCZESLIWYM posiadaczem Radka 9800PRO od szafira. bylem nieziemsko szczesliwy jak zobaczylem ze sa czarne koleczki w radiatorze a pamieci hynixy 2,8 :twisted: kupilem odrazu AC VGA Silencera (jakiego mialem stracha bo kupowalem w proline w k-ch a tam na www pisalo "na wyczerpaniu"). rzeczywiscie defaultowy wentyl chodzi dosyc glosno, przynajmniej dla moich uszu bo go slyszalem a silencera na high nie slysze :) okazalo sie ze to R360! zabralem sie za testy. stery omegi_2530. (musze w weekend system instalnac od nowa bo ma juz 40tygodni :P ) wynik standard 16900 (3dmark2001) i 5600 (3dmark2003). no to rach ciach i overclocking w ruch.... po kilku testach doszedlem do 441/774 i odpowiednio wynikach 18370(2001) i 6450 (2003) co uwazam za FULL WYPAS (z antyal x4 i anizo x8 w 2001 mam 13k). nie mam narazie zadnych radiatorow na pamiatkach, dopiero za miech kupie bo sie splukalem. jakie polecacie? korci mnie jak diabli wrzucenie sobie biosa z xt ale boje sie strasznie! nie chce niczego spaprac a mam niemile doswiadczenie z flaszowaniem biosa w grafie. wyniki jakie osiagnal yotomeczek sa dla mnie jak narazie marzeniem... nie osiagne na pewno takich ale chcialbym chociaz 20k osiagnac! musze jeszcze skad "wyczarowac" te 1700 pkt. :twisted: POZDRO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lgn77 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Witam! Sorki że piszę w tym temacie ale mam dziwny problem... Ostatnio kupiłem sapphire r9800pro (r350) i standardowo jest on dość dziwnie taktowany: gpu - 324 mem - 290 Czy jakieś modele 9800pro miały tak niskie taktowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Witam! Sorki że piszę w tym temacie ale mam dziwny problem... Ostatnio kupiłem sapphire r9800pro (r350) i standardowo jest on dość dziwnie taktowany: gpu - 324 mem - 290 Czy jakieś modele 9800pro miały tak niskie taktowanie? To jest taktowanie typowe dla 9800(nie PRO). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lgn77 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 najlepsze jest to że kartę narmalnie wykrywa jako PRO i po podniesieniu taktowania do wartości PRO wszystko bezbłędnie chodzi.... Czyżby jakiś walnięty bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Taktowania faktycznie nonPro. To, że podkręciłeś na pro nie oznacza, że jest to pro. My wersje Pro podkręcamy sporo ponad XT i też chodzi bezbłędnie! :twisted: Może sprzedawca sprzedaje swojego nonPro, wrzucił bios od Pro z obniżonymi taktowaniami, żeby karcie nic nie było??? Jakie masz nalepki na karcie? I teraz mały OT. Jest możliwość zmiany ID biosu??? Chcę, żeby mój bios PRO w windzie był widziany jako XT. Nie chodzi mi o bios od XT tylko o zmianę ID karty ale w pliku z biosem? Wiecie jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Tak samo jest z R9000.Mój kumpel ma R9000 od Gigabyte i tez widzi mu PRO, mimo to ze nie ma takich zegarów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 A ja ponowie moje wcześniejsze pytanie. jest możliwość edycji pliku biosu i zmiany w nim samego Device ID? W jakim bajcie co zmienić? Może jest jakis soft do tego? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Miałem to samo, ale odniosłem do wymiany, choć koleś twierdził, że to Pro, bo wyświetla i że takie dostał od dystrybutora, wymieniłem i mam pełne Pro, skoro zapłaciłeś jak za Pro, ja bym wymieniał, bo co to za interes płacisz więcej za gorszy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 czytam to forum ale k..............a ide spac bo mi sie w oczach mieni pa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lgn77 Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Miałem to samo, ale odniosłem do wymiany, choć koleś twierdził, że to Pro, bo wyświetla i że takie dostał od dystrybutora, wymieniłem i mam pełne Pro, skoro zapłaciłeś jak za Pro, ja bym wymieniał, bo co to za interes płacisz więcej za gorszy sprzęt.w sumie to dałem za tą kartę niewiele, a możliwości wymiany na pełnego PRO raczej nie ma, więc chyba przy niej zostanę. Dzięki wszystkim za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Chociaż pochwal się ile za nią dałeś to powiemy Ci czy było warto. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majalis5 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 ja chcialem dodac tylko ze radeony 9800 pro są 128bit i 256bit. Firma Sapphire Technology - i niewykluczone że nie tylko ona - sprzedaje karty ATI RADEON 9800 PRO ze 128-bitową szyną do pamięci, czyli o połowę węższą niż w prawdziwych Radeon 9800 Pro. Kartę taką wyłapał japoński serwis Akiba PC. Uwaga w polsce tez juz jest ich pełno !! :(ja chcialem dodac tylko ze radeony 9800 pro są 128bit i 256bit. Firma Sapphire Technology - i niewykluczone że nie tylko ona - sprzedaje karty ATI RADEON 9800 PRO ze 128-bitową szyną do pamięci, czyli o połowę węższą niż w prawdziwych Radeon 9800 Pro. Kartę taką wyłapał japoński serwis Akiba PC. Uwaga w polsce tez juz jest ich pełno !! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lgn77 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Chociaż pochwal się ile za nią dałeś to powiemy Ci czy było warto. odkupiłem ją od jednego gostka za 660zł :D , więc myślę że było warto :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 przeiez jest juz :? o tym temat i jak rozroznic jedna od drugiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...