Skocz do zawartości
letrev

Gdzie co kupic w wawie czyli WC po Warszawsku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Odwiedzilem juz OBI na ursynowie i Leroy'a w iasecznie i nie dopadlem zadnych kroćcy :|

Czy moglby mi ktos podac ulice na ktorej moge nabyc cosik takiego ? ? ?

Kroćce zakrecane albo szybkozlaczki na 3/8 cala i waz 12/16 . . .

Z góry THX all

PS. Zmienilem temat bo tak bedzie fajniej :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAHAH ja znalazlem :E

Ul. Chełmska 20 - WARSZAWA nie daleko Panoramy. Koles ma w sklepie wszystko czego dusza zapragnie jesli chodzi o laczowki :E a jezeli czegos nie ma to robi na zamowienie :E ja zamowilem sobie choinki 3/8 cala 12x2 :E

po 10 zl za sztuke :E wykonanie zamowienia nawet jesli bierze sie 3 sztuki kosztuje gora 2 zl wiecej niz te standardowe :]

Wykonują równiez zlaczki skrecane na wymiar weza ale taka przyjemnosc kosztuje ok 25-30 zl za zalaczke . . .

Material tez sobie mozna wybrac tzn mosiadz badz tworzywo . . .

Ogolnie wypas :E Sklep gazowniczo-hydrauliczny . . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w obi na radzymińskiej sa tez wspomniane prowadnice wezy na 22mm :] wczoraj bylem i sprawdzalem a i jeszcze maja fajny waz igielitowy za ok 5zl za metr tylko on jest sredniej jakosci przezroczystosci :E tzn tak jak by troszke brudny :| ale super gietki :E i jest 12/14

BTW czemu piszecie o wezach 12/16 ? ? ? 4mm scianka to KOLOS !!! na co komu cos takiego ? waz sylikonowy z 2 albo 2,5 mm scianka spokojnie wystarczy . . .

Kolejne pytanko do warszawiakow :

pompeczke wyrywac z allegro czy znacie jakis konkretny tani sklep z pompkami ? W sumie to jestem troszeczke w strone SELTZ'a bo napalilem sie na WC a docelowa cicha pompka CO to spory wydatek :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ letrev:

toś chłopie "lekko" przepłacił za te złączki. ja kupowałem po 3.8 zeta, a koleś mówi, że jakby coś, to w hurcie będzie taniej... Złączki anyone? :twisted:

Pompki: at-306 są tanie w zoologu koło metra polibuda, oraz w zoologu w tesco na Kabatach. Ja dałem za swojego 65 zeta. Bez nalotu bez kłopotu :wink: . Jakby co mam też namiar na plekse i miedź. Gdyby ktoś był zainteresowany to kontakt proszę na maila. A te węże silikonowe to robią w kolorze uv green? :twisted: Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w obi na radzymińskiej sa tez wspomniane prowadnice wezy na 22mm :] wczoraj bylem i sprawdzalem

A gdzie lezy, bo ja bylem tydzien temu i nie widzialem?

BTW czemu piszecie o wezach 12/16 ? ? ? 4mm scianka to KOLOS !!! na co komu cos takiego ? waz sylikonowy z 2 albo 2,5 mm scianka spokojnie wystarczy . . .

Przeciez 12/16 ma 2mm scianki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prowadniczki leza na samym dole w alejce gdzie sa zlaczki metalowe. Idac od glownej alejki po lewej stronie . . .

@biolog w sumie to dalem 8.50 za zlaczke dzisiaj :E ale byly robione na zamowienie :E

Gdzie ty te zlaczki kupowales bo ja zjezdzilem pol warszawy i nie moglem dostac :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadkiem ostatnio wpadłem też do tego sklepu na Chełmskiej.

Są tam też węże do podciśnienia ze sprężynką w środku tzn. w ściance nie do złamania ale nie jest taki sztywny.

Jest tylko jeden zonk ma grue ścianki 3-3.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdzam lokalizacje pompek kolo metra polibuda, sam mialem namiar dac.

btw. plexa jest w sklepie u wylotu jednej z ulic na placu politechniki, tna na wymiar, maja grubosci do 25mm (chyba).

tam bede zamawial plexa na pojemnik do wc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wie ktos od ktorej otwarty jest ten sklep na chelmskiej 20?

bylem tam dzis 0 9:10 i byl zamkniety i sie zastanawiam czy po robocie oplaca mi sie tam jechac.Bylem na tyle "inteligenty" zeby nie spisac sobie telefonu :evil:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 18:00 jest czynny

PS. WIE KTOS GDZIE TU MOZNA KUPIC POMPKE Hydor Seltz L30 II

BO zwiedzilem juz zoologiczne w kazdym wiekszym centrum handlowym i nie maja czegos takiego a na polibudzie nie prowadza hydora :|

Nie sprawdzalem w tesco na ursynowie ale moze dzis sprawdze :]

PLZ HELP ME !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o Warszawe to polecam odwiedzic Plac Grzybowski  

Znalazlem tam praktycznie wszystko - złączki, krócce, kolanka, węze silikony i pcv oraz twarde do szybkozlaczek.

właśnie... i chyba taniutko - metr weza PCV 12/15 - 2pln , zaciski-1,5pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem wlasnie dzis na placu grzybowskim i tak jak przedmuwca mowil kupilem mieciutki waz 12mm ze scianka 1.5 za 2zl za metr ( LOL ) i kupe zaciskow (cybantow) :E

PS. Jako pierwsze z moich spostrzezen powiem tylko to ze taki miekki waz w niektorych sytuacjach wcale nie jest dobry :| sam dzis tego doswiadczylem :E dobrze ze kiedys kupilem taki twardy son of a bicz w Leroy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie wiesz gdzie jest palac kultury co ???? :wink:

to ulica miedzy palacem a hotelem intercontinental to "emilii plater" a wiec jedziesz ta ulica w strone swietokrzyskiej i dalej taka mala uliczka a pozniej delikatnie w prawo i prosto i jestes :E cala operacja od emilki to jakies 200m . . . BANAŁ :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem wszystkim podziekowac ktorzy mi tu troszke podpowiedzieli gdyz od dzis w sumie przed chwilka skonczylem montowac WC :E

beta wersja co prawda bo w poniedzialek dojedzie do mnie bloczek na mostek polnocny oraz 2x Pananflo 120mm na chlodnice ale coz nie moglem sie doczekac i zamontowalem to co mialem :E

Nie mam tez typowego zbiorniczka wyrownawczego a uzylem w tym celu 5l wiaderka po sledziach razem z pokrywka :E pompka zmiescila sie lekko :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z takim pytankiem gdzie można kupić chłodnice/nagrzewnice o wymiarach 45x15x5cm (dł., szer., grubość) sztuk 3 lub 45x45x5cm. Jakiś czas temu byłem w pobliskim szrocie ale jak za zdezelowaną nagrzewnicę 25x25x5cm zaśpiewali 100zł (słownie sto złotych !!! ) to się popłakałem ze śmiechu i nie zdołałem spytać czy mają coś większego :lol:

PS: Tak wiem: "Poco Ci taka wielka..." mam swoje powody - wejdzie jako ścianka w budowanej obudowie (tak zaizolowana) i będzie chłodzić pasywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 18:00 jest czynny

PS. WIE KTOS GDZIE TU MOZNA KUPIC POMPKE Hydor Seltz L30 II 

BO zwiedzilem juz zoologiczne w kazdym wiekszym centrum handlowym i nie maja czegos takiego a na polibudzie nie prowadza hydora :| 

Nie sprawdzalem w tesco na ursynowie ale moze dzis sprawdze :]

PLZ HELP ME !!!!

http://www.discus.com.pl

masz tam za ok. 130zł czyli taniej niż gdziekowlwiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde...

Wrocilem wlasnie z placu grzybowskiego razem z:

-wezem igielitowym 12/16 - 5m~10zl ;)

-zaciski slimakowe - 1,5zl

Ale nigdzie nie moglem dostac trojnikow... :(

Najlepsze byl;yby takie jakie maja w MCS, czyli plastikowe choinki...

Jesli ktos wie gdzie takie mozna dostac lub moglby mi je kupic (kase ofkoz oddam ;)) to bylbym bardzo wdzieczny ! (niestety nie mam za duzo czasu zeby biegac po miescie ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi