Snake16 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Witam , mam problem ^^ Jakis czas temu byla awaria pradu i moj kompek drastycznie sie wylaczyl i od tamtej pory kiedy chce wejsc na dysk D: wyswietla mi sie komunikat : "D: nie jest dostepny Odmowa dostepu " I nie moge sie na niego dostac , zeby bylo smieszniej na tym dysku mam windowsa , ktory dziala , programy ktore sa na nim zainstalowane tez dzialaja . Zauwazylem rowniez , ze kiedy chce sie dostac na dysk wpisujac w pasku adresu np. D:/windows/ czy D:/Program files/ To normalnie moge chodzic po tych katalogach , sa dostepne , natomias na dysk D dostac sie nie moge ... Prosze o jakies rady . Pozdrawiam Snake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 moze zly wirusik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 sformatuj ta partycje a potrzebne rzeczy przenies na inną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 a robiłeś scandisk/checkdisk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Robilem scandiska/checkdiska i nic nie wykryl , zadnych bledow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Dodam , ze system plikow zmienil sie na "RAW" . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 sformatuj ta partycje a potrzebne rzeczy przenies na inną dokładnie tak będzie najlepiej, bo skasuje to definitywnie problem z brakiem dostępu :) Dane potrzebne przenieś na inną partycje i na wszelki wypadek przeskanuj antywirem dysk czy nic Ci sie nie zagniezdzilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 sformatuj ta partycje a potrzebne rzeczy przenies na inną dokładnie tak będzie najlepiej, bo skasuje to definitywnie problem z brakiem dostępu :) Dane potrzebne przenieś na inną partycje i na wszelki wypadek przeskanuj antywirem dysk czy nic Ci sie nie zagniezdzilo. Nie moge tak zrobic , bo nie pamietam nazw folderow , ktore mialbym przeniesc , a na dysk dostac sie nie moge , pozatym mam na nim windowsa . Tak wiec formatowanie odpada . Pozdrawiam Snake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 a nie mozesz pod dosem go zobaczec ? wtedy moglbys znalezc caly obraz partycji i przekopiowac foldery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam Niechcialem zakladac nowego tematu wiec zrobie to tutaj Dzis podlaczajac ledy do molexa spadl mi kabel +5V na twardziela (wszystko robilem na wlaczonym kompie:(niestety..) no i bylo spiecie ... dysk padl i juz nie wstaje. wogole nie pracuje, cisza. sprawdzalem na 3 kompach i to samo. na kazdym z nich nie dziala. Moje pytanko brzmi: :arrow: Czy padla elektorika dysku czy cos innego? :arrow: jak elektronika, to czy jest mozliwosc jej wymiany? :arrow: jak jest :) to ile to moze mnie kosztowac aha dysk: Western Digital 40GB (WD400BB z 2 mb cache) Prosze pomozcie forumowicze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Miałem dokładnie identyczną przygodę, z identycznym kabelkiem, tylko dysk był seagate. Leży w pudełku pod biurkiem, kiedyś kupię elektronikę. U mnie padł scalak od sterowania pozycjonerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Dijksra a orientujesz sie gdzie w gdansku jest jakis serwis gdzie mogliby mi wymienic elektornike? ogolnie mowiac to ta przygoda niezle mnie zdolowala bo wszystkie wazne dane poszly sie ciachac:{ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Pewnie każdy jeden, bo skomplikowane to to nie jest - tylko elektronikę trzeba mieć. Nie polecę Ci konkretnego, bo w Gd. mieszkam od kilku miesięcy dopiero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 no wlasnie problem bedzie ze znalezieniem elektroniki :( a jak dysk bedzie juz sprawny to czy dane na nim beda, czy sie sie kasowaly podczas spiecia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 no wlasnie problem bedzie ze znalezieniem elektroniki :( a jak dysk bedzie juz sprawny to czy dane na nim beda, czy sie sie kasowaly podczas spiecia? wróżńka.pl proponuje natomiast gdzie elektronike ooo tu :wink: ----> http://allegro.pl/showcat.php?id=4496&orde...er=t&view=gtext Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 dzieki :x znalazlem takie cos: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22953537 tylko ten licytowany to z 8 mb cache a moj z 2mb czy to bedzie pasowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Jw. Tylko odświezam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 dzieki :x znalazlem takie cos: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22953537 tylko ten licytowany to z 8 mb cache a moj z 2mb czy to bedzie pasowac? chyba nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...