tonieja Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 CZE! PROŚBA - JAK ZMIENIĆ VCORE PŁYTKA NIE MA MOŻLIWOŚCI,BIOS TEŹ W CELKU WIADOMO NÓŻKI (SLOCIK370) A TU? POMOCY!!! CZY MOŹNA OMINĄĆ BLOKADĘ MNOŻNIKA??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 w pII 350 mnożnika nie zmienisz , a co do napięcia to trzeba nużki pozaklejać , poszukaj tematu podkręcanie celka 300A i tam powinno być co zakleić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 hmm gdybys mial PII 333 na tym nowszym rdzeniu to z mnoznikiem nie mail bys problemu bo nie byl zablokowany ale w PII 350 juz zablokowali co do napiecia to niestety nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 sorry stary(daFojtek) mam takiego p2 333 ... i mnoznik jest juz zablokowany ... owszem mnoznik by odblokowany(z mozliwoscia regulacji w dol) ale w p2 od 233 do 300 na starym jadrze ... z zasilaniem Vcore 2.6 .. bo pozniej pojawily sie p2 300 na nowym jadrze tym samym co 333 czyli 0.25 um i Vcore 2.0 i mialy juz zablokowany mnoznik wiem co mowie bo mialem wszytskie te proce u siebie jakis czas A co do zmiany Vcore ... to nie bawiac sie w laczenie pinow procesora .. mozna osiagnac tylko pazyste zasilania takie jak 2.2 , 2.4 , 2.6 .... poprzez zaklejanie pinow procesora ... jesli cie to interesuje moge ci przeslac rozpiske ktore piny zaklejac zeby uzyskac odpowiednie zasilanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 ale byla tez serja z odblokowanym mnoznikiem wiem bo sam posiadalem taki procesor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja mam PII266@400 , na nowym jądrze - ale jaki bym mnożnik nie ustawił i tak poleci jako 266 :)(nie prubowalem w dul mnożnika). I taka jest prawda że intel zaczął produkować modele 266 w nowej technologii, 300 chyba też. ale oficjalnie dopiero 333 miało nowe jądro. BTW. 266 i 300 - było wiele egzemplaży , w nowej tech i starej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...