Skocz do zawartości
SPY_NET

niechciana strona!

Rekomendowane odpowiedzi

niewiedziałem gdzie ten temat wrzucić :( chyba dobrze trafiłem !jeżeli nie to prosze szanownych moderów o przeprowadzke :D

więc mam taki problem :

niewiedzieć skąd i czemu pewnego dnia gdy włączyłem net jako strona startowa była ustawiona jakaś " hot-search" więc zmieniłem na tą co zawsze (www.tweak.pl :D ),myśle ok.

następnego dnia to samo ,myśle co jest grane ! zeskanowałem dysk chyba z 4 antywirusami , z 5 anty spyware i kilkoma antytrojanami oczywiście znalazło tam pare różnych rzeczy ,wszystko pousówałem no i jush myślałem żę mam spokój ,no ale nic tego następnego dnia to samo :( .zaczołem przeszukiwać rejestr i wszystkie pozycje z wpisem "hot-search " pousówełem przeszukałem cały dysk wszystkie skróty ,cookies i inne pliki o tej nazwie pousówałem no ale to dalej nie pomaga co dziennie strona startowa ta sama (hot-search) nie chce reinstalować systemu bo nie mam tyle czasu (a zresztą nie chce mi się :) ) kto ma jakieś pomysły prosze o pomoc

z góry THX !!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) no coz, ciezka sprawa. z mojej strony moge polecic ci (o ile go juz nie sprawdzales) programik SpyBot Search & Destroy http://beam.to/spybotsd

2) potem dokladnie przejzyj msconfig/autouruchamianie

w rejestrze zadko kiedy uda ci sie cos znalezc cos pod ta nazwa, czesto takie rzeczy to pliki wykonywalne *.exe, uruchamiane wraz ze startem windowsa, ustawajace wlasnie strone startowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do programu SpyBot to też używałem bez skótku .

i takie pytanko czy da się całkowicie odinstalować internet explorer z systemu i np. zainstalować Opere  w jego miejsce?

zależy jaki system - ale w najnowszych się nie da. Poza tym IE potrzebny ci bedzie do windows update

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiedziałem gdzie ten temat wrzucić  :(  chyba dobrze trafiłem  !jeżeli nie to prosze szanownych moderów o przeprowadzke    :D 

więc mam taki problem :

niewiedzieć skąd i czemu pewnego dnia gdy włączyłem net jako strona startowa była ustawiona jakaś " hot-search" więc zmieniłem na tą co zawsze (www.tweak.pl  :D ),myśle ok.

następnego dnia to samo ,myśle co jest grane !  zeskanowałem dysk chyba z 4 antywirusami ,  z 5 anty spyware i kilkoma antytrojanami  oczywiście znalazło tam pare różnych rzeczy ,wszystko pousówałem no i jush myślałem żę mam spokój ,no ale nic tego następnego dnia to samo  :( .zaczołem przeszukiwać rejestr  i wszystkie pozycje z wpisem "hot-search " pousówełem      przeszukałem cały dysk wszystkie skróty ,cookies i inne pliki o tej nazwie pousówałem no ale to dalej nie pomaga      co dziennie strona startowa ta sama (hot-search) nie chce reinstalować  systemu bo nie mam tyle czasu (a zresztą nie chce mi się  :) )    kto ma jakieś pomysły prosze o pomoc

z góry THX !!!!!!!!!!!!!!!!

mam ten sam problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no nic nie pomaga ani mks online ani inne cuda cały czas to samo jush nie wiem co robić!!!! spróbuje jeszcze odinstalować internet explorer programem polecanym przez grzeska.k :)

chyba się przerzyce na opere tam jest wszystko ok tylko ten IE się kaszani!!!!

chyba że format i problem z głowy! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ojciec mial taki sam problem w pracy - a nawet gorzej - przy odpalaniu internet explorera tez strona startowa byla i do tego kilka pop-up :D

Zmienilem plik IEXPLORE.EXE na IEXPLORE.BAK - zainstalowalem MYIE2 i nie ma zadnych problemow.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paulo :arrow: THX!!!

zassałem tego cwshredder, przeskanowałem no i coś tam znalazło i usuneło ale czy to coś da to dopiero jutro rano zobacze bo ta strona się włącza chyba co 12 godz. albo w następny dzień !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi