Skocz do zawartości
b165

Gigabyte na nforce2 - zablokowane PCI i AGP czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Gigabyte GA-7N400-L. Nforce2 Ultra 400 czy jakos tak. Dalem prockowi bez wiekszych kombinacji FSB166 (AthlonXP 1700+). Chodzi stabilnie. Martwi mnie tylko ze program od plyty EasyTune4 pokazuje: AGP 83Mhz, PCI 41 :|

Niby wszystko dobrze dziala, ale nie po to mam nforca by mi z magistralami mieszal. Na MSI KT3V skonczylo sie padnietym dyskiem :|

Czy ktos sie orientuje jak to w koncu jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj kuzyn mial ten sam problem ustaw w biosie na stale AGP 66MHz i po krzyku! I odinstaluj tego easytune bo on bedzie uparcie twierdzil ze masz AGP 80MHZ :) To jest jakies przeklamanie nie przejmuj sie tym!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyh :| Easytune to rzeczywiscie badziewie :) Chociazby rozmiar: 20MB exe :P

Wracajac do tematu: czort wie co sie dzieje :| W biosie mam ustawione na normal. Z checia bym czyms sprawdzil jak jest na prawde, a nie mam czym, bo:

Sandra pokazuje 1xPCIClk itp (dla PCI np)

ET4 to badziew - ma pare opcji ustawiania tych Mhz: divide, async i cos tam jeszcze i teraz problem co pokazuje przy starcie? Stan faktyczny czy domyslna propozycje :|

AIDA32 wogole nie pokazuje, albo przeoczylem

:|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta inna, ale tez Gigabyte na nForce2...

Ja mam w tej chwili FSB200, ale jakis czas temu hulalem na FSB 194 i zarowno PCI jak i AGP twardo trzymaly wartosci standard, takze wg EasyTune, bez manipulacji w BIOSie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...