Fog Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 A ja mam pytanie. Czy przy tych wynikach w 3dmarkach macie artefakty, czy podajecie maxymalne wyniki bez artefaktow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) A ja mam pytanie. Czy przy tych wynikach w 3dmarkach macie artefakty, czy podajecie maxymalne wyniki bez artefaktow? 1286827[/snapback] podaje maxymalne wyniki bez artefaktow ... aczkolwiek kropeczkowanie toleruje .. na codzien zuywam ustawien standardowo z XT.. a do grania takich ktore przezywaja 15minut natury z 2k3 w loopie ;] UPDATE: no dobra mam dosc :) ide spac :) 05 3145 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=603285 wiec slowa dotrzymalem Q i R.I.P przegonieni :) kto dalej sie sciga :) jeszcze mam 3v na memkach do zapodania i 1.9 na core :] Edytowane 20 Lutego 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 @ Chaos wlasnie o to chodzi ze mi sie GPU nie zrestartowal, a ja mam PRO @ XT a nie XTka... pozatym moje wyniki sa bez zadnych modow, ani podnoszenia vcore bo mam jeszcze na gwarancji i nie chce jej spalic, no ale coz udalo Ci sie wiec GRATULUJE :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 R.I.P Dowód: Testy na zegaraqch XT i na tych ktore miales niby przy tescie Orb ripa a jak juz dodam ze rapra przy 505/810 i procku A64 na 2,7ghz wyciaga 51.2fps w naturze a ogolnie 8,2k to ja juz nie wiem jak chcesz wytlumaczyc te 53.7fps ;] reset VpuRecover podczas natury (to much OC :P) i bledny wynik powrot do zegarów XT z powodu reseta i dalszy ciag testu na nich .. widac na rece ... juz nie wspominam ze na nizszych zegarach proca mam wiecej przy takich samych zegarach grafy co ty .. nawet w cpu tescie :/ i wyszlo mi na tych zegarach 76xx .. UPDATE: 7981 :) http://service.futuremark.com/compare?2k3=3729239 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubik Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 ja za to mam pytanko troszkę z innej beczki ale w temacie. czy 9800 pro zmodowany na XP bez problemu pójdzie chłodzony na VGA SIlencer rev 3 w ustawieniu na LOW ? to daje 1200 obrotów, jak mam ustawione na HIGH to w moim kompie za głosno jest niestety. Ewentualnie moze standardowo do pracy w ciszy bede ustawial nizsze traktowanie zegarów i na LOW a do gierek zegarki w góre i HIGH ? Niestety kupiłem wczoraj i zamontowałem Rev 3 - podczas montazu okazalo sie ze mam czip R360 (ewczesniej sugerowałem sie odczytami z biosu) no i moge zmodowac na XT. Silencera juz nie oddam niestety (pewnie gdybym wiedzial kupilym jakis ATI Silencer 1 czy 2 - ktory ma 2000 obr standard)... takze reasumumjac czy 9800proXT nie spłonie na LOW ... ??? pzdr. j Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Siema chłopaki :D Może mi ktoś podać timingi do atitoola???Pytanie do tych co maja bios od XT tylko podajcie pokolei tak jak wam pisze....z góry wielkie dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Chaos ty sie powinienes isc leczyc bo Ci o/c uderza do glowy ;) nie wiem zazdroscisz mi czy jak? nie musiales wysylac mi pm "ale badz konsekwetny " ? co to znaczy? nie musiales udowadniac tak szczegolowo ze cos jest nie tak, napisalem Ci ze mi sie zegary nie zresetowaly bo po wyniku jak dalem na orba i wpisywalem w opisie to zdziwily mnie zegary ale patryzlem na ustawienia z radlinkera i mialem takie jak mu zapodalem przed testem. moze rzeczywiscie sie mark03 pomylil - nie wykluczam tego ale z tymi dowodami to przesadziles (LOL). jak bede mial wiecej czasu to stestuje to jeszcze raz. nie obrazaj sie ale imo wyszedles na jakiegos "prokuratora" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) czego mam ci zazdroscic? zfakowanego wyniku z ktorego głupio sie tlumaczysz? ja uczciwie mam wiecej.. zwrócilem ci uiwage ze twwoj wynik jest "lewy" ale go nei sprawdziles .. a jaka sztuka sfakowanym wynikiem szpanowac w podpisie? nie wykluczasz ale w podpis władowałes sobie no comment @Kubasiek1 Edytowane 22 Lutego 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Chaos ty sie powinienes isc leczyc bo Ci o/c uderza do glowy ;) nie wiem zazdroscisz mi czy jak? nie musiales wysylac mi pm "ale badz konsekwetny " ? co to znaczy? nie musiales udowadniac tak szczegolowo ze cos jest nie tak, napisalem Ci ze mi sie zegary nie zresetowaly bo po wyniku jak dalem na orba i wpisywalem w opisie to zdziwily mnie zegary ale patryzlem na ustawienia z radlinkera i mialem takie jak mu zapodalem przed testem. moze rzeczywiscie sie mark03 pomylil - nie wykluczam tego ale z tymi dowodami to przesadziles (LOL). jak bede mial wiecej czasu to stestuje to jeszcze raz. nie obrazaj sie ale imo wyszedles na jakiegos "prokuratora" :) 1290882[/snapback] Bo widzisz niektórzy ciężko pracują na swój wynik ... a niektórzy chwalą się blędem albo (o zgrozo) swoim oszustwem ... Jeżeli nie masz nic do ukrycia powtórzysz zapewne teścik na takich samych ustawieniach i wszystko stanie się jasne. Jak nie powtórzysz to też będzie jasne o co chodzi :wink: P.S. Mam nadzieję, że nie poczułeś się w żaden sposób urażony, ale Chaos troche trudu włożył w swój wynik i raczej nie po to by znosić czyjeś inwektywy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 no ja tym bardziej zawsze ciezko walczylem o swoje wyniki, i tak jak mowie, nie wykluczam bledu. jak bede mial mozliwosc to znowu zrobie testy. nie marwcie sie, nie zalezy mi na jakis oszukiwaniach, chodzi tyllkko o o/c :) PZDR ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Bez urazy R.i.P. ale twoj wynik jest nadwyraz frapujacy bo tak jak podajesz mam 3dmarka puszczonego na takich samych ustawieniach grafy 3dmark a mam wynik nizszy o ponad 700punkciorow... zastanawiajace prawda?? zreszta jak widac z podpisu 3dmarka 2003 jechales na tych samych ustawieniach co 2005, nie chce zeby to wygladalo ze czepiam sie bo mam mniej markow, ale gdyby to byla rzeczywiscie prawda to wynik w 2005 powinienes miec cos kolo 3200-3300 a nie taki jaki masz, roznica miedzy naszymi wynikami w 2003 jest mozna powiedziec ogromna a w 2005 zaciera sie do marnych 30p ( a musze powiedziec ze 3dmarka 2005 jechalem ze sterownikami nie ustawionymi na wydajnosc tylko gdzies po srodku, moze niewiele to daje ale daje) zreszta moge powiedziec szczerze ze moj wynik jest prawdziwy, wystarczy porownac moje wyniki w 3marku 2003 a R.i.P-a w kategori Feature Tests, jezeli mamy takie same ustawienia to dlaczego tu wygrywam?? Jakby to powiedzial Spock :wink: Zastanawiajace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 ja mysle ze sprawa zostala rozwiana .. a Rip powinien usunac wynik z podpisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 wiesz co chaos z checia bym sie z toba poscigal :) i szanse mialbym calkiem calkiem ( moim skromnym zdaniem B) ) - po modach prawdopodobnie karta by szla taksamo jak twoja obecnie - tez mam hybryde( napiecia te same) na samsungach 2,86 , wiec rywalizacja wygladala by interesujaca :wink: jednak jako ze moja karta jeszcze jest na gwarancji ( to po primo ), mam jeszcze kilka egzaminow do zaliczenia ( to po drugie primo :wink: ) nie moge chwilowo rozpoczac walki :-| ale za jakies 2 no moze 3 tygodnie zabiore sie za mody ,przyjedzie do mnie taganik i radiatory na ramy ( teraz mam zalmany te niebieskie, kupilem je na ura :?, i ram wymieka przy 380- jedank wspomagane "chlodnym' powiewem z za okna wyciagaja do 395 :D ) wiec moze niedlugo sie poscigamy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 oj Chaos, Chaos :) nie bede pisal tego co mialem napisac - wole sie ugrysc w jezyk.. dzis zrobilem krotkie testy na 270fsb (nie na 300) i wyszedl wynik nizszy wiec prawdopodobnie tamten byl zly. szkoda ze 471 to max bo powyzej juz wyniki sie same zanizaja (ze wzgledu na arty). i bede jednak musial cos pomyslec na tym ramem bo ten wynik to na 2x256 bo 512tka dzialala na wyzszych timingach i niestety musialem ja wyjac Buu porownaj sobie teraz, roznica nadal spora a jednak niewielkie roznice wynikow :) zobacz na swoje i moje taktowania karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 juz wyniki bardziej prawdziwne :wink: szczerze ja ze swoich nie jestem zadowolony, no ale co sie dziwic mozna powiedziec ze mam bigos z roznych sterownikow :D i moje ramy na fsb 200 ida na dupnych taimingach ( 3-4-4-9 - dupne prawda :? ale co sie dziwic jak orginalnie to byly 333 :) to i tak sa niezle ), i wogole moze teraz jakos dorwe czysty dysk i wgram na niego "czystego" windowsa na testy a co do 3d 2k3 nie wiem w jakim stopniu na wynik ogolny wplywa test cpu ( napewno w mniejszym niz w 2k1 :wink: ) ale dostalem w Wings of fury 50fpesami- ale to jest chyba jedyny test graficzny w 2k3 ktory ma powiazanie z szybkoscia procka.... a w reszcie testow wymieniamy sie palma pierszenstwa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 oj Chaos, Chaos :) nie bede pisal tego co mialem napisac - wole sie ugrysc w jezyk.. 1294613[/snapback] widac zle rozumiesz moje intencje .. po prostu widac bylo gołym okiem ze jest cos nie tak .. skoro chce sie byc uczciwym to nie podaje sie zlych wynikow .. zwrócilem ci uwage... bo mogles nie zauwazyc... nie wiem co ci chodiz po glowie ale jakos dziwne do tego podchodzisz .. wynik byl zly i juz .. topie zmienilo wynik za 40 paru na 50 pare .. niektórym wskoczy na 120fps .. wtedy co prawda widac jak na rece .. no ale fakt faktem ze mniej czy bardziej to sfakowany wynik sie nie liczy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) Ludzie, tylko się nie zabijcie; jak w piaskownicy .... :P ;) Przepraszam, może coś się u mnie zmieniło, ale lekturka po dłuższej przerwie nieźle mnie rozbawiła - hormony skoczyły, adrenalinka, wynik "zfakowany" itd. :D Teraz 100% serio : jeżeli to ma się do czegoś przydać, to podaję swój wynik na dość mocnych zegarkach, gdzie w "Mother Nature" widać odpowiednią liczbę klatek, która mam nadzieję, rozjaśni sytuację (nic nie słyszałem o nagłym skoku wydajności w tym smarku na tej karcie od Catalyst 4.8) : http://service.futuremark.com/servlet/Inde...ojectId=3416361 (natomiast CPU score było zaniżane aż do 4.9 albo 4.10, już nie pamiętam) Edytowane 24 Lutego 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Ludzie, tylko się nie zabijcie; jak w piaskownicy .... :P ;) Przepraszam, może coś się u mnie zmieniło, ale lekturka po dłuższej przerwie nieźle mnie rozbawiła - hormony skoczyły, adrenalinka, wynik "zfakowany" itd. :D Teraz 100% serio : jeżeli to ma się do czegoś przydać, to podaję swój wynik na dość mocnych zegarkach, gdzie w "Mother Nature" widać odpowiednią liczbę klatek, która mam nadzieję, rozjaśni sytuację (nic nie słyszałem o nagłym skoku wydajności w tym smarku na tej karcie od Catalyst 4.8) : 1296337[/snapback] szkoda że link nie działa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) szkoda że link nie działa ... 1296349[/snapback] Prosim - rzeczywiście coś z tamtym nie tak : http://service.futuremark.com/compare?2k3=3416361 btw. czy ktoś sprawdzał, jak bardzo Mother Nature zależy od zegara procesora oraz od ustawień jakości tekstur i mipmapowania w sterownikach? Edytowane 24 Lutego 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Hm ciekawe spostrzenie Mietman co do tego mader nejczyr :) a ja sie zastanawiam jaka jest roznica 1GB ramu a 512mb, bo wydaje mi sie ze wiekszej nie ma, wczesniej (przed tym fakeowatym wynikiem) mialem 8pkt mniej od Ciebie Mietman, pamietasz? i to bylo na 1gb, a teraz robilem z 512mb hmm <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Hm ciekawe spostrzenie Mietman co do tego mader nejczyr :) a ja sie zastanawiam jaka jest roznica 1GB ramu a 512mb, bo wydaje mi sie ze wiekszej nie ma, wczesniej (przed tym fakeowatym wynikiem) mialem 8pkt mniej od Ciebie Mietman, pamietasz? i to bylo na 1gb, a teraz robilem z 512mb hmm <_< 1296730[/snapback] A propos Mother Nature, to jest to test porównywalny do Nature z 3D2001SE - z moich obserwacji wynika, że najmniej wrażliwy na OC całego systemu i najbardziej zależny od karty i jej OC. Natomiast nigdy nie porównywałem na identycznych ustawieniach sprzętowych różnych ustawień sterowników : zazwyczaj robię jakiś wynik typu default przy mocnym OC procesora i defautlowych zegarach 9800XT (411.75/364.50), aby sprawdzić stabilność systemu - wówczas korzystam z "balanced settings" (najwyższa jakość tekstur i mipmapowania, tylko bez AA i AF; AF włączane jest przez 3D03 albo Aquamarka 3, ale nie z poziomu sterów), co zresztą piszę potem wyraźnie w szczegółach projektu na ORBie. Potem, starając się pobić jakiś rekord, wrzucam ustawienia na "Best Performance" czy jakkolwiek to się wabi i jeszcze ręcznie obniżam jakość tekstur i mipmapowania na najsłabszą (co również zaznaczam na ORBie). Co do 512MB vs. 1GB RAMu - nie sądze, aby była jakaś różnica - chyba że masz na myśli single vs. dual (ale ty masz przecież chyba Socket 754, albo się mylę fatalnie?). !!!! Ja mam następujący zgryz (co prawda teraz siedzę w Niemczech i nic nie wykombinuje, ale może ktoś coś poradzi) : na moim Epoxie 8RDA3+ PRO z pamięciami G.Skill wszystko śmiga cacy do FSB210 (2-2-2-11). Proste ustawienie na 11x220 (2.5-3-3-11) powoduje niestabilność 3Dsmarka2001SE, stąd brak nowych rekordów. Prime95 Blend, Large FFTs, MemTest86+, SuperPI 16M - wszystko pięknie przechodzi, pełna stabilność - podobnie pozostałe smarki i Aquamark 3. SuperPI 16M liczy nawet na FSB235 (przy 2x512MB w dualu, nieźle ;)). Tylko 3D2001SE się sypie regularnie, chociaż czasem przejdzie. Próbowałem już : 1) Software : deinstalacja sterowników, czyszczenie DriverCleanerem i ponowna instalacja (Catalyst 4.12), ponowna instalacja sterów do nForce2 (sprawdzone dobre 4.27) oraz DirectX 9.0c. 2) Hardware : zmiana ustawień AGP z Auto na 66Mhz, AGP x4, Fast Writes On (zawsze mam wyłączone), CPU Interface Optimal (odpowiednik "Disabled" na NF7), obniżenie timingów pamięci poniżej gwarantowanych, podwyższanie napięcia na chipsecie, pamięciach, procku i AGP (niby po co, skoro cała reszta bez tego jest stabilna, ale chciałem wszystko wykluczyć jako przyczynę niestabilności tego zasmarkanego smarka). Identyczne obajwy mam zarówno na biosie firmowym jak i Merlina - szkoda jak cholera, bo potencjał z biosem merlina jest niesamowity : przy 10.5x210 (2205MHZ), 2-2-2-11, zegarkach 9800XT i ustawieniach sterowników na zrównoważone mam 19.3-19.4k - pięknie zapowiadające się OC. A tutaj taki gluteus maximus! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 2001 ma to do siebie ze sie wywala przy niestabilnosc pamieci do pulpitu .. ;] w sumie to jest w 60% benchamark kompa :) jak ja na default (XT) robie 22,2k .. a po podkreceniu ledwo 1,5k wiecej .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 2001 ma to do siebie ze sie wywala przy niestabilnosc pamieci do pulpitu .. ;] w sumie to jest w 60% benchamark kompa :) Owszem, wiem, zgodzę się, ale do tej pory zawsze 3D2001SE był dla mnie pierwszym i najsłabszym testem stabilności - potrafił przejść na takich ustawieniach, na których cała reszta się sypała, SupePI nawet 2M nie liczyło, a Prime95 Blend wywalał praktycznie od razu błąd (że o Memteście nie wspomnę). Tym razem jest dokładnie na odwrót - szlag mnie trafia. :mur: Po moich i paru innych testach kilku innych ochotników wyszło na to, że mnożnik 10.5x na biosie Merlina pod moje mobo jest najlepiej zoptymalizowany, więc sprawdzałem max. FSB z takim mnożnikiem przy 2x512MB w dualu. 10.5x235 liczy SuperPI 16M, na FSB230 przechodzi wszystkie inne smarki, a FSB220 jest na 100% stabilne Memtestem86+ ... Czy uważasz, że pamięci w jakis pokrętny sposób gryzą się z mobo, czego nie jest w stanie wykryć nawet 12 godzin Memtestu tudzież Prime95, a właśnie smark 2001 się sypie? Jeżeli by tak było, to wypierniczę to mobo przez okno, pomimo wszystkich jej cudownych dodatkowych bajerów. jak ja na default (XT) robie 22,2k .. a po podkreceniu ledwo 1,5k wiecej .. 1298355[/snapback] Ale to jest default XT, lecz przy reszcie jak w sigu? ;) Jeżeli tak, to nic dziwnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Tym razem jest dokładnie na odwrót - szlag mnie trafia. :mur: Po moich i paru innych testach kilku innych ochotników wyszło na to, że mnożnik 10.5x na biosie Merlina pod moje mobo jest najlepiej zoptymalizowany, więc sprawdzałem max. FSB z takim mnożnikiem przy 2x512MB w dualu. 10.5x235 liczy SuperPI 16M, na FSB230 przechodzi wszystkie inne smarki, a FSB220 jest na 100% stabilne Memtestem86+ ... Czy uważasz, że pamięci w jakis pokrętny sposób gryzą się z mobo, czego nie jest w stanie wykryć nawet 12 godzin Memtestu tudzież Prime95, a właśnie smark 2001 się sypie? Jeżeli by tak było, to wypierniczę to mobo przez okno, pomimo wszystkich jej cudownych dodatkowych bajerów. 1298705[/snapback] niestety te modowane biosy maja to do siebie ze roznie z nimi bywa .. tez mialem tak ze to chodzilo a tamto nie .. merlin kiedys mi mowil kotry alpha timing trza zmeinic zeby 3dmark byl stabilny .. vos tam sie na 5-ke zmienialo ;] roznie bywa ;] mialem biosa ze kosci chodzily w 3dmarku w dual na 250 ... mimo ze norlanie max 238 ;] roznie bywa ..;] Ale to jest default XT, lecz przy reszcie jak w sigu? ;) Jeżeli tak, to nic dziwnego ;)default przy a64 2800+ @ 9x285 2570Mhz mem 256Mhz 2.5-4-3-11-2T i karcie na XT .. http://service.futuremark.com/compare?2k1=8450256 dla porownania na powzyszej maszynie wyniki jak w podpisie ... na nf7 plus mobil lajtowo puszczony na 10.5x233 2k1 20k, 2k3 7,7k update .. zreszta .. jak widac panuje bezsens na calego ;] nie wiem czy wiesz .. ale pkt w 2k1 wygladaja tak 3DMark2k1 score = (Game1Low + Game2Low + Game3Low)*10 + (Game1High + Game2High + Game3High + Game4)*20 czyli po polsku suma srednich FPS z testów low x10 + suma srednich fps z testów high i natury x20 jak widac bo dosc mocnym OC karty tak naprawde zyskal tylko DRAGOTIC w low o prawie 50fps ani CAR CHASE ani LOBBY w high nie maja praktycznie zadnego przyrostu .. rosnie natomiast naturka ... i testy w low po 20fps .. co jest troche nielogicznie bo testy w low powinny byc bardziej zalezne od proca ..;] wiec z testów ktore najmocniej wplywaja na wynik (czyli high plus natura) rosna tylko 2 .. dziwne to wszystko ... ale cóz :) w 2k3 natomiast 3DMark2k3 score = (GT1fps * 7.3) + (GT2fps * 37) + (GT3fps * 47.1) + (GT4fps * 38.7) wiec jak widac najwieksza wage maja trole ... a natura i proxycon potem zas za pierwszy test (jedyny w tym 3dmarku nie wykorzystujacy pixel shadera "czytaj zalezny mocno od sprzetu") mamy "mnoznik" 7.3.. wiec nawet jak nie podkrecisz mocniej karty a a dostaniesz leszpy sprzet i podniesziesz sobie fps z 200 do 270 masz 70klatek przyrostu 70x7 i masz 490 pkt free ;] mimo ze karty nie pokdreciles mocnie ;] tak to wlasnie dziala .. na nf i 2,4ghz mam na zegarach xt 6500 a na a64 juz 7k .. ;] no ale nie kazdy moze chce sie w to tak zagłebiac Edytowane 26 Lutego 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 @ Chaos : Bios Merlina biosem Merlina - na dwóch innych firmowych Epoxa również zaliczałem podobne wtopy z 3D2001SE, z tym że w przypadku Merlina przechodził powiedzmy 1x na 10 przy FSB powyżej 210Mhz, a przy firmowych 50/50. Również coś mi świta a propos jakiś porad Merlina, które miały zwiększyć stabilność w/w marka-smarka, ale to było w którymś z wątków o biosach do NF7, jak jeszcze takowego miałem, a znaleźć tam cokolwiek to prawie dzień z głowy. ;) Niestey do wyboru mam biosy firmowe, które przy L12 na FSB200 dają tragiczną wydajność (totalnie skopana tablica ROMSIP dla FSB200) oraz jeden jedyny Merlina. ;) Jak wrócę do kraju, to sprawdzę jeszcze wszystko na moich poprzednich Twinmosach PC4000 - mam dziwne uczucie, że moje mobo gryzie się z TCCD od G.Skill (było mnóstwo takich przypadków, ale z V-Datami na TCCD). W każdym razie dzięx za uwagi. 3DM2001SE - ciekawe, naprawdę ciekawe. Również zawsze, na logikę myślałem, że testy "low" zależą najbardziej od proca, a "high" od OC karty. Widać tylko Dragothic (zresztą mój ulubiony ;)) zachowuje się w miarę ok plus Nature. Nie wiedziałem, jak generowany jest wynik - aż sobie zapisałem (a bawię się tym smarkiem od GF2 Ti sprzed paru lat). 3DM2003 - kiedyś bawiłem się u znajomego moją kartą na mocno wykręconym Prescottcie - OC karty było identyczne jak u mnie, ale wynik skoczył z 7.5k do prawie 8k (zabrakło kilku punktów :P). Teraz widzę, że to dzięki przede wszystkim pierwszemu testowi i dokładnie o 0.5k /pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 ciesze sie ze moglem sluzyc informacja.. co do epoxa .. to niestety ta plyta do super oc nie jest.. keidys byl krzykiem ale potem juz nie kolega zmienil epoxa na abita i zyskal jeszcze 150mhz oc proca.. no ale roznie bywa .. a co do testów to do kompletu 3DMark05 score = (GT1fps * GT2fps * GT3fps)^1/3 * 250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 3DMark2k3 score = (GT1fps * 7.3) + (GT2fps * 37) + (GT3fps * 47.1) + (GT4fps * 38.7) wiec jak widac najwieksza wage maja trole ... a natura i proxycon potem zas za pierwszy test (jedyny w tym 3dmarku nie wykorzystujacy pixel shadera "czytaj zalezny mocno od sprzetu") mamy "mnoznik" 7.3.. wiec nawet jak nie podkrecisz mocniej karty a a dostaniesz leszpy sprzet i podniesziesz sobie fps z 200 do 270 masz 70klatek przyrostu 70x7 i masz 490 pkt free ;] mimo ze karty nie pokdreciles mocnie ;] to teraz wiem gdzie sie podzialy te ~500pkt miedzy wynikiem R.I.P-a a moim, na tak samo wykreconych kartach :) , jednak A64 to A64 :wink: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 to teraz wiem gdzie sie podzialy te ~500pkt miedzy wynikiem R.I.P-a a moim, na tak samo wykreconych kartach :) , jednak A64 to A64 :wink: B) 1301635[/snapback] spoko .. ja na abicie nf7 i 2,4ghz mam 7650 czy jakos tak ;] wiec mozna ale karta szla 480/820 a to jzu nieco roznica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 ladnie ta karta ci smiga Chaos :-) Benchmarki robisz w normalnych warunkach czy dodatkowe wentyle (ew. na wyzszych obrotach) komp za/na okno etc. ? pozdrawiam i zycze jeszcze wyzszych wynikow bo z tego co widze na forum to jeszcze nie powiedziales ostatniego slowa ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 karta chodzi normalnie w sensie normane warunki w budzie + nawiew z 80-tki z boku na karte wiatrak do testow stoi sobie zwykle po prostu na blacie obok ... ja nie mam szyby w budzie bo kiedys po pijaku wybilem i jakos nie chce mi sie jej wstawic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...