Overlocker Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Hmm... mówi się ostatnio o tym boskim procesorze jakim jest Athlon Mobile.... Tak, nic do niego nie mam, nawet bardzo się cieszę, że coś takiego w ogóle wyszło... temozliwości O/C przy tak niskim napięciu.. miodzio... No ale jeśli chodzi on podobno na 2700MHz to jednak będzie trzeba podnieść troche napięcie itd. no nie? A poza tym nie jest do końca powiedziane, że taki proc napewno pójdzie na taką częstotliwość... Czasem trafią się dziady... (tak jak mój athlon 2500+Barton który chodzi na FSB 200 dopiero na napięciu 1.850 >( ) Nielepiej więc jest kupić Intel Pentium IV 2.4GHz i podkręcić go grubo ponad 3.0GHz? Przy tym nie grzeja się one tak jak Athlony... są stabilniejsze.... Czy w tym wszystkim, chodzi tylko o cene procka? Zeby zaoszczędzić? Czyżby? :/ Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Ale o co chodzi???? Cos za cos. Wydajnosc za temperature. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Hmm... mówi się ostatnio o tym boskim procesorze jakim jest Athlon Mobile.... Tak, nic do niego nie mam, nawet bardzo się cieszę, że coś takiego w ogóle wyszło... temozliwości O/C przy tak niskim napięciu.. miodzio... No ale jeśli chodzi on podobno na 2700MHz to jednak będzie trzeba podnieść troche napięcie itd. no nie? A poza tym nie jest do końca powiedziane, że taki proc napewno pójdzie na taką częstotliwość... Czasem trafią się dziady... (tak jak mój athlon 2500+Barton który chodzi na FSB 200 dopiero na napięciu 1.850 >( ) Nielepiej więc jest kupić Intel Pentium IV 2.4GHz i podkręcić go grubo ponad 3.0GHz? Przy tym nie grzeja się one tak jak Athlony... są stabilniejsze.... Czy w tym wszystkim, chodzi tylko o cene procka? Zeby zaoszczędzić? Czyżby? :/ Pozdrawiam Taaa, pentium 4 chodzi na samym radiatorze , ech ..... Problemu nie widze, za cene tego P4 mam porzadny proc do krecenia + dobre chlodzenie i jescze zostaje kaski troche :wink: Co do tej stabilnosci - po prostu mnie rozwaliles ....tzn ze stabilniej siedza w gniezdzie ? Sorki za zlosliwosc, ale jak czytam cos takiego to :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlocker Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Nie mówię, że Pentium 4 chodzi na samym radiatorze... :evil: Po prostu wydziela mniej ciepła, bo na takiej samej częstotliwości co Athlon, potrzebowałby znacznie mniej zapotrzebowania na prąd, czyli napięcie niższe = niższa temperatura.. A za to co wydałbys na Pentiuma IV 2.4GHz to fakt, znalazłby ci się całkiem fajny proc do kręcenia z AMD, ale takiego 2.4GHz wykręcisz na ponad 3.0GHz, a AMD nie? Trudne? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 A za to co wydałbys na Pentiuma IV 2.4GHz to fakt, znalazłby ci się całkiem fajny proc do kręcenia z AMD, ale takiego 2.4GHz wykręcisz na ponad 3.0GHz, a AMD nie? Trudne? :/ a co z tego ze ten athlon bedzie sporo wydajniejszy na 2.7ghz niz pentiawka na 3ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlocker Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Bah, ale czym to jest spowodowane? Athlon wydajniejszy, Pentium szybyszy? But Why? :/// Czyli gdybym podkręcił mojego Athlon 2500+Barton na 3200+ to nadal byłby wydajniejszy od takiego Pentium 2.4GHz na 3.2GHZ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 A za to co wydałbys na Pentiuma IV 2.4GHz to fakt, znalazłby ci się całkiem fajny proc do kręcenia z AMD, ale takiego 2.4GHz wykręcisz na ponad 3.0GHz, a AMD nie? Trudne? :/ Nastepny ktorego opanowala magia cyferek :wink: I co z tego ze nie bedzie ponad 3 Giga, pomysl o wydajnosci, jak chcesz to se kup celerona 2.4 i wykrec na ponad 3 i bedziesz zadowolony (poszpanowac bedzie mozna ):twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlocker Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Zawsze myslałem, że Pentiumy są wydajniejsze od Athlonów... Więc taki Celeron to kur.. na samą nazwe mnie sprowadza w stronę kibla... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Athlon wydajniejszy, Pentium szybyszy? But Why? :/// Ciekawe stwierdzenie ;) Procesor wydajniejszy jest wolniejszy 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Bah, ale czym to jest spowodowane? Athlon wydajniejszy, Pentium szybyszy? But Why? :/// Czyli gdybym podkręcił mojego Athlon 2500+Barton na 3200+ to nadal byłby wydajniejszy od takiego Pentium 2.4GHz na 3.2GHZ??? Czlowieku co ty tworzysz, Barton 2200 (3200+), nie jest wydajniejszy,moze troszke mniej niz P4 3,2, ale jak bedziesz mial Barton 2700 to sobie skojarz czy nie bedzie wydajniejszy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlocker Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 @ Krootki... Chyba procesor, który ma 3.2 GHz jest szybszy od 2.7GHz? @ manfred... z testów które widziałem w Chipe bodajże, wynikało, że Athlon 3200+ jest o 1000 punktów wolniejszy od Pentium 3.0 (na 9000pkt) Ale fakt faktem musze przyznać że jesli athlon 3200+ (11x200) jest tylko o troche wolniejszy od Pentium 3.0GHz to ten Barton 2700MHz jest bomba.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 @ Krootki... Chyba procesor, który ma 3.2 GHz jest szybszy od 2.7GHz? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: wiesz co doczytaj najpierw pewne rzeczy @ manfred... z testów które widziałem w Chipe bodajże, wynikało, że Athlon 3200+ jest o 1000 punktów wolniejszy od Pentium 3.0 (na 9000pkt) no i ...... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 @ Krootki... Chyba procesor, który ma 3.2 GHz jest szybszy od 2.7GHz? @ manfred... z testów które widziałem w Chipe bodajże, wynikało, że Athlon 3200+ jest o 1000 punktów wolniejszy od Pentium 3.0 (na 9000pkt) w tej samej architektorze to oczywiscie ze tak,ale Athlon a P4 to zupelnie inna bajka.Juz antek 2.5Ghz(GHz ,a nie 2500+) kopie tylek P4 3.2GHz (moze nie we wszystkich aplikacjach,ale zawsze :wink: ) Czytaj dalej Chipa to napewno daleko zajdziesz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlocker Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 @ up Dobra dzięki wszystkim za informacje.... Hehe... byłem trochę uparty, ale taki jest juz mój charakter.. ;0 Dobra teraz wierze, że athlon od Pentiaweki na takiej samej częstotliwości, jest sporo wydajniejszy.. ;0 Uważam, że temat do zamkniecia się teraz tylko adaje ;) Ok, ok: AMD RULEZZ :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 @ Krootki... Chyba procesor, który ma 3.2 GHz jest szybszy od 2.7GHz? @ manfred... z testów które widziałem w Chipe bodajże, wynikało, że Athlon 3200+ jest o 1000 punktów wolniejszy od Pentium 3.0 (na 9000pkt) szybszy=szybszy zegar=więcej cykli w ciągu sekundy. Ale niekoniecznie będzie wydajniejszy, bo ważne też, ile tych cykli potrzebuje na wykonanie jakiejś operacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...