Chaos Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) ja sie nie przechwalam :) zachecam cie do walki ;] staram sie zmobilizowac Cie Edytowane 10 Lutego 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 ja sie nie przechwalam :) zachecam cie do walki ;] staram sie zmobilizowac Cie 1269468[/snapback] Rozumiem :twisted: :twisted: Ale mnie mobilizuja wyniki do pobicia! Btw. bardzo mnie ciekawi ile warta jest ta "słynna" karta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) szczerze? bez Vmodów to bardzo slaby egzemplarz :) zeby na core dobic taktowania XT musi miec 1.76v .. memki sa juz znacznie lepsze ... z tym corem to jeszcze sprawdze jak zmienie chlodzenie ... byc moze nizsza temperatura poprawi sytuacje. Wkoncu Yoto to calkiem fajna wodą chłodził. A ja jade na tym standardowym coolerku ATI core 1.76 memki 2.95 i 420/800 przy 1.85 zrobilem 450 Edytowane 10 Lutego 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 szczerze? bez Vmodów to bardzo slaby egzemplarz :) zeby na core dobic taktowania XT musi miec 1.76v .. memki sa juz znacznie lepsze ... z tym corem to jeszcze sprawdze jak zmienie chlodzenie ... byc moze nizsza temperatura poprawi sytuacje. Wkoncu Yoto to calkiem fajna wodą chłodził. A ja jade na tym standardowym coolerku ATI core 1.76 memki 2.95 i 420/800 przy 1.85 zrobilem 450 1269538[/snapback] 800 :cry: Mój absolutny max to 742Mhz !! i nic więcej nie da rady. A nie wiem jak zrobić Vmoda na memory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 słuze uprzejmie http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/56 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Może ja też się przylączę do rywalizacji,ale tylko w 3d 2001 bo mam za cienka karte by w 2003 cos zrobic moj max to ok.6700,procek i pamiątki w 2001 mi pomogą :lol: .narazie 22k ale procek lajtowo puszczony bo chieftec 360 w :cry: Wiem ze lata na 270x10 spoko bo testowalem u kumpla na hiperze 420(odziwo dobra zasilka :blink: ).Tyle ze on ma 6800 i 25.5k w 2001 B) Trochę ostatnio napaliłem sie na v-modka na pamiątki :D Może po tym coś da się zdiałać,nie wiem dlaczego rdzeń przy 420 pokazuje arty a przy 440 nie :blink: Myslałem ze 420 to jego max ale pomyslalem ze mi na 440 nie zaszkodzi i o dziwo chodzi bez artow.Narazie pamiątki wytrzymują tylko 692max :cry:Jak skombinuje zasilke,to wtedy wystawie arsenal i moze 24-25k bedzie osiagniete. gdybym mial tylko 9800 pro na kostkach 2.8 a nie mojego 9800non-pro na 3.0 to moze bym cos wiecej zdialal :cry: I jeszcze pytanko,co myslicie o pewniej zasilce,dokladnie enermaxie Coolergiant 430w(chyba),nadaje sie do krecenia?? Pytam sie bo tak patrzac na niego to jak na 430w zasilacz ma troche slaba linie +12v. Pozdro Edytowane 10 Lutego 2005 przez =H2o=Destroyer[PL] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 przeciez radek daje po 3.3 i 5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 przeciez radek daje po 3.3 i 5v 1270035[/snapback] Chodzi ci jak jest zasilany,no to przecierz przez agp i molexa 12v,tak mi sie wydaje.Chyba ze sie myle :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 z agp 3.3 a z molexa z piatki ... ;] 12-tka mi nie spadla po podlaczeniu karty ... a 3.3 i 5 polecialo zawsze bylo 3.4 i 5.22 a teraz 3.3 i 5.05.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) z agp 3.3 a z molexa z piatki ... ;] 12-tka mi nie spadla po podlaczeniu karty ... a 3.3 i 5 polecialo zawsze bylo 3.4 i 5.22 a teraz 3.3 i 5.05.. 1270401[/snapback] Ja też cały czas myślałem, że AGP 3.3v i 12v z molexa - jak widać się myliłem, ale to dobrze (akurat 3.3v i 5v mam stabilne jak skała, bez żadnych spadków, nawet minimalnych). Się może przyłączę potem - memki firmowo lecą u mnie ponad 400Mhz, więc nadrabiam za GPU. Tylko muszę na ten tydzień wrócić do kraju to coś powalczę. ;) Aczkolwiek nie będzie to fair, bo bez klozetu masz gorsze OC procka. W 3D05 karta powinna sporo u ciebie nadrobić (tym bardziej że u mnie pod Win2k zaniża wyniki ;)). Propozycja - jeszcze Aqua 3 B) http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=486264764 Edytowane 11 Lutego 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Zdecydowanie z 3,3 i 5V. Na CWT-350BDP rdzeń jedzie stabilnie i bez artów 436MHz, natomiast na Chieftecu od delty (350W), ktory ma słabszą o 5A linię 5V (30A) już przy 420 potrafi zwisnąć lub się zresetować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Zdecydowanie z 3,3 i 5V. Na CWT-350BDP rdzeń jedzie stabilnie i bez artów 436MHz, natomiast na Chieftecu od delty (350W), ktory ma słabszą o 5A linię 5V (30A) już przy 420 potrafi zwisnąć lub się zresetować. 1270623[/snapback] witam w klubie ... dzis farcry w 1280 w max detalach przekonal mnie ze Chieftec 360 302 DF od Sirteca jest za slaby .. komp po prostu 3 3razy mi sie zresteowal ... napiecia lekko plywaja .. 3.3 w obciazeniu spada do 3.2 a 5v wacha sie non stop miedzy 5.05 a 5.02 ... co nic dobrego nie oznacza .. bede dokupywal drugi zasilacz to poprawi sie sytuacje ... chief bedzie ino pod mobo ... a podzespoly i radzia zasili Fortron 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Czy można zapodać na pamiątki takie radiatorki: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7726 (są na tsopy :( ) alternatywnie w sklepie na miejscu mają to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12632 ale cena jest ponad 2x większa, a i te 4 mniejsze to jakieś takie mikroskopijne... :( . W przyszłości na rdzeń planuje coolvive, albo tego nowego orba od zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 conti .. mozesz zapodac kazde.. ale te sa za waskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 wiem... chyba na razie odpuszczę i kupię orba AlCu od zalmana. W komplecie jest z radiatorami na bga, tyle, że kosztuje ponad 110 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 wiem... chyba na razie odpuszczę i kupię orba AlCu od zalmana. W komplecie jest z radiatorami na bga, tyle, że kosztuje ponad 110 zł... 1271029[/snapback] imho te zalmany sa za drogie, nawet alcu. Radiatorki bga poza tym ze sa niskie i fajnie wygladaja to tez nic nadzwyczajnego. Jesliby wydawac taka kaske, to za 50zl kupic te "pulchne" revolteki Cu na BGA jakis fajny radiator od CPU (za 20zl mozna juz dostac caly Cu jak sie pofarci) i wyjdzie taniej, 100% Cu (dorobic jakis nawiew) i to zjada zalmana. Tylko ze dochodzi tu element "modyfikowania" a nie kazdy ma na to czas / checi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 ja tam po wikendzie juz chyba zapodam Whisher Rocka na gpu ;] tymczasowa modyfikacja chlodzenia wyglada tak (wiem ze wiesniacko ;]) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Ten wentyl, co dynda na zaślepce od portu PCI, to mistrzostwo świata :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 ja tam po wikendzie juz chyba zapodam Whisher Rocka na gpu ;] tymczasowa modyfikacja chlodzenia wyglada tak (wiem ze wiesniacko ;]) :) 1271157[/snapback] dodam tylko od siebie, że te radiatorsy są przygięte bo wąż od WC szedł z CPU na NB i inaczej nie pasiło - stąd taki fantazyjny kształt radiatorsów .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Ten wentyl, co dynda na zaślepce od portu PCI, to mistrzostwo świata :) :D 1271176[/snapback] o dziwo dosc sztywno sie trzyma :D tez myslalem ze bedzie sie bujał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Mietman strzez sie :) jeszcze 6pkt i Cie mam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A ten sledzik to jest giety chyba golymi rączkami :) Ja planuje cos takiego, ale z dorobionych metalowych blaszek, przykrecane na 2 srobki tam gdzie sledzie. Schematycznie to by wygladalo tak :) W normalnej skali te wentyle zakrywaja slicznie spora czesc karty i siegaja na pamiatki i rdzen. To zapewni pelne chlodznie i nie beda mi sie miedziaki nagrzewac przesadnie, bo bez nadmuchu to tylko zbiera cieplo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Chłodzenie cacy. Efekty będą pozytywne :D . Ja niestety muszę coś bardziej chudego zakładać, bo potrzebuję używać 2 slotów pci więc "wolne" mam 3 sloty co daje max 5,5cm od radka do następnej karty :( . Radiator z cpu odpada - za wysoki a cięcie ich mi się nie uśmiecha. Obecnie mam wymontowaną pierdzawkę z coolera stockowego (trapez) i podczepiony taki śmieszny wentyl 6x6x2cm. i niestety koniec z miejscem - od wentyla do sblive zostało ~ 3cm. Nad tym orbem zalmana myślałem, bo np. coolviva + radiatorki wychodzi jeszcze drożej. A jakoś nie mam ochoty zakładać silencera..... Na takim śledziku jak ma Chaos też próbowałem zakładać wentyl, tyle, że pod kątam 45st. Skubaniec opadał i "obijał się" a raczej podskakiwał na sblive. Może jeszcze wrócę do tej koncepcji, tylko jakieś podkładki z maty znajdę i od razu krawędź wentyla oprę o live. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Ja akurat mam wsyztkie PCI wolne wiec moge tam wstawic cokolwiek. Ale jesli mozna wstawic cos niskiego to po co na sile pakowac tam volcano12 extreme ? :) (widzialem takiego kolosa na karcie na forum). Btw poszukiwania na allegro doprowadzily mnie do takiego czegos co wymontowalem z coolera, wyszlo mi za to 20zl. Wysokosc 2,5cm :banana: Podobne konstukcje (a nawet jeszcze ladniejsze i o drobnijeszych finach) mozna znalesc w jakichs coolerach typu volcano, same radiatory Cu sa niskie. A jakies chybione kontrukcje (11 xasser?) diabelnie glosne mozna dosc tanio kupic czasem. Radiator z takiego bedzie super jakosci i calkiem niski. W mojej "konstrukcji" uzyje tego: Edytowane 12 Lutego 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Mietman strzez sie :) jeszcze 6pkt i Cie mam B) 1271711[/snapback] Czekaj no parę dni - wracam do kraju, testuję bios Merlina pod moją mobo (zresztą robiłem za beta testera, stabilny i szybki) i jakoś postaram się stanąć w szranki i konkury z A64. ;) :P Pozdrawiam! :D (6 pkt. w 3D03, 8 pkt. w 3D05 - uffff, czuję pogoń ;)). A propos wentyli i PCI - znajomy wyciał otwór w jakiejś starej paści na PCI i tam wmontował wentylatro, który dmuchał na kartę. Ja postawiłem z kolei Arcitca 3 na Sound Blasterze jako nawiew na Silencera (czy my jesteśmy zboczeni czy tylko ja? ;) :lol:). Edytowane 13 Lutego 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 a tu pogoń nadeszła dla Ciebie znikąd :D i to na słabszej karcie niz Twoja - moja to 9800np... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115917 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 no to lecimy ;] potem zapodam wyniki ;] narazie testuje chlodzenie ;] 450 na core bez zadnej kropeczki w naturce 2003 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 ja mam 450 bez kropeczek bez zadnych modow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 ja do 455 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 (edytowane) wlasnie zonk jest w tym .. :/ cos mi zasilator niedomaga chyba albo cos :o jak daje 1.9 na core to spada mi 3.3 i 5v :/ musze poczekac na anteca tc 550 .. ale to za miesiac :) pobawie sie jeszcze to bede wiedzial wiecej .. na 3v memki leca 820 ale przy nie podkreconym core ... UPDATE: to jednak byla sprawa tego ze nie dalem zadnych gumek pod srubki ani nic i cooler byl na sztywno .. a pasta sie rozeszla widac albo cos i looz sie zrobil .. dzis docisnelem i loozik 1.8 i na 450 ani jednej kropeczki ;] 2k1 23,8k moze bydzie wiecej ;] 2k3 7960 to jak na razie max chyba ;] 2k5 3k ale tu jeszcze powalcze ;] wpadlo wreszcze w moje lapy A64 wiec moge sie z wami poscigac ;] EDIT R.I.P tobie sie przypadkiem nie zresetowalo gpu w naturce w 2k3? masz standardowe zegary a wynik jakis duzy .. wszedzie malo a w naturce nagle jakos duzo skoro na Xt robisz 7,7k to po podkreceniu mialbys z 8,5k Edytowane 20 Lutego 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...