Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wymieniłem te seteki na samsungi.mam płyte solteka drv5.znów w redstorm overlicking wychodzi tylko 152 i sie zawiesza

O ile dobrze rozumiem, komputer wiesza się jak ustawisz magistralę 152 MHz ... i nic dziwnego, tylko że to pewnie nie przez pamięci (38 MHz na PCI/IDE) ... ale z Twojej wypowiedzi, tak naprawdę niewiadomo o co chodzi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymieniłem te seteki na samsungi.mam płyte solteka drv5.znów w redstorm overlicking wychodzi tylko 152 i sie zawiesza

Ja sprawdzałem ten redstorm u starych i można go sobie do d... wsadzić. Czasem ciągnie do 150 czasem do 140 i nigdy nie było to na 100 % stabilne.

U ciebie mogą być problemy z timingami, może też proc nie wyrabiać takiem magistrali. Problemów różnych które mogą to powodować a my wróżkami nei jesteśmy by zgadywać jaki masz sprzęt i co się dokładnie dzieje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: vcore odrazu na maxa, a pozniej baw sie w zwiekszanie fsb. jezeli za bardzo skoczy Ci temp. procka to zmniejsz troszke napiecie...

nie mow temu userowi na maxa bo pojedzie z 2.3 na przyklad i wysle proca do krainy zjaranego krzemu 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam stabilne 145MHz.

Red Storm tez mi sie wiesza na 152MHz (1850MHz proc.)

Ustawilem na 1800MHz i wystarczy.

A ja mam stabilne 152 MHz

Red Storm zawieszal sie na 149 :lol: :lol: :lol:

A to ze u ciebie nie idzie wyzej to wina RAM'u zapewne. Elixiry sa bardzo nierowne. Jedne ida tak jak moje (180 MHz CL2,5, 155MHz Cl2 bez podnoszenia napiecia) a inne do 140 CL2 nie dociagaja :?

un_ix - 1.85 V jest max bodajze - nie jestem pewny bo mam AROIA i nie musialem podnosic VCore 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze pytznie. jak mam podkrecony komp fsb to mi nagrywarka niechce płyt nagrywać w neronie wyskakuje komunikat"comunication faliure" czy coś takiego

Jezeli bez krecenia FSB nie masz tego bledu to chyba latwo sie domyslic ze nagrywara nie wyrabia przy wyzszych FSB :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze pytznie. jak mam podkrecony komp fsb to mi nagrywarka niechce płyt nagrywać w neronie wyskakuje komunikat"comunication faliure" czy coś takiego

8O takich rzeczy sie nie robi z reguly na podkreconym kompie, do nagrywania odkrecasz, ja jak podpinalem kamere do zrzutu wideo musialem odkrecac bo kamera mi nie chodzila na podkreconej usbie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a juz tyle ludzi pisalo zeby soltekow z red sromem do oc nie kupowac, i tyle recenzji bylo na ten temat w sieci, glupie pytanie: a pamietasz o podniesieniu v core?

Mala poprawka. Solteki z Red Stormem (zwlaszcza ze nie ma innych nowych) kupowac tylko krecic recznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a juz tyle ludzi pisalo zeby soltekow z red sromem do oc nie kupowac, i tyle recenzji bylo na ten temat w sieci, glupie pytanie: a pamietasz o podniesieniu v core?

Mala poprawka. Solteki z Red Stormem (zwlaszcza ze nie ma innych nowych) kupowac tylko krecic recznie.

jasne :), no to wlasnie zawarlem miedzy wierszami zeby mnie nie zaatakowali szczesliwi uzytkownicy red sromu ze swoim 145 fsb ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: moja nagrywara przy fsb 145 jeszcze spoko chodzi, a wyzej nie sprawdzalem, bo procka i tak mam puszczonego na stale fsb 145.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na ile ustawić ram .mam do wyboru 2 i 2.5

hmm czy ktos tu sobie postow przypadkiem nie nabija?, nie mogles o to zapytac w 1 poscie?, masz szczescie ze trafiles na takich co ci tak ladnie wszystko lopata tlumacza choc mozesz spokojnie zwyszukiwarki skorzystac np wpisujac 'cl', to moj ostatni post w temacie, moja cierpliwosc sie kmonczy

cl2 - jest szybsze ale bardziej niestabilne, cl 2.5 -wolniejsze ale stabilniejsze (wyzsze fsb z nim mozesz miec stabilnie na przyklad)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...