Gua Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Jako ze mój Atlon mi nie dziła postanowiłem z Pentium 100 mhz sworzyć odtwarzacz MP3. Mam głosniki 4,1 pod 2 głosniki podczepiam pentiuma a pod 2.1 Atlona ale nie w tym jest problem mam karte graficzną w pentiumie SB live zainstalowałem ale w właściwościach komputera pisze: "To urządzenie jest wyłączone poniewarz BIOS nie przydzielił dla niego przerwania IRQ (Code 29.)" w biose można przydzieliś priorytet: Auto None 12, 11,10,9,7,5,4,3 ustawiałem na wszytko i jest ten sam problem. Może to wina ze płyta stara a karta graficzna nowa miałem ten sam problme z kartą sieciową ale założyłem na dłuzsze wejście (nie wiem jak sie nazywa ;) takie brązowe) i sieć działa, jeszcze zapytam kolege czy ma karte muzyczną na to wejście może możecie mi pomóc ??? .:EDIT:. Ta karta sieciowa pod większe brązowe wejście to jest pod port ISA (jeśli sie nie myla ) właśnie na allegro zobaczyłem karta muczyczna za 1 zł pod port ISA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam Płyta rezerwuje przerwania dla urządzeń które często są zbędne np.: port COM i port drukarki. Te przerwania można zwolnić :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 albo masz za duzo urzadzen popodpinanych do kompa np. tuner czy jakies inne urzadzonko i nie wystarcza przerwan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gua Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 He he mam poczepione narazie karta muzyczna karta graficzna i sieciówka. Wszystko podłączone pod port ISA. A jak miałem samą karte graficzną i chciałem podpiąc pod PCI karte sieciową to był ten komunikat więc o iloście urządzeń nie ma mowy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...