kojak_ct Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 ATI do piachu przegrywa w większości testów w 3DMarkach, choć to dopiero początek na dodatek ma wyższe taktowania od najmocniejszego GF 6800 Ultra Extreme, a R420 ma 16 potoków - 4 więcej od NV40! test:http://www.pclab.pl/art9926.html :arrow: Winter Co się tak zbulwersowałeś??? :D Sądzę, że coś popiep... bo obydwie karty mają po 16potoków! :lol: :lol: :lol: Twoja wiedza coś niebardzo! :wink: Wracając do tematu, zobaczymy co dadzą nowe stery (nvidia już wydała 3 wersje). Poczekamy jeszcze troszke i będziemy mieli czarno na białym. (ps. Pila troche przebarwił zapowiedz! :lol: :lol: :lol: ) No ale nie ma tego złego. Jeśli ten Zwykły 6800 będzie miał możliwość odblokowania potoków i będzie kosztował te $299 to przyjdzie zmiana flagi! Dobrze, że zasiłke mam przygotowaną! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 ATI do piachu przegrywa w większości testów w 3DMarkach, choć to dopiero początek na dodatek ma wyższe taktowania od najmocniejszego GF 6800 Ultra Extreme, a R420 ma 16 potoków - 4 więcej od NV40! test:http://www.pclab.pl/art9926.html :arrow: Winter Co się tak zbulwersowałeś??? :D Sądzę, że coś popiep... bo obydwie karty mają po 16potoków! :lol: :lol: :lol: Twoja wiedza coś niebardzo! :wink: Wracając do tematu, zobaczymy co dadzą nowe stery (nvidia już wydała 3 wersje). Poczekamy jeszcze troszke i będziemy mieli czarno na białym. (ps. Pila troche przebarwił zapowiedz! :lol: :lol: :lol: ) No ale nie ma tego złego. Jeśli ten Zwykły 6800 będzie miał możliwość odblokowania potoków i będzie kosztował te $299 to przyjdzie zmiana flagi! Dobrze, że zasiłke mam przygotowaną! :wink: ups! pomyłka :D pomyliłem 12 potoków z modelem GF 6800 sterowniczki, które wydała NVIDIA nic ciekawego nie prezentują, miałem ostatnio okazję dostać wersję dla prasy sterowników 61.11 i powiem, że to nic nowego, nie zmienili praktycznie nic - nawet wyglad ten sam, jedynie wprowadzili obsługę nowych układów i poprawili wydajność w grach spróbuję jeszcze skombinować catalysty 4.5 beta dla własnych testów od Piły :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 A na swojej reklamowce na pierwszej stronie pisza ze w zestawie jest karta RADON ;] znacie taka? niestety nie znam, ale moge sie pochwalic ze znam RADERONA :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 ruby wymiata ! nalu do domu ! :D (obejrzalem wlasnie demko) chociaz imie i wlosy mogliby jej zmienic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 sterowniczki, które wydała NVIDIA nic ciekawego nie prezentują, miałem ostatnio okazję dostać wersję dla prasy sterowników 61.11 i powiem, że to nic nowego, nie zmienili praktycznie nic - nawet wyglad ten sam, jedynie wprowadzili obsługę nowych układów i poprawili wydajność w grach spróbuję jeszcze skombinować catalysty 4.5 beta dla własnych testów od Piły :-) 1. I o to chodzi! Poprawić wydajność w grach! :wink: 2. Wiesz. Również jestem skory do testów nowych Catalystów 4.5! 8) Jakiś PW :?: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Moze chodzilo im o to ze karta jest z RADOMia? Winter Pile to zostaw niech skonczy wreszcie te testy! :wink: Demko z Ruby przypomina jakas tania chinska animowana bajeczke. Ruby moze byc ale mogliby jej zrobic twarz a nie jakiegos potwora z obrazow picassa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 ruby wymiata ! nalu do domu ! :D (obejrzalem wlasnie demko) chociaz imie i wlosy mogliby jej zmienic :P Mi również bardzo podoba się demko Ruby! Tylko troche za krótkie! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Moze chodzilo im o to ze karta jest z RADOMia? Winter Pile to zostaw niech skonczy wreszcie te testy! :wink: Demko z Ruby przypomina jakas tania chinska animowana bajeczke. Ruby moze byc ale mogliby jej zrobic twarz a nie jakiegos potwora z obrazow picassa. Skoro nie lubisz tanich animowanych bajeczek to może wolisz oglądać statyczne screeny?? 8) Przesadzasz i to bardzo! A w nalu nic się nie dzieje. Kamera porusza się tylko wokół obiektu! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Mogli sie bardziej postarac. Duzo bardziej podobalo mi sie demo crash testu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 ruby wymiata ! nalu do domu ! :D (obejrzalem wlasnie demko) chociaz imie i wlosy mogliby jej zmienic :P eehehhehehee Ruby I Love you baby, mniam mniam nalu wracaj do puszek po sardynkach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Crash test to mistrzostwo świata! Trzeba przyznać! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 sterowniczki, które wydała NVIDIA nic ciekawego nie prezentują, miałem ostatnio okazję dostać wersję dla prasy sterowników 61.11 i powiem, że to nic nowego, nie zmienili praktycznie nic - nawet wyglad ten sam, jedynie wprowadzili obsługę nowych układów i poprawili wydajność w grach spróbuję jeszcze skombinować catalysty 4.5 beta dla własnych testów od Piły :-) 1. I o to chodzi! Poprawić wydajność w grach! :wink: 2. Wiesz. Również jestem skory do testów nowych Catalystów 4.5! 8) Jakiś PW :?: :roll: niestety nie mogę :) piła powiesiłby mnie za jaja, a potem jeszcze ATI :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Nic nikomu nie powiem! :twisted: :legal: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Crash test to mistrzostwo świata! Trzeba przyznać! 8) A cio to i gdzie tio moźna ziobacic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 http://download.microsoft.com/download/b/e..._demo_crash.zip http://download.microsoft.com/download/5/2...mo_filmnoir.zip http://download.microsoft.com/download/5/1...o_xenomorph.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Nic nikomu nie powiem! :twisted: :legal: remember, rule is a rule :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 jak przeczytalem wczesniej ze Ati sprawi ostre manto NV, to pomyslalem ze lipa, bo bedziemy mieli druga TPSA :EE z tego co widze, czytajac te wszystkie teksty w roznych serwisach, ati NIE sprawia manta dla NV, widze ze raz wygrywa NV, innym razem Ati. w tej chwili NV nic nie s<span style="color:red;">[ciach!]</span>lila, i wyraznie pokazuje ze potrafi walczyc z Ati w kazdym momencie. i mimo ze Ati jest minimalnie(to jest tak mala roznica ze choc byscie sie posrali nie zauwazycie tego GRAJAC w gre), NV jest bardziej zaawansowana technicznie co w przyszlosci moze procentowac. btw co do tego fsaa niech ktos mi powie, ze GRAJAC w gre sobie WIDZI roznice miedzy fsaa 4x a fsaa 6x k nie pozostaje nic innego jak cieszyc sie ze wojna dalej trwa, i tym razem jest wyrownana jesli chodzi o wydajnosc(niech teraz walcza na ceny :twisted: ) yasiu22 idz do lekarza btw :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 ja bym dodał jescze ze te ruznice są delikatne ze wskazaniem na nv tymbardziej ze ta ma sporo nizszy zegar ale to wiecie jak ktos zmieni procesor to moze sie zmienic jedna moze lepiej pracować na wyzszym fsb dla innej płyta główna innego producenta moze przypasic i te minimaln wachania mogą być rózne więc jest remis... najwiekszy minus ati to te straszneeeeeee sterowniki TRAGEDIA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Do wszystkich, którzy podniecają się niskim zegarem NV40. Nie ma się czym podniecać! Chip NV ma 222mln tranzystorów i potrzebuje mnóstwo energii! ATi ma tylko 160mln tranzystorów. Nvdia ma ich 40%(to jest dużo) więcej więc nie dziwne że przy niższych zegarach jest porównywalna. Nigdy nie będzie sytuacji kiedy to Nvidia osiągnie taktowanie ATI. IMHO rozwiązanie ATI jest lepsze mniej tranzystorów = niższy koszt produkcji. W sumie dla klienta to nie ma znaczenia. Swoją drogą troszkę to dziwne że karty wypadają tak podobnie. Czyżby jakiś kartel? Kiedyś topowa karta kosztowała 1200zł i szybko taniała a teraz? Ceny kart zostały strasznie wywindowane, przydałby się 3 gracz na rynku, bo to co te 2 cholerne firmy wyprawiają z cenami wcale mi się nie podoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Majdan ma racje. Nvidia poszla w ilosc 222mln tranz. to za duzo do tego p.s 3.0 ktory narazie do praktycznie nikomu sie nie przyda. ATI go nie wprowadzila do tego ma mniejsze zuzycie pradu. Wydaje mi sie ze ATI jest troche bardziej rozsadna. Za duzo sobie chca za te karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Poczytajcie prosze co daje PS3.0 - dla mnie to nie jest zaden argument do porownywania kart, ale moge sie mylic. Co do wymiany zdan panow kojak_ct i winter to przypominam ze nie jest to topic "Ktora fajniejsza Ruby czy Nalu??" topic dotyczy samych kart a nie glupich demek :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Wiem co daje ps 3.0 chodzi mi o to ze nvidia chce jak najszybciej wprowadzac nowowsci ktore nie zawsze sa dopracowane i przemyslane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Przeciez to jest perfidny chłiiit martentigowy :D Jeszcze sposob w jaki go zaprezentowano :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 ja wiem co kupuje jak zwykle (nv40) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Polecam przejrzeć tą stronkę: http://www.rhinofx.tv/ Jonathan. Wszystko jest pod kontrolą! :wink: Zgodzę się, że ATI bardziej rozsądnie podchodzi do sprawy ale tu mnie troche wkurzyli. Oszczędności jakich dokonali na tranzystorach i jeszcze paru innych drobiazgach jak np. mniejszy radiator mogli przełożyć na cenę! A jak widzimy to wcale nie jest mała. Jeśli potwierdzi się cena za 6800 ($299) to nie będę miał wątpliwości i jeszcze jak dojdą dodatkowe potoki to tym razem wezmę nVidię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Firma Gainward, znana z produkcji wysokiej klasy wydajnych kart graficznych, poinformowała, że jako jedna z pierwszych wprowadzi na rynek karty graficzne bazujące na najnowszym układzie nVidia GeForce 6800 Ultra. Model z najszybszą wersją nowej kości graficznej wyposażoną w aż 16 potoków renderujących zadebiutuje w wersji CoolFX, a więc z chłodzeniem wodnym firmy Innovatek. Rdzeń układu graficznego pracował będzie z częstotliwością 450 MHz, a zainstalowane na pokładzie karty 256 MB pamięci DDR3 taktowane będą zegarem 1200 MHz. Karta, której oficjalna nazwa brzmi Gainward CoolFX PowerPack! Ultra/2600 Golden Sample, ma 36-miesięczną gwarancję. Produkt dostępny będzie od połowy maja br. Cenę karty ustalono na 899 euro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 lol jaka cena :D, ale w sumie gainward zawsze kazal sobie slono placic, mam nadzieje ze jakies fajne karty pojawia sie w segmencie 1000-1300zl(jakis 9800XT nie zaszkodzi :D), albo z tych nowych cos :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 ceny gainwarda sa smieszne.... i tak wszystkie karty beda na takim samym pcb i czesciach wiec kupie pewnie znowu prolinka (chce miec zielone pcb i stock coolerka :lol:) podoba mi sie to ze wyniki nv sa wlasciwie takie same jak ati a zegar jest znacznie nizszy. mysle ze oba chipy wymiekna przy podobnych zegarach przy ekstremalnych ustawieniach, przekonamy sie co potrafi IBM, narazie maja na koncie dosc udane rzeczy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 899 euro to chyba w miarę normalna cena na nowego CoolFX, nie? Taki 5950 w tej wersji kosztował przecież około 4200zł, a tu we w miarę porównywalnej cenie jest 6800Ultra. Co nie zmienia faktu, że i tak prawie wszyscy (za wyjątkiem jakichś dziwnych osobników...) kupią standardowe GieeFy (oczywiście oprócz fanów ATi). Ja na szczęście nie mam tego problemu - nie jestem po niczyjej stronie i mam nadzieję, że ceny spadną, a wydajność podskoczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 A ja osobiscie chyba ta generacje sobie daruje i zaczekam na kolejna :wink: I tak nie wykorzystuje calosci mocy mojej karty. Bo i w czym??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...