Skocz do zawartości
Mariano_0

gForce 4mx 64 ddr a 3dmark2001

Rekomendowane odpowiedzi

1.Szukaj

2.Sprawdz karte ile ma bitow 128 czy 64 programem np. Riva tuner

3.wejdz na strone Mad Onion sprawdz podobna konfiguracje.

Podaj konfiguracje cala kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie ile wyiagaiena na gf4 mx w 3dmark2001 , bo ja mam bartona 2.5 do tego  abit  NF7  i zaledwie 3700pkt ,wtf?

z gory dziekuje za wypowiedzi

Jeśli karta jest 64 bitowa, to wyniki jest jak najbardziej na miejscu (choć jest żałosny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale według mnie to i tak strasznie cienki wynik właśnie kończę pracownię komputerową w szkole i tam na sprzętach z Duronem 1600Mhz + 256mb 333DDR + ATI9200SE 64mb wynik w 3DMarku2001 to 4000pkt.

:):):)

Czyżby ATI była lepsza ???

Ale ja to już wiem :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pawelc

Widze w Twoim podpisie, ze gpu masz ustawione na 345. Czy u Ciebie widac przyrost mocy z takiego ustawienia? U mnie (standartowo 250) mam 300 ale to tylko o cale 50pkt. wiecej w 3DMarku2001, niz gdy ustawie 275...

Moj wyniczek: http://service.futuremark.com/compare?2k1=7651370

Co do karty tayler-a to ten gainward musi miec niezle pamiatki (4,5 a moze 4ns?) ze sie da tak wykrecic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Widze w Twoim podpisie, ze gpu masz ustawione na 345. Czy u Ciebie widac przyrost mocy z takiego ustawienia? U mnie (standartowo 250) mam 300 ale to tylko o cale 50pkt. wiecej w 3DMarku2001, niz gdy ustawie 275...'

różnica między standardem około 500pkt. widzę że też stosujesz stery omega ,u mnie po zastosowaniu tych sterowników wzrost około 400 pkt a jakto u ciebie sie przedstawialo?,szkoda że omega już nieprzerabia podobno sterowników do nv :cry: idii

zrobiłem sobie nowy tescik 355/422 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7692343 jest trochę lepiej o jakies 120pkt zawsze to coś

tayler jak ty podkręciłeś tak pamiątki chyba jakiegoś vmoda zastosowałes ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lead

stu procentowe 64 bity sie klaniaja

Znaczy miales na mysli grafę Mariano_0?

@pawelc

Jesli chodzi o przyrost ze wzgledu na stosowanie sterów Omegi to w moim przypadku rowniez bylo to rzedu ok. 400 pkt. w porownaniu do detków. U mnie (i ogolnie przy oc grafy) najwiekszy wzrost jest przy zwiekszonym taktowaniu pamieci a nie gpu. Nie mozesz podgonic jeszcze pamiatek? Moje maja 5ns (czyli powinny latac na 400). Ehhh przydalyby sie mi takie pamiatki jak u tayler-a (u niego normalna praca to 555 bo 1000/3,6= 277,7 a to x2=555)

Co do Omeg: nowe nie wyjdą bo nVidia zabroniła ponoc przerabiania sterowników... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie są jakieś samsungi ale niemogę podać czasu dostępu bo mam przyklejone radiatory co do ich wyższego podkręcania to chyba max póżniej zaczynają się artefakty , tez chciałbym jakiegoś vmoda zrobic ale jak narazie nic na ten temat niemoge znależć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL

co sie okazało ?!

ze jednak mam na szynie 128 !! a nie 64 :( dopiero dzis tak z ciekawosci sprawdziłem .... :roll:

a w riva tuner

128 bit AGP nv18 a2 with 64 MB ddr ram

i cóz.. wynik 3700.. pozostawiał wiele do myslenia...

zaczałęm od zmiany sterów na 43.45 -> dało jakies 200 pkt

potem zarzuciłem jakis mały wentylatorek na karte i zacząłem o/c

Efekt był taki

Core Clock z bodajze 260 na 320

Memory Clock z 320 na 350

w Efekcie skończyłęm z wynikiem 4410 :)

ale patrząc na wasze wyniki to i tak jakos mało... :?

co powinienem jescze zrobic ? :roll:

Karta jest firmy Dream

z góry dziękuję za pomoc :wink:

ps. jak by mi ktos jescze powiedział co to jest agp frequency (na ile moge zwiększyc) w biosie : obecna wartość 66

oraz

jak zwiększac Core clock i Memory Clock... i do jakiej wartosci moge to zwiększyc.. jak zwiększam memory clock to przy wysokich wartosicach w 3d marq cuda na kiju sie pojawiają... :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś na nowym kompie AMD 2500+ i Ti4200 (no name za 500zł) miałem 10xxx (nie kręcone) potem po 2 miechach zrobiłem test i było już 7xxx (3d mart 2001) jakiś syf był w systemie, po przeinstalowaniu i małym O/C systemu i karty (karta cienka jak kwit na węgiel) mam 116xx.

Reasumując może coś móli system.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) poczytalem i prawde mowiac jestem zdziwiony ze masz tylko tyle punktow :) Hmm ja na swoim mam w 3dmarku 2001 se 5100 punktow co prawda grafe mam podkrecona ale za to procek nie jest za mocny , jedyne co moge ci polecic to podkrecic grafe (w granicach rozsadku) i przyjzec blizej sie swojemu biosowi bo niestety bios pozostawiony sam sobie potrafi niezle spowolnic kompa :) A jesli juz nawet nie spowolnic to nie wycisnac z niego tego co ma tak naprawde twoj sprzet do zaoferowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi