Skocz do zawartości
Snake16

Twardy Dysk - ODMOWA DOSTEPU ?!?!!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam problem ^^

Jakis czas temu byla awaria pradu i moj kompek drastycznie sie wylaczyl i od tamtej pory kiedy chce wejsc na dysk D: wyswietla mi sie komunikat :

"D: nie jest dostepny

Odmowa dostepu "

I nie moge sie na niego dostac , zeby bylo smieszniej na tym dysku mam windowsa , ktory dziala , programy ktore sa na nim zainstalowane tez dzialaja .

Zauwazylem rowniez , ze kiedy chce sie dostac na dysk wpisujac w pasku adresu np.

D:/windows/

czy

D:/Program files/

To normalnie moge chodzic po tych katalogach , sa dostepne , natomias na dysk D dostac sie nie moge ...

Prosze o jakies rady .

Pozdrawiam

Snake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sformatuj ta partycje a potrzebne rzeczy przenies na inną

dokładnie tak będzie najlepiej, bo skasuje to definitywnie problem z brakiem dostępu :) Dane potrzebne przenieś na inną partycje i na wszelki wypadek przeskanuj antywirem dysk czy nic Ci sie nie zagniezdzilo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sformatuj ta partycje a potrzebne rzeczy przenies na inną

dokładnie tak będzie najlepiej, bo skasuje to definitywnie problem z brakiem dostępu :) Dane potrzebne przenieś na inną partycje i na wszelki wypadek przeskanuj antywirem dysk czy nic Ci sie nie zagniezdzilo.

Nie moge tak zrobic , bo nie pamietam nazw folderow , ktore mialbym przeniesc , a na dysk dostac sie nie moge , pozatym mam na nim windowsa .

Tak wiec formatowanie odpada .

Pozdrawiam

Snake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Niechcialem zakladac nowego tematu wiec zrobie to tutaj

Dzis podlaczajac ledy do molexa spadl mi kabel +5V na twardziela (wszystko robilem na wlaczonym kompie:(niestety..) no i bylo spiecie ...

dysk padl i juz nie wstaje. wogole nie pracuje, cisza. sprawdzalem na 3 kompach i to samo. na kazdym z nich nie dziala. Moje pytanko brzmi:

:arrow: Czy padla elektorika dysku czy cos innego?

:arrow: jak elektronika, to czy jest mozliwosc jej wymiany?

:arrow: jak jest :) to ile to moze mnie kosztowac

aha dysk: Western Digital 40GB (WD400BB z 2 mb cache)

Prosze pomozcie forumowicze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie problem bedzie ze znalezieniem elektroniki :(

a jak dysk bedzie juz sprawny to czy dane na nim beda, czy sie sie kasowaly podczas spiecia?

wróżńka.pl proponuje

natomiast gdzie elektronike ooo tu :wink: ---->

http://allegro.pl/showcat.php?id=4496&orde...er=t&view=gtext

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi