Mariano_0 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam Mam takie pytanie ile wyiagaiena na gf4 mx w 3dmark2001 , bo ja mam bartona 2.5 do tego abit NF7 i zaledwie 3700pkt ,wtf? z gory dziekuje za wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 1.Szukaj 2.Sprawdz karte ile ma bitow 128 czy 64 programem np. Riva tuner 3.wejdz na strone Mad Onion sprawdz podobna konfiguracje. Podaj konfiguracje cala kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano_0 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 no do tego jeszcze mam 256 ddr 400 kingstoma,( i mamy cala konfiruracje :) i jescze 1 na duronie 1.2 i plycie k7s5a mialem 3200 ;( a teraz tylko 3700 , czy moze to wina tylko grafy a procek nie odgrywa jakiejs waznej roli w 3dmark? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam Mam takie pytanie ile wyiagaiena na gf4 mx w 3dmark2001 , bo ja mam bartona 2.5 do tego abit NF7 i zaledwie 3700pkt ,wtf? z gory dziekuje za wypowiedzi Jeśli karta jest 64 bitowa, to wyniki jest jak najbardziej na miejscu (choć jest żałosny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 oj Mariano siedze na wykladzie i przez ciebie niemoge sluchac wykladowcy http://service.futuremark.com/servlet/Inde...b/projectsearch nie wiem czy dobry porcek ale masz linka poszukaj i wpisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano_0 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 ehhh wiem ze temat byl troche n00bowski :/ ale ta szyna 64 mi wrzystko wyjasnila : o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 No ale według mnie to i tak strasznie cienki wynik właśnie kończę pracownię komputerową w szkole i tam na sprzętach z Duronem 1600Mhz + 256mb 333DDR + ATI9200SE 64mb wynik w 3DMarku2001 to 4000pkt. :):):) Czyżby ATI była lepsza ??? Ale ja to już wiem :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 na moim cpu w 3dm2001se jest 6200 pkt , prawdopodobnie twoja karta ma 64bit (one tak chodzą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wynik za mały bo pewnie masz 64 bitową kartę. Ja na Bartonie mam 6069 punków i to na sterownikach Force Ware 52.16 . I jeszcze uważam że mam wynik za mały ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-miglanc- Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Ja na moim GF w 3dm2001 mam 7506 smarków :D http://service.futuremark.com/compare?2k1=7677586 [/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Jakbym miał szybszego procka, lub troche wyższe FSB (124 :( ) to pogoniłbym twoj wynik 3700pkt, moim mx400(128bit) :D Na procku z FSB 169 u kumpla miałem ok. 3600pkt. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wynik za mały bo pewnie masz 64 bitową kartę. Ja na Bartonie mam 6069 punków i to na sterownikach Force Ware 52.16 . I jeszcze uważam że mam wynik za mały !Pobaw sie w OC... może 8k dobijesz :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ja na swoim mam przeszlo 7700pkt i sie nie chwale bo i tak to jeszcze malo jak na ta karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelc Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 ja na swoim mam przeszlo 7700pkt i sie nie chwale bo i tak to jeszcze malo jak na ta karte a jakiej firmy masz tą kartę że tak ładnie ci się kręci? agp pewnie razy 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 karte mam gainwarda , agp niestety 4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 @pawelc Widze w Twoim podpisie, ze gpu masz ustawione na 345. Czy u Ciebie widac przyrost mocy z takiego ustawienia? U mnie (standartowo 250) mam 300 ale to tylko o cale 50pkt. wiecej w 3DMarku2001, niz gdy ustawie 275... Moj wyniczek: http://service.futuremark.com/compare?2k1=7651370 Co do karty tayler-a to ten gainward musi miec niezle pamiatki (4,5 a moze 4ns?) ze sie da tak wykrecic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelc Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 "Widze w Twoim podpisie, ze gpu masz ustawione na 345. Czy u Ciebie widac przyrost mocy z takiego ustawienia? U mnie (standartowo 250) mam 300 ale to tylko o cale 50pkt. wiecej w 3DMarku2001, niz gdy ustawie 275...' różnica między standardem około 500pkt. widzę że też stosujesz stery omega ,u mnie po zastosowaniu tych sterowników wzrost około 400 pkt a jakto u ciebie sie przedstawialo?,szkoda że omega już nieprzerabia podobno sterowników do nv :cry: idii zrobiłem sobie nowy tescik 355/422 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7692343 jest trochę lepiej o jakies 120pkt zawsze to coś tayler jak ty podkręciłeś tak pamiątki chyba jakiegoś vmoda zastosowałes ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 stu procentowe 64 bity sie klaniaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 i oto wlasnie tu chodzi . wiedzialem co kupuje : na pamieciach BGA :twisted: 3,6ns :twisted: a vmoda rzadnego jeszcze nie robilem aczkolwiek chetnie bym zrobil ale nie wiem jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 @lead stu procentowe 64 bity sie klaniajaZnaczy miales na mysli grafę Mariano_0? @pawelc Jesli chodzi o przyrost ze wzgledu na stosowanie sterów Omegi to w moim przypadku rowniez bylo to rzedu ok. 400 pkt. w porownaniu do detków. U mnie (i ogolnie przy oc grafy) najwiekszy wzrost jest przy zwiekszonym taktowaniu pamieci a nie gpu. Nie mozesz podgonic jeszcze pamiatek? Moje maja 5ns (czyli powinny latac na 400). Ehhh przydalyby sie mi takie pamiatki jak u tayler-a (u niego normalna praca to 555 bo 1000/3,6= 277,7 a to x2=555) Co do Omeg: nowe nie wyjdą bo nVidia zabroniła ponoc przerabiania sterowników... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelc Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 u mnie są jakieś samsungi ale niemogę podać czasu dostępu bo mam przyklejone radiatory co do ich wyższego podkręcania to chyba max póżniej zaczynają się artefakty , tez chciałbym jakiegoś vmoda zrobic ale jak narazie nic na ten temat niemoge znależć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano_0 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 LOL co sie okazało ?! ze jednak mam na szynie 128 !! a nie 64 :( dopiero dzis tak z ciekawosci sprawdziłem .... :roll: a w riva tuner 128 bit AGP nv18 a2 with 64 MB ddr ram i cóz.. wynik 3700.. pozostawiał wiele do myslenia... zaczałęm od zmiany sterów na 43.45 -> dało jakies 200 pkt potem zarzuciłem jakis mały wentylatorek na karte i zacząłem o/c Efekt był taki Core Clock z bodajze 260 na 320 Memory Clock z 320 na 350 w Efekcie skończyłęm z wynikiem 4410 :) ale patrząc na wasze wyniki to i tak jakos mało... :? co powinienem jescze zrobic ? :roll: Karta jest firmy Dream z góry dziękuję za pomoc :wink: ps. jak by mi ktos jescze powiedział co to jest agp frequency (na ile moge zwiększyc) w biosie : obecna wartość 66 oraz jak zwiększac Core clock i Memory Clock... i do jakiej wartosci moge to zwiększyc.. jak zwiększam memory clock to przy wysokich wartosicach w 3d marq cuda na kiju sie pojawiają... :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Przeczytaj sobie , bo chyba nieobadałeś tego działu TUTAJ Te cuda to błędy wynikłę z przetaktowania lub przegrzania pamięci (radiatorki pan ma na nich?) A wynik wg. mnie słabiuśki 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Kiedyś na nowym kompie AMD 2500+ i Ti4200 (no name za 500zł) miałem 10xxx (nie kręcone) potem po 2 miechach zrobiłem test i było już 7xxx (3d mart 2001) jakiś syf był w systemie, po przeinstalowaniu i małym O/C systemu i karty (karta cienka jak kwit na węgiel) mam 116xx. Reasumując może coś móli system. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cios Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Witam :) poczytalem i prawde mowiac jestem zdziwiony ze masz tylko tyle punktow :) Hmm ja na swoim mam w 3dmarku 2001 se 5100 punktow co prawda grafe mam podkrecona ale za to procek nie jest za mocny , jedyne co moge ci polecic to podkrecic grafe (w granicach rozsadku) i przyjzec blizej sie swojemu biosowi bo niestety bios pozostawiony sam sobie potrafi niezle spowolnic kompa :) A jesli juz nawet nie spowolnic to nie wycisnac z niego tego co ma tak naprawde twoj sprzet do zaoferowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...