wojzuk Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mam dziwny problem: od momentu wlaczenia komputera (winxp) uzywam go okolo tak 5-10min i wszystko jest ok, pozniej nie moge wlaczyc zadnego programu obojetnie co chce zrobic wyskakuje brak odpowiedzi, programy te ktore chce wlaczyc rezyduja w pamieci jednak zadne nie wlaczaja sie, tak samo jak chce zapisac poprzez przegladarke jakis plik wybieram "zapisz jako" wyskakuje wybor dysku i koniec - zawiecha, przegladarka przechodzi w stan 'brak odpowiedzi' no i musze restartowac kompa i tak w kolko mysle ze moze to cos z dyskiem niedawno wymienilem na maxtora 160/8mb(uzywany), sprawdzalem go wszystkimi testami Maxtora i jest ok, badów takze nie posiada, jesli ktos mial cos podobnego prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Może postaw system od nowa. To zazwyczaj pomaga na wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Sprawdz co startuje wraz z systemem i powylaczaj zbedne opcje. Takie zachowanie moze powodowac jakis program, sterownik lub wirus. W ostatecznosci przeinstaluj system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neshit Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Może postaw system od nowa. To zazwyczaj pomaga na wszystko :) Reinstalacja to nie żadne rozwiązanie, każdy to umie. A czy pomaga na wszystko :? Często nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 chyba wiem co to moze byc, speedfan wykrywa mi bardzo duza temperature dysku twardego (tego nowego maxtora ktorego kupilem) wskazuje mi 50, 51 stopni i zeczywiscie jak go dotkne jest naprawde goracy czy mozliwe ze to dysk lapie lekkie zawiechy z tego powodu? jak mozna zmniejszyc jego temperature? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Jak najbardziej dysk moze miec wplyw na takie sytuacje, lecz nie koniecznie. Co do chlodzenia, to mozna zamontowac wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 witam, mam ten sam problem i mecze sie z nim od 3 dni dzisiaj jest przelomowy dzien i odkrylem chyba co jest nie tak przelec kompa skanerem online mks'a, mi wykrywa worm.welchia.B i to pewno jest przyczyna zwichow, jak sie z nim uporam i wsio bedzie ok to dam znac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 d-d daj znac koniecznie jak uporasz sie z tym wirem (tez go mam)i czy to cos pomoglo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 po pierwsze wlaczenie firewalla w windowsie, po drugie programiki Antiwelchia-EN i FixWelch. ale najlepszy na niego jest chyba format... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 a pomoglo, jak komp sie teraz zachowuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 juz normalnie, z tego co opisujesz to jest dokladnie to co ja mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Tak wiec - moj problem rozwiazany! przyczyna byl wirus Nachi.B, dla wszystkich ktorzy beda miec kiedys ten problem, nie koniecznie jest instalowanie firewalla osobnego typu Zone Alarm (choc to pomaga w tym przypadku tez), ja radze zaistalowac wszystkie krytyczne!!! aktualizacje z windowsupdate zrestartowac kompa i bedzie napewno OK, dzieki wszystkim za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 To juz z 5 osob majacych ten problem. Sam opisywalem go na forum. Pozniej turzol go zalapal, teraz tutaj. POdobnie jak i u Was doszedlem ze wlaczenie FW z XP zdaje egzamin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 proste jest usunięcie welchi symantec i security responce reset w safe odpalić zgrozę i usuwać a dlaczego nie w normalnym?:) bo welchia infekluje svhost.exe i services.exe pliki w windzie dlatego macie problemy potem z wydajnością a symantec usuwa usuwanie w awaryjnym tego dziada:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Acrid Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A ja mam problem wlasnie z tym czyms, juz raz to skasowalem i znow sie nabawilem :| A wrzucalem chyba z 3 latki od mikroszitu, i to bez kabla sieciowego,.. Co zrobic z tym fantem? Bo cos czuje ze jak znow wrzuce w awaryjnym i skasuje, to za jakis czas sie znow nabawie :/ Krotkie pytanie: - Zainstalowac jakiegos antywira? -jakiego - FW z Xp? Czy jakis inny.. Wiem ze schodzi lekko OT, ale zapewne nie tylko mnie sie to przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 radze Ci tak: 1.wejdz na windowsupdate (koniecznie iexplorerem bo na innych przegladarkach nie chodzi) i sciagnij i zainstaluj wszystkie krytyczne aktualizacje innych nie musisz. 2.jesli to nie pomoze zainstaluj zone alarm pro 4.5 moze byc wyzszy, i on skutecznie zablokuje ci tego wirusa. zycze powodzenia jakby cos nie gralo daj znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 kurde...mam to samo !! Co mam zrobić...jak włączyć tego FW w WixXP ?? Które łatki są krytyczne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 zeby wlaczyc firewalla w xp musisz isc do 'polaczenia sieciowe' w panelu sterowania kliknac prawym myszki na polaczeniu ktorego uzywasz do laczenia sie z siecia, nast. zakladka zaawansowane i wlaczasz zapora polaczenia internetowego latki krytyczne - w windowsupdate masz po lewej stronie takie okienko i tam sa uaktualnienia zwykle - mniej wazne i krytyczne klikasz na nich i dajesz zainstaluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zainstalowałem ZoneAlarm...to coś da ?? a tych łatek nie można znaleźć na innych stronach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zone Alarm nic nie pomógł... powiedz dokładnie jak włączyć tego fire walla w XP bo tak jak tłumaczyłeś to coś nie wychodzi...nie potrafie znaleźć tej opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 klikasz prawym na swoim polaczeniu, wlasciwosci, zaawansowane, chron moj komputer blablabla .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 cześć dede !! SETI BARWKOMP :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 hehe, witaj ;) zapraszamy do liczenia SETI w grupie Barwkomp :D http://forum.infopc.pl hehe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 a myślisz że gdzie liczę ? :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 spoko, spoko... innych zapraszam ;) hyhy zaraz bana dostane :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Acrid Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Hej, mam pytanko, zwiazane oczywiscie z wiruskiem (btw. dzieki za pomoc, ZoneAlarm dziala ok ;)) Za jakis czas na bank bede musial zrobic reinstall, co sciagnac (Oprocz ZA) zeby sie przed tym zabezpieczyc? WindowsUpdate, odpada, chodiz mi o jakies linki, albo chociaz nazwy latek, to sam pogoogluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Hej, mam pytanko, zwiazane oczywiscie z wiruskiem (btw. dzieki za pomoc, ZoneAlarm dziala ok ;)) Za jakis czas na bank bede musial zrobic reinstall, co sciagnac (Oprocz ZA) zeby sie przed tym zabezpieczyc? WindowsUpdate, odpada, chodiz mi o jakies linki, albo chociaz nazwy latek, to sam pogoogluje. Dziwne, ja mam tylko latke na balstera instalnieta, nie mam SP, uzywam tylko Avast! i Sygate Personal Firewall (oba free) i nie mam zadnych problemow z jakimikolwiek virami. Trzeba zalaczyc skanowanie poczty i na wszelki wypadek nie otwierac zalacznikow jak nie wiesz co to i od kogo. To w 100% wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...