Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze mój Atlon mi nie dziła postanowiłem z Pentium 100 mhz sworzyć odtwarzacz MP3. Mam głosniki 4,1 pod 2 głosniki podczepiam pentiuma a pod 2.1 Atlona ale nie w tym jest problem mam karte graficzną w pentiumie SB live zainstalowałem ale w właściwościach komputera pisze:

"To urządzenie jest wyłączone poniewarz BIOS nie przydzielił dla niego przerwania IRQ (Code 29.)" w biose można przydzieliś priorytet:

Auto None 12, 11,10,9,7,5,4,3 ustawiałem na wszytko i jest ten sam problem. Może to wina ze płyta stara a karta graficzna nowa miałem ten sam problme z kartą sieciową ale założyłem na dłuzsze wejście (nie wiem jak sie nazywa ;) takie brązowe) i sieć działa, jeszcze zapytam kolege czy ma karte muzyczną na to wejście może możecie mi pomóc ???

.:EDIT:.

Ta karta sieciowa pod większe brązowe wejście to jest pod port ISA (jeśli sie nie myla ) właśnie na allegro zobaczyłem karta muczyczna za 1 zł pod port ISA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he mam poczepione narazie karta muzyczna karta graficzna i sieciówka. Wszystko podłączone pod port ISA. A jak miałem samą karte graficzną i chciałem podpiąc pod PCI karte sieciową to był ten komunikat więc o iloście urządzeń nie ma mowy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi