tleary Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 witam. sprawa wyglada tak: wyjalem procesor z uszkodzonego notebooka - P4 2,66GHz. w 2 komputerach stacjonarnych i na 3 laptopach procesor ruszal, stabilnie pracował w biosie i DOS'ie oraz na systemie starowym z dyskietki. jednakze, gdy probowałem przeprowadzic jakas operacje z dyskiem twardym... komputer sie restartował. o co tu moze chodzic? z tego co wiem to albo komp rusza i procesor jest ok albo nie rusza i kicha. czy moze procesor byc uszkodzony czesciowo? pomozcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Procesory stosowane w notebookach, sa to procesory typu MOBILE, i dzialaja troche inaczej. Moze to byc roznica napiec i zle rozpoznawany procesor przez BIOS. Poczytaj specyfikacje tego procka na strinach intela oraz poszukaj jakiegos info na stronach producenta tego notebooka z ktorego wyciagnoles tego procka. Info o ktore mi chodzi to napiecia , mnozniki, itd odnosnie procka. Jak to bedziesz wiedzial to bedziesz mial podstawowe dane aby szukac przyczyny problemu, jak na razie to mozna tylko zgadywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tleary Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 dzieki, biore sie za szukanie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...