Skocz do zawartości
yotomeczek

OC Sapphire 9800PRO (R360) 8k w 2003 i 22,8k w 2001 :)

Rekomendowane odpowiedzi

ok THX znalazlem przykladowe dwa:

Card : Sapphire Ultimate Radeon 9800 XT

Chipset : ATI Radeon 9800 XT

Release : 113-A07502-106

Version : 008.015.048.000

Memory : 256MB Hynix

Card : ATI Radeon 9800 XT

Version : 113-A18807-100

wole sie upewnic bo mam lekkiego cykora przed zflaszowaniem biosu.. ktory bylby najlepszy? aha i czy to nie robi roznicy jak ja mam 128mb a to sa od 256mb bo jest bios od r9800xt 128 ale na samungach..

ktory byscie mi polecali biosa z tego linka co podal yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok THX znalazlem przykladowe dwa:

Card : Sapphire Ultimate Radeon 9800 XT

Release : 113-A07502-106

Version : 008.015.048.000

Card : ATI Radeon 9800 XT

Version : 113-A18807-100

wole sie upewnic bo mam lekkiego cykora przed zflaszowaniem biosu.. ktory bylby najlepszy? aha i czy to nie robi roznicy jak ja mam 128mb a to sa od 256mb bo jest bios od r9800xt 128 ale na samungach..

ktory byscie mi polecali biosa z tego linka co podal yotomeczek

o wlasnie takie same pytanie chcialem zadac. Kupilem wlasnie 9800pro i tez jest na hynixach 2.8. Swoja droga zalozylem VGA silencera(r360) i max na czysto 405:/ hmmm czyzby zle zalozony??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mam nowy rekordzik w 2003 :D 7823 punktasy  8)  

http://service.futuremark.com/compare?2k3=2557424

Niestety ramsy na 430 nie wyrabiają :(

No no, widze ze chcesz mnie dogonic ma markach :) Masz jeszcze czas ;)

Narazie nie chce mi sie nowego wyniku trzaskac. Poczekam na odbior mojego FC, a tymczasem robie osobny uklad WC na grafe.

Jak mocno przegonisz to wezmne i zmoduje w koncu mego biednego Radzia i odgryze sie :P Narazie mnie sie nie kce, bo juz tam X800 gdzies sie czai, a szkoda by bylo obecna grafe do piachu poslac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś założyłem Aero 7+ na swojego R9800 i... wynik OC podniósł sie o ok 9MHz na rdzeniu - lipa. :wink:

Z ilu na ile ??

Pewnie bez żadnej blaszki na rdzeń ... (nie jest równo z ramką !)

kumpel na miedzianym coolerku robił okolice 470 ...

Mój nowy rekordzik 2001 : 22412

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7861342

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wytrzymalem! zflashowalem radka na XT biosem do ktorego linka zapodal piratez :)

.........................i udalo sie! wykrywa karte jako RADEON 9800 XT!

moze troche smiesznie bo 1st jest jako "256 DDR ATI Radeon 9800 XT" a jako 2nd "Radeon 9800 XT" :)

musze w koncu systema przeinstalowac i zapodac jedne porzadne stery bo narazie mam 6700 pkt w 2003 (jesio czekam na paczke z miedziakami revoltec na ramy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś założyłem Aero 7+ na swojego R9800 i... wynik OC podniósł sie o ok 9MHz na rdzeniu - lipa. :wink:

Z ilu na ile ??

420@430... BTW jaką blaszke ? z czego no i moze jakieś fotki co by pokazały a ja założyłem sam cooler Aero 7+ na firmowo załozony radiator. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ilu na ile ??

420@430... BTW jaką blaszke ? z czego no i moze jakieś fotki co by pokazały a ja założyłem sam cooler Aero 7+ na firmowo załozony radiator. :lol:

Trza byo od razu napisać że sam wiatrak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj sproboje aluminiowa ramke zdjac z gpu. Zamiast tego dac te gumowe nalepki z procesorow amd. Bym zalozyl blaszke ale jakos zupelnie nie wiem skad ja ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k.u.r.w.a jaki nie fart. Max 385/366 bez artefaktow na vga silencerze i radiatorach na pamieciach:o

az niechce mi sie wierzyc:/ (r360 i hynix 2.8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k.u.r.w.a jaki nie fart. Max 385/366 bez artefaktow na vga silencerze i radiatorach na pamieciach:o

co :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

nierozumiem - kilka postów wczesniej napisales ze 405 na GPU?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo na poczatku testowalem w kotor, AOT i innych grach nie obslugujacych ps2.0. Po sciagnieciu 3dmarka2003 pojawily sie na sloniach czy w wodzie:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto ma doświadczenie i poradzi mi najlepszy bios do mojego Radzia jak w podpisie jak na razie kręce tylko 400/740, rdzeń bardzo kiepsko idzie...da się cos tu jeszcze wymyslec bez moda??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem 2 sztuki z R360 i Samsungami i też na rdzeniu było mizerniutko(circa 390).

Teraz mam R350 + Hynixy i spoko kręci się na 420@740 - więcej nawet nie próbowałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja od środy mam Sapphire Radeon 9800pro narazie na standardowym chłodzeniu , bo brak kaski (a jescze ramy w koleice stoją). no i narazie wynik 5819pkt(http://service.futuremark.com/compare?2k3=2575847). Jakoś na tej mobo nie moge przebić 6k fsb 170 przywyższych spadek wydajności :? ale będe walczył o wymarozne 6k :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC i mody założone (i radiatorki na ramy - ale ALU :/ projekt z radiatorkami Cu chwilowo wstrzymany)

Cu nie ma sensu jak nie będziesz na nie dmucha bo Alu gorzej przewodzi ciepło ale łatwo oddaje z Cu jest odwrotnie. Moim zdaniem szkoda kasy na Cu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz silencera ?? pewnie rdzeń jest poniżej ramki (gostek na jakimś forum mierzyłi był 0,003mm poniżej - mierzył mikrometrem) i wystarczy.Kumpel na 9800PRO miał podobnie max 430 i koniec .... podłożył cienką blaszkę 0,2mm i było 480 ... Cooler miedziany

Aha na 9800PRO na R350 też ma kropki na słoniach przy AAx4 :D

Właśnie co sądzićie o tych miedzianych płytkach między procesor a radiator które są do sprzedania na allegro, czy faktycznie daje to jakieś lepsze o/c ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi