macr0n Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 naprawde w imponujacy sposob zaczepiles ta 80tke pod vga :ooo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 nie chce dociazac karty wentylem dodatkowo .. pozatym tak owiewa jeszcze memki i pare innych rzeczy. a do tego na budzie teraz najczesciej lezy koc albo recznik zeby cicho bylo ;] i nic nie widac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Nie chce zakładać nowego wątku bo problem dotyczy własnie Radzia 9800pro>>xt.Mianowcie wszystko chulało pięknie.....Do czasu kiedy odpaliłem DOOMA.Ta gierka tak mi zgrzewa kartę że pojawiają się arty (w postaci takich drobnych czerwonych kropeczek)Karta chodzi na standardowych zegarach xt ale też na standardowym chłodzeniu-nie wymieniałem go skoro chulało pięknie bez artów no ale DOOM pokazał co potrafi zrobić z kartą :D Luknijcie w mój podpis-na procu mam COOLERMASTERA HYPER 6 (naprawdę wielkie bydle)no i miedzy niego a grafe trudno wsadzić palec-więc chyba żadnych radiatorków nie wcisne:( CO zrobić w takiej sytuacji ?(niechce słyszeć o obniżaniu zegarów ;) )Czy zamontowanie radiatorków tylko na pamięc na spodzie karty coś da?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 sam mowisz ze nie masz jak psrawdzic co sie grzeje .. generalnie sprawdz .. i obniz te zegary.. stawiam na CORE .. bo od niego sie robia kropeczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Pamięci są bardzo gorące,radiator od gpu też.Chciałem go ściągnąć wyczyścić,nawalić ewentualnie jakiejś pasty,ale mam problem z dmontażem.Widze że mocowany jest na kołeczki ale za cholere nie mogę ich ścisnąć i przeciągnąć przez kartę.Może coś robię źle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) wpadles troche nie w ten temat .. idz do tematu ogolnego o 9800np/pro/xt a koleczki najpierw musisz wyciagnac od strony wiatraka takie wystajace glowi potem dopiero mozesz z drugiej strony karty zgniesc koncówki i przeciagnac przez karte Edytowane 5 Marca 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Ludzie ważna sprawa!! Mianowicie mój radek jest na r360 i pcb od XT i niewiem jaki silencer na niego wejdzie.Rev.3 oraz ATI 1 pasują na 9800pro ale nie pasują na xt ,ATI 3 znowusz pasuję tylko na XT .I który tu jest odpowiedni dla mojego radka ?Dla nie wtajemniczonym pcb od xt rózni się innym układem kondensatorów-więc (takie moje zdanie) montaż chłodzenia do xt może zakończyć się zonnkiem kiedy okarze się że jakiś kondensatorek wadzi?? Edytowane 9 Marca 2005 przez wróbel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) ok .. dzis troche zamieszania i jest Aqua 58,6 http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=488156120 01 ~25k http://service.futuremark.com/compare?2k1=8470851 03 8020 http://service.futuremark.com/compare?2k3=3783485 reszta testow jak dostane wkoncu mojego wymarzonego TP 550W .. przyjedzie do mnie na poczatku kwietnia .. wtedy powalcze jesio troszku o pare pkt... cosik jeszcze mam nadzieje wycisnąc Edytowane 10 Marca 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 wróbel - zamiast silencera polecam Zalmana VF700 AlCu. Porządne i uniwersalne chłodzonko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 @ Chaos - ja zamieniłem się z kumplem memkami, nie gryzą się z moim "cudownym" Epoxem, timingi przyzwoite (2-3-3-11 trzymają do FSB240, szkoda tylko że u mnie to nie przejdzie), więc mam zamiar trochę powalczyć przez weekend. ;) Oczywiście sam ze sobą, bo do twoich wyników jednak mi trochę brakuje. Btw. ludzie, nie róbcie plz śmietnika - takie pytania to w odpowiednich tematach w chłodzeniu konwencjonalnym albo w kompendium o 9800 (dlatego też tutaj nie odpowiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Dzisiejszej pięknej i mroźnej nocy mój pecet trochę się spocił, natomiast ja okropecznie przemarzłem. Ale nic to .... ;) FSB230 przy dualu 2x512MB (Mushkin Enhanced PC3200 Level II V2) 2-3-3-11 mam w pełni stabilne na niższych mnożnikach, czyli całkiem nieźle jak na Epoxa ;), ale OC procesora okazało się zbyt wysokie dla 3DM03 i 3DM05, pomimo otwartego na oscież okna. Tej nocy, jak jeszcze nigdy dotąd, brakowało mi kibla. :D * 3DMark2001SE - nieźle się namachałem, ponieważ procek był "trochę" niestabilny - okazało się, iż pomogło mu niższe napięcie (1.875v wg biosu) i co za tym idzie niskie temperatury. Po prostu ciągle było zbyt gorąco, aby uzyskać stabilność "po ludzku" czyli poprzez podniesienie V-core np. do 2v. :mur: Metodę okno + 1.875v stosowałem potem konsekwentnie w pozostałych markach-smarkach (przy 1.90-1.95v było gorzej). 22428 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8476548 screenshot * 3DMark03 (v3.6.0) 7708 http://service.futuremark.com/compare?2k3=3794339 screenshot * 3DMark05 (v1.2.0) 3181 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=670445 screenshot * Aquamark 3 54604 http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1092216129 screenshot A teraz "żegnaj Gienia, świat się zmienia" - pora brać się do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Hej ludziska! Jakich sterów używacie do bicia tych rekordów?Ja używam DNA 3.7.5.2 i przy ustawieniach 350/800(pamięci nieźle mnie zaskoczyły) mam tylko 6000 marków. Ustawienia sterowników defaultowe. Mój max to narazie 6800 punktów przy ustawieniach 400/800 ale rdzeń wytrzymuje 450. Szkoda tylko, że gdy mam podkręconą karte, to nie mogę podkręcić procka, bo komp się resetuje - za słaby zasilacz(ale napięcia ma niby w porządku, więc o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Hej ludziska! Jakich sterów używacie do bicia tych rekordów?Ja używam DNA 3.7.5.2 i przy ustawieniach 350/800(pamięci nieźle mnie zaskoczyły) mam tylko 6000 marków. Ustawienia sterowników defaultowe. Mój max to narazie 6800 punktów przy ustawieniach 400/800 ale rdzeń wytrzymuje 450. Szkoda tylko, że gdy mam podkręconą karte, to nie mogę podkręcić procka, bo komp się resetuje - za słaby zasilacz(ale napięcia ma niby w porządku, więc o co chodzi? 1325250[/snapback] Ja od dłuższego czasu korzystam z oficjalnych Catalyst 4.12 i jestem bardzo kontent. Poza tym do rekordów, co wyraźnie piszę na ORBie i ARCu, przełączam jakość tekstur i mipmapowania na najwyższą wydajność dla D3D. Wszystkie zbędne usługi systemowe są wyłączone, dysk zdefragmentowany itd. itp. Jeżeli tak pięknie możesz wykręcić kartę, to brakuje ci zdecydowanie OC procesora : podstawa w 3DMarku2001SE, sporo daje również w Aqua 3 (w ogóle ten bench kocha Intela, ponieważ obsługuje HT, więc teoretycznie powinieneś mieć ładne wyniki). W 3DM03 Oc procka podbija wynik w Wings Of Fury, jak już Chaos o tym pisał, natomiast najmniej wrażliwy na resztę systemu, najbardziej zależny tylko od samej karty graficznej jest 3DM05. IMHO Huntkey 300W to trochę mało na równoczesne OC tak prądożernego procesora i tak bardzo prądożernej grafy. :? Edytowane 13 Marca 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 no mietman .. nie powiem .. ladnie .. ale widze ze w porownaniu do 2001 to w 2003 musiales zrzucic taktowania :) ja poczekam az przyjedzie moj antec z USA i wtedy powalcze .. bo tak to szkoda mi sprzet meczyc ;] mam jeszcze troche napiec w zapasie na gpu i vdd ;] @AK47: ja jade na omegach 4.12 .. na performance .. co do zasilacza przy takich kartach jednak liczy sie dobry zasilacz ... duze znaczenie maja mocne amperaze na liniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) no mietman .. nie powiem .. ladnie .. ale widze ze w porownaniu do 2001 to w 2003 musiales zrzucic taktowania :) ja poczekam az przyjedzie moj antec z USA i wtedy powalcze .. bo tak to szkoda mi sprzet meczyc ;] mam jeszcze troche napiec w zapasie na gpu i vdd ;] 1327052[/snapback] Hehe - GPU wymięka, przydałoby się wiecej napięcia, ale mam dwie lewe ręce do Vmodów i trochę padniętego sprzętu na stanie, więc na razie się za to nie zabieram. Z wyjątkiem 2001 reszta była na identycznym taktowaniu. OC procka okazało się zbyt wysokie dla 3D03 i 3D05 - wywalało w CPU testach - musiałem zjechać w dół z FSB, na szczęście tylko o 1MHz. Zapasu u mienia niet - ale przynajmniej w 3D05 cię przegoniłem, albo mam już jakieś nocne omamy wzrokowe. :P pozdrawiam /MM EDIT : a tak w ogóle, to jakieś jaja pańskie, chyba test już świruje, bo porównywałem wartości 2001 dla czystego OC procka na zegarach XT i ustawieniach balanced (wysoka jakość testów i mipmap) oraz na max. OC. Wyszło na to, że przyrosty były tylko w Dragothic oraz Nature - a wyraźnie widziałem wyższe klatki również w pozostałych testach : http://service.futuremark.com/compare?2k1=8476499 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8476548 PS. Powtarzałem kilka razy, za każdym to samo, toczka w toczkę. WTF? :blink: Edytowane 14 Marca 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 no 05 masz wiekszy .. a w 01 wieksza naturke .. ale to za te pamieci na 850 co do 05 to na razie sie na nim nie skupiam .. jak jzu bedzie all boom cyk cyk to sie wezme jeszcze raz za wszystkie .. ostanim razem jak zauwazyles pobilem tylko 01 i 03 a aquamark poszeld tak na odczepne a o dziwo przeszedl ;] mam zamiar jeszcze zrobic te 59k 25-26k i 8100 ;] oraz 3200 w 05 .. ale zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 A ile moze mi dac vmod na gpu? Bo moja karta na stockowym wentylu szla 408, na silencerze 425 a na wc 440. Napiecie mam male, bo tylko 1,65V. Jakiego przyrostu OC moge sie spodziewac po podniesieniu napiecia do 1,85V? Jaka jest wogole granica bezpiecznego napiecia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 wrózka ma wolne .. jednym nic nie da .. innym troche da .. innym bardzo duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Zrobilem wstepnie vmoda na gpu olowkiem. Udalo mi sie podniesc do 1,8V ale mysle, ze to wina olowka, bo uzywalem HB. Jak dorwe B2 albo B4 to poprobuje dac 1,9V i moze na pamieci tez zrobie, chociaz i tak juz sa na 2,88. Robilem olowkiem, bo nie mam lutownicy grzalkowej. Wiem, ze niekt nie jest wrozka, ale jakie sa wasze opinie odnosnie podnoszenia napiecia na mem o 0,07v? Czy to wogole ma sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Zrobilem wstepnie vmoda na gpu olowkiem. Udalo mi sie podniesc do 1,8V ale mysle, ze to wina olowka, bo uzywalem HB. Jak dorwe B2 albo B4 to poprobuje dac 1,9V i moze na pamieci tez zrobie, chociaz i tak juz sa na 2,88. Robilem olowkiem, bo nie mam lutownicy grzalkowej. Wiem, ze niekt nie jest wrozka, ale jakie sa wasze opinie odnosnie podnoszenia napiecia na mem o 0,07v? Czy to wogole ma sens? 1328219[/snapback] ???? Mod ołówkiem?? Od niedawna interesuję się radkami 9800, ale o wielu rzeczach już słyszałem. O ołówkoVmodzie jeszcze nie :) Mógłbyś zarzucić jakimś schematem?? To dla mnie bardzo ważne. Mam rdzeń r350 i niestety max bez artów (sprawdzone w ati tray tool artefakt skanerem) to 444mhz(przy zimnej wodzie 450) :twisted: :twisted: :twisted: zapowiada się jakiś większy overclocikng, nareszcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Na pierwszej stronie mega topica o 9800Se jest link do moda olowkowego dla 9800 na pcb od pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) ekhemm .. nie zbym sie szarogęsił czy miał byc grubianski ale topic nie jest o 9800 pro ogolnie a o konkretnym egzemplarzu ktory posiadal yotomo, potem zulusman a teraz ja .. i tak sie zklada ze Vgpu i Vdd on ma zrobione ... nie ma potrzeby o tym pisac proponowalbym nie oftopicowac .. czy na tweaku nie mozna miec jednego topica bez oftopica? ktos chetny na pojedynek? to zapraszam .. a tak to wypraszam do tematu o 9800pro Q i Rip juz polegli .. powalcze jesio z Mietmanem ;] Edytowane 15 Marca 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 (edytowane) ktos chetny na pojedynek? to zapraszam .. a tak to wypraszam do tematu o 9800pro Q i Rip juz polegli .. powalcze jesio z Mietmanem ;] 1328910[/snapback] Pewnie skopiesz mi rzyć we wszystkim solidnie z wyjątkiem 3D05. :lol: Ja się osobiście przymierzam do zabawy z ołówkiem na GPU, ale to za następnym pobytem w Polsce. Dlatego w 3D05 będę może w stanie jeszcze powalczyć, możliwe że w 3D03 również, choć wątpię. ;) Update : pobawiłem się jednak tym ołówkiem (i rezystorem R1597, a więc bez skojarzeń proszę :lol:) i zwiększyłem V-GPU z 1.78-1.79v na 1.86-1.87v, co dało mi jakieś dodatkowe 10-15 MHz OC na rdzeniu. VDD wynosi u mnie na Hynixach 2.8ns tylko 2.71-.2.72v <wytrzeszcz gał>, a zatem cud-miód(-orzeszki) pamiątki, skoro idą spokojnie na 410-415 MHz w normalnych warunkach, a ponad 420 MHz z większym nawiewem i przy chłodzeniu okienno-wczesno-wiosennym. :D Edytowane 16 Marca 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Fajnie masz z tymi pamieciami Mietman. I mnie co prawda po podniesieniu na rdzeniu z 165 na 1.85 oc skoczyl o 30 Mhz, ale pamieci, ktore standardowo byly 2,88, teraz na 2,95 ida tylko 380 :/ Moze chociaz w 3dmarku05 was troche podgonie, bo mam 3090. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Fajnie masz z tymi pamieciami Mietman. I mnie co prawda po podniesieniu na rdzeniu z 165 na 1.85 oc skoczyl o 30 Mhz, ale pamieci, ktore standardowo byly 2,88, teraz na 2,95 ida tylko 380 :/ Moze chociaz w 3dmarku05 was troche podgonie, bo mam 3090. 1333252[/snapback] Spadło ci OC pamięci po podniesieniu V-GPU, bo nie zrozumiałem do końca (pora późna, już nie kapuję ;))? Tylko w 3D05 mamy szansę z Chaosem - w 3D03 nas przegoni procem w Wings of Fury, a o pozostałych markach-smarkach nawet nie wspomnę. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Nie, oc nie spadlo, moze zle sie wyrazilem. Wczesniej pamieci szly na 360 a teraz 380. Wyjotkowo kiepskie mi sie trafily, jesli na standardzie dowalili napiecie 2,88V :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Tylko w 3D05 mamy szansę z Chaosem - w 3D03 nas przegoni procem w Wings of Fury, a o pozostałych markach-smarkach nawet nie wspomnę. ;) 1334428[/snapback] hyhy ;] spoko ja 2005 zostawiam na deser jak juz bedzie nowa zasilka itp .. ;] proc tam nic nie daje najzywje 10-20pkt .. ale 3.2k musi byc ;] poki co porobilem pare bajerków poprawilem troche radiator i 492 na jadrze stable ;] ... memki cos nie chca ponad 833.. ale zwalam wine na zasilacz niedomagajacy juz z taka karta :) Edytowane 24 Marca 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 na obecnym chłodzeniu czyli ACS ver3 maks co grafa wyciaga bez artów to 425/722 czyli bez jakichś rewelacji:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) @ Chaos - ja się głowię nad Zalmanem na grafę : do tej pory uważałem, że to rzecz nie warta zachodu i takiej kasy, ale kilku osobom wzrosło OC na rdzeniu (np. o 20MHz, o czym tylko pomarzyć można podnosząc V-GPU przy cichym AC) i ciut na pamięciach (pewnie mieli słaby przewiew w budzie) po przesiadce z VGA Silencera. Poza tym na przyszłość wejdzie to-to na wszystkie obecnie dostępne topowe karty. Jakbym tak jeszcze wydusił na GPU 10MHz (ołówek) i 20MHz (optymistycznie zakładając przewagę nowego chłodzenia), to cię w 3D05 pogonię. :P Edytowane 26 Marca 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) @ Chaos - ja się głowię nad Zalmanem na grafę : do tej pory uważałem, że to rzecz nie warta zachodu i takiej kasy, ale kilku osobom wzrosło OC na rdzeniu (np. o 20MHz, o czym tylko pomarzyć można podnosząc V-GPU przy cichym AC) i ciut na pamięciach (pewnie mieli słaby przewiew w budzie) po przesiadce z VGA Silencera. Poza tym na przyszłość wejdzie to-to na wszystkie obecnie dostępne topowe karty. Jakbym tak jeszcze wydusił na GPU 10MHz (ołówek) i 20MHz (optymistycznie zakładając przewagę nowego chłodzenia), to cię w 3D05 pogonię. :P 1350094[/snapback] nie da sie ukryc ze masz lepsza karte ;] moja bez vmodów tyle nie leci memki moze na 750-760 a core nie wiem .. bo nie zjedzalem do 1.69 .. aczkolwiek yoto machnal na niej 505/850 ;] kwestia tylko przelamania sie i pokrecenia mocniej potkami ;] 2v na rdzen i 3.06 na mem ;] i jechana ;] ja poki co max dawalem 1.95vgpu/2.96vdd niestety spadajace 3.3 zniechaca mnie do katowania karty na obecnym zasilaczu ;] ale zapewniam ze nie bedziesz mial lekko Edytowane 26 Marca 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...