b165 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Mam Gigabyte GA-7N400-L. Nforce2 Ultra 400 czy jakos tak. Dalem prockowi bez wiekszych kombinacji FSB166 (AthlonXP 1700+). Chodzi stabilnie. Martwi mnie tylko ze program od plyty EasyTune4 pokazuje: AGP 83Mhz, PCI 41 :| Niby wszystko dobrze dziala, ale nie po to mam nforca by mi z magistralami mieszal. Na MSI KT3V skonczylo sie padnietym dyskiem :| Czy ktos sie orientuje jak to w koncu jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Płyty na nForce2 mają zablokowaną częstotliwość PCI i AGP. AGP można sobie ustawić taktowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 moj kuzyn mial ten sam problem ustaw w biosie na stale AGP 66MHz i po krzyku! I odinstaluj tego easytune bo on bedzie uparcie twierdzil ze masz AGP 80MHZ :) To jest jakies przeklamanie nie przejmuj sie tym!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b165 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Hyh :| Easytune to rzeczywiscie badziewie :) Chociazby rozmiar: 20MB exe :P Wracajac do tematu: czort wie co sie dzieje :| W biosie mam ustawione na normal. Z checia bym czyms sprawdzil jak jest na prawde, a nie mam czym, bo: Sandra pokazuje 1xPCIClk itp (dla PCI np) ET4 to badziew - ma pare opcji ustawiania tych Mhz: divide, async i cos tam jeszcze i teraz problem co pokazuje przy starcie? Stan faktyczny czy domyslna propozycje :| AIDA32 wogole nie pokazuje, albo przeoczylem :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Plyta inna, ale tez Gigabyte na nForce2... Ja mam w tej chwili FSB200, ale jakis czas temu hulalem na FSB 194 i zarowno PCI jak i AGP twardo trzymaly wartosci standard, takze wg EasyTune, bez manipulacji w BIOSie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...