k0nrad Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam Chciałbym wymienić chłodzenie na procesor bo moje (jak w opisie) jest dość słabe i nie chłodzi dobrze podkręconego procka. Mogę wydać tak do 60 zł, więc czy warto kupić xdreama? (hałas mi nie przeszkadza) czy też kupić coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Mam wlasnie tego xdreama. Musze powiedziec ze radzi sobie dosyc dobrze z chlodzeniem proca (podkrecilem go do 2,01GHz). Temp ani razu nie przekroczyla 50*C. Cooler chodzi na min obrotach i nie slychac go jakos bardzo (cooler od grafy tez daje o sobie znac :P ). Za to jak wrzucisz na max obroty to nie da sie wytrzymac (chyba ze nalozysz sluchawki na uszy :D ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Polecam Spire FalconRock2 lub WhisperRockIV. Mam x-dreama i spire fr2, oba sobie testowałem, spire został na procku a x-dream leży w szafce. Jeśli działają z podobną głośnością to Fr2 lepiej chłodzi procka. X-dream na max. obrotach jest oczywiście wydajniejszy, ale baaaaaaaardzo głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Ja polecam Spire WR4, cichy (21dB) i wydajny (proc @2.1 z podpisu, temp max 54 w stresie Prime95) no i tani, na allegro juz za 40 zeta:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Można powiedzieć tak: Wydajność - X-Dream Cisza - WR IV Ja mam X-Dreama min obroty i temp (procek z podpisu) max stress 44*C , na procku srebrna pasta Titan, przy max obrotach temp spada o kilka *C , ale nie da rady wytrzymać (chyba, że przy głośnej muzie) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Ja zrobiłem MIX radiator z arctic cooling copper silent(duuuuuuuuuużo lepszy) i wentyl z x-dreama(bo wydajniejszy). Chłodzi to, co w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Popieram Pana Siebka! XDream to swietny wybor do 60 zlotych. Mozesz go kupic za 45zlotych, a do tego Arctic Ceramique paste na jadra procesora za 15 zlotych. Razem 60zl i dobre osiagi masz zapewnione - tym bardziej jak sam mowisz k0nrad, nie przeszkadza Ci halas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Mam teraz athlona podkreconego na 3200+ z defaultowym vcore i temp w Prime95 nie przekracza 48*C przy min obrotach. Jak wrzuce obroty na max to temp spada o kilka stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Ja na X-Dreamie na tym co w podpisie na high plus 2 wiatraki w budzie w stresie do 59 stopni,u kumpla na 2000+ nie kręconym w stresie 50 stopni.Ogólnie cooler za dobry nie jest,nastawiłem się na to że będzie lepszy.W najbliżym czasie trza będzie zmienić chłodzonko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0nrad Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 W końcu postanowiłem i kupiłem... Falcon Rocka II. Teraz mogę podkręcić mój procesor z 14x133 na 12x166 i po pół godziny na Prime95 mam 46 stopni, normalnie jest 38. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 z x-dreama to ja jedynie bym polecal radiator , bo ma w miare porzadna konstrukcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...