Skocz do zawartości
KubsonBrowar

starczy mi jeden nowy wentylator ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam jak wiecie lub nie wiecie przymierzam sie do zmiany kompa.mam celka 300a a bede mial dunia 1600 zmieniam oczywiscie mobo ram i grafe.Obecnie mam 1 wentylator przy zasiłce.Potrzebuje jeszcze do procka ale czy to wystarczy ?? 2 wentylatory będą w stanie utrzymac odpowiednią temp ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszej kolejności to sobie zobacz jakiej mocy jest ten zasilacz który masz. Jeśli pochodzi on z epoki Celerona 300 to już odkładaj kaskę na jego wymianę - nie podoła nowym podzespołom...

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zalezy jaki sobie obieg powietrza w budzie zrobisz najlepiej jak sa 2-3 jeden z przodu ktory zasysa powietrze , drugi z tylu ktory je wyrzuca z budy i mozesz sie pokusic o jeszcze jeden z boku ktory bedzie tez pompowal powietrze do srodka . Wtedy masz pewnosc ze w budzie jest cyrkulacja a co za tym idzie chlod...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy co masz jeszcze na mysli mowiac wystarczy ?

jak masz zamiar krecic nie wiadomo jak tego kompa to nawet 10 wiatropedow ci nie wystarczy :|

Jezeli jednak ma to u ciebie cialac jako standard duron to nie masz co ladowac nawet 1 wentyla wicej . . .

Optymalnym wyjsciem bedzie montaz jednego wentylka z przodu jakiegos cichego i jednego z tylu . . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi