rafa Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Ja tak czytam o tym soundstormie i bardzo wydaje sie fajny;). Jak wszystko co fajne na ogół nie jest dla mnie dostępne ;). Dlatego zapytam się (CZYTAŁEM CAŁOŚC I NIE WIEM) czy moja płyta Gigabyte 7N400 PRO2 REV 1.0 ma czy nie ma Soundstorma?? Dziekuje za wyrozumiałośc 1233197[/snapback] Nie ma. ==> http://www.nvidia.com/object/motherboards.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 No to płaczę teraz dniami i nocami. Zaczynam szukać czegoś do słuchania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Ja od wtorku będe mieć SS...i niewiem czy korzystać z SB Live 24-bit czy z SS :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Ja od wtorku będe mieć SS...i niewiem czy korzystać z SB Live 24-bit czy z SS :| 1243174[/snapback] ja sie przesiadlem z live, na ss. Duzo slycham muzyki, na wzmacniaczu stereo z dobrymi kolumnami. Jakosc dzwieku na obu kartach jest na wyysokim poziomie. Live'a sprzedalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 ja sie przesiadlem z live, na ss. Duzo slycham muzyki, na wzmacniaczu stereo z dobrymi kolumnami. Jakosc dzwieku na obu kartach jest na wyysokim poziomie. Live'a sprzedalem :) 1243302[/snapback] Ale ten Live 24-bit to nie taki zwykły Live! 5.1 czy Digital.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Ale ten Live 24-bit to nie taki zwykły Live! 5.1 czy Digital.... 1243352[/snapback] Sam używam tylko SoundStorm'a i Sound Blaster powędrował do innego kompa ale jest coś czego w SS brakuje. Dla gracza b. ważny jest dźwięk przestrzenny a SS nie posiada obsługi EAX! Jeśli kiedyś dokupie osobną karte to tylko z tego powodu. Ale i tak jestem zadowolony z SS. Mniej obciąża procesor niż osobne karty (!) i nie zajmuje dodatkowego miejsca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) Sam używam tylko SoundStorm'a i Sound Blaster powędrował do innego kompa ale jest coś czego w SS brakuje. Dla gracza b. ważny jest dźwięk przestrzenny a SS nie posiada obsługi EAX! Jeśli kiedyś dokupie osobną karte to tylko z tego powodu. Ale i tak jestem zadowolony z SS. Mniej obciąża procesor niż osobne karty (!) i nie zajmuje dodatkowego miejsca. 1243412[/snapback] Ooooo przepraszam. I tak na szybko: Soundstorm obsługuje Eax 1 i Eax 2, D3D oraz Sensaura i pewnie jeszcze coś :P Czasami w grach są problemy z Eaxem ale z regóły aktualizacja sterów od dźwięku eliminuje błędy/problemy. Soundstorm daje 6 kanałowy dźwięk - 5.1 i dekoduje Dolby Digital w czasie rzeczywistym. Generalnie mocna rzecz 8) 774115[/snapback] Edytowane 29 Stycznia 2005 przez Cywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Czyli ma EAX?! Mi się wydaje że EAX to tylko karty Creativa mają bo to Creative wymyślił.. chyba... ale moze jestem lol i sie myle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 powiem ci tyle ze w grach FPP na słuchawkach EAXa wyłaczałem robi tylko niepotrzebne echo utrudniające lokalizację :D - nie da sie grac - do słuchawek Vortex2 rulz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techu Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 SS obsluguje Eax ale oczywiscie programowo ale co tam i tam jest najwydajniejszy i w ogole :> zreszta 5.1 dolby w sterach i kazda gra zawaliste wrazenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Ooooo przepraszam. I tak na szybko: 1243528[/snapback] http://www.nvidia.pl/feature_soundstorm.html Jak widać na specyfikacji nvidii obsługuje tylko "reverb EAX2" czyli pogłos i nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) w takim razie jeszcze raz... moze bedzie odpowiedz w gaszczu informacjiii tak bylo: zrobilo sie chyba male przebicie i komp padl. po odlaczeniu kabla wyjeciu bateri z plyty, maszyna wstala... tak jest: MAM glosniki 5,1 do tego soundstorma podlaczone po zaladowaniu windy tylni glosnik (tylko 1 lewy) oraz bas CAŁY CZAS SZUMIĄ. slychac tak jakby prace procesorka ogolnie szum, wodospad. przeinstalowalem sterowniki i nic nadal szum. w biosie ustawilem optymalne i nic nadal wodospad... jak zamieniam wtyczki to wtedy z przodu szumi. glosniki sa ok komp nie podkrecony, zasilacz 400 o co chodzi? plyta dostala w d...ę? padlo gniazdo? ogolnie zaczyna szumiec gdy sie winda zaloguje i wtedy mam wodospad za plecami... co myslicie? pozdrawiam Edytowane 1 Lutego 2005 przez fiszer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 U mnie po wymianie zasilacza z Enlighta na Topowera zrobilo sie jak makiem zasial na SS (Epox 8rda+ rev 2.2) - juz nie mam zadnych zaklocen, na ktore narzekalem wczesniej - zadnych brumow, przydzwiekow i innych dziwnych zjawisk :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 U mnie po wymianie zasilacza z Enlighta na Topowera zrobilo sie jak makiem zasial na SS (Epox 8rda+ rev 2.2) - juz nie mam zadnych zaklocen, na ktore narzekalem wczesniej - zadnych brumow, przydzwiekow i innych dziwnych zjawisk :-) 1250362[/snapback] zasilacz to deer 400 ze niby jemu cos dolega? ogladalem w biosie wszystkie napiecia i wszystko wygladalo normalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 duzo to on ma zapewniac stabilen napiecia bez zaklucen dla mobo i bez szumow widac ze Twoje sobie z tym dobrze nie radzi ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 duzo to on ma zapewniac stabilen napiecia bez zaklucen dla mobo i bez szumow widac ze Twoje sobie z tym dobrze nie radzi ... 1250672[/snapback] ok moze i zasilacz jutro sprawdze. tylko dlaczego szum jest tylko i wylacznie w jednym kanale tylnim i lekki w basie? tego nie kumam. dlaczego zaklucenia tylko tam są slyszalne? a nie we wszystkich kanalach? albo w 2 tylnich.. ? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 tego to ja juz Ci nie powiem ;) powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Czy któryś z Panów zaobserwował w HL2 poprawę zacinającego się dźwięku na któryś ze sterowników do SS?? chętnie skorzystam z rady, które stery wyeliminują ten okropny błąd w tak fajnej gierce. pozdrawiam Edytowane 14 Lutego 2005 przez Tolokan_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Czy któryś z Panów zaobserwował w HL2 poprawę zacinającego się dźwięku na któryś ze sterowników do SS?? chętnie skorzystam z rady, które stery wyeliminują ten okropny błąd w tak fajnej gierce. Pomijając fakt że nie wiem jak zaistalować stery audio:( pozdrawiam 1277113[/snapback] Sciagnij te sterowniki 4.57 (KLIK) i uruchom plik instalacyjny - ja nie mialem zadnych problemow z dzwiekiem a skonczylem HL2 W sieci mozna znalezc tez wersje 4.60 w ktoryms z remixow sterow do nForce... jesli ci sie chce szukac, to znajdziesz :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Thx za szybką odp, ale który to jest plik instalacyjny z 4,57. Mam 2 .exe ale oba to uninstall. A jak dam aktualizacje sterów z menadżera urządzeń to mi się nie chce włączyć soundstorm(tzn opcje zasobnika nForce). Pojawia się błąd ze nie może znaleźć w managerze urządzeń(czy coś w tym stylu, nie pamiętam obecnie) i żeby przywrócic stan wcześniejszy musze w trybie awaryjnym wywalac wszystkie stery do nForce i instalować cały pakiet nvidia od nowa. Acha i Unified Driver mam z płytki dołączonej z płytą, a nie wersje 5,10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Ja na temat soundstorma moge powiedziec tyle, ze niestety gorzej obsluguje 5.1 niz Audigy... dlaczego... a no dlatego, ze tylnie glosniki sa duzo ciszej. Wiele o tym czytalem, ale dla mnie sprawa jest jasna - sprawdzalem te same glosniki na tym samym komputerze z ta sama konfiguracja (no... mozna tak powiedziec - bo przeciez sterowniki inne) i na Audigy nie bylo tego problemu. No i jeszcze jedna rzecz... u mnie musialem podniesc napiecie na chipsecie, bo dzwiek sie wylaczal poprostu czasami (restarcik windowsa pomagal) - plyta Abit NF7-L rev2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdikDVB Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Witam Mam obecnie podlaczony dzwiek z dekodera RealMagic (wyjscie digital out) generujacego przepiekny obraz na TV (zero rozmyc) z karty DVB do 12-tego pinu na NF7-S czyli do wejscia SPDiF. Niestety po zaznaczeniu w nvMixer Wejscie-Wejscie cyfrowe prawy glosnik gra duzo glosniej od lewego, musze zjezdzac do polowy aby gralo z rowna moca. Na SB Live! nie bylo tego programu, a co wiecej po zainstalowaniu sterownikow kxproject graly mi nawet tylne glosniki gdy wchodzil dzwiek cyfrowy do karty a tutaj nie moge tego zrobic... Sterowniki 5.10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Thx za szybką odp, ale który to jest plik instalacyjny z 4,57. Mam 2 .exe ale oba to uninstall. A jak dam aktualizacje sterów z menadżera urządzeń to mi się nie chce włączyć soundstorm(tzn opcje zasobnika nForce). Pojawia się błąd ze nie może znaleźć w managerze urządzeń(czy coś w tym stylu, nie pamiętam obecnie) i żeby przywrócic stan wcześniejszy musze w trybie awaryjnym wywalac wszystkie stery do nForce i instalować cały pakiet nvidia od nowa. Acha i Unified Driver mam z płytki dołączonej z płytą, a nie wersje 5,10. 1277176[/snapback] Odinstaluj UPD Uzyj DriverCleanera PRO (do sciagniecia stad) Instalujac najnowsze UDP nie zaznaczaj sterownika audio Sciagnij ten plik i rozpakuj go Zainstaluj sam sterownik Audio - powinno byc OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Poprostu w HL2 cos czytałem że już poprawili ten błąd....a pozatym sam nie wiem o co chodzi.... bo ja nie zauważyłem, żęby się zacinał :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 ja tylko się dołącze do grona zadowolonych użytkowników SS. mialem wcześniej live 5.1 ze sterami kX i też jakoś w miare :P ale przy słabych głośniczkach nie poczujecie raczej różnicy... a co do obciążenia proca był gdzieś test na tomshardware. (ss obciąza najmniej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 (edytowane) ja mialem SS i kupilem Live'a 5.1 :mur: bo nie dzialaly mi 2 satelitki tylnie a nie mialem skad pozyczyc muzycznej zeby sprawdzic :| :blink: jak sie pozniej okazalo po prostu do SS nie podlacza sie glosnikow kolorami tylko czarny i pomaranczowy jack trzeba ze soba zamienic :mellow: takie utrudnienie dane gratis w pakiecie z nforce'm :D:D . ale z tego co zaobserwowalem to live ma ladniejszy dzwiek w mp3'kach ,basik i te sprawy ale za to mocniej obcniaz kompa podczas grania i korzystania z efektow dzwiekowych .poza tym grzeje sie niemilosiernie i ogrzewa nepotrzenie buda ,no i zajmuje miejsce PCI :D za to SS nie obciaza kompa prawie wogole i ma DD 5.1 no i w tych mp3'kach da sie go dostasowac do swoich potrzeb . roznice sa minimalne ale SS jest z plyta a Live'a trzeba dokupic . nic sie nie stalo :| .live'a wystawie na allegro i dostane tyle za ile kupilem :D tak wiec moim zdanie SS jest b.dobra karta i co najwazniejsze nie obciaza kompa (tak cenione przez nas fps'ki sa prawie bez zmian :D ) Edytowane 16 Lutego 2005 przez smut4s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 ja mialem SS i kupilem Live'a 5.1 :mur: bo nie dzialaly mi 2 satelitki tylnie a nie mialem skad pozyczyc muzycznej zeby sprawdzic :| :blink: jak sie pozniej okazalo po prostu do SS nie podlacza sie glosnikow kolorami tylko czarny i pomaranczowy jack trzeba ze soba zamienic :mellow: takie utrudnienie dane gratis w pakiecie z nforce'm :D:D . 1280913[/snapback] to jest prawdziwe debilstwo w oznaczaniu "kabelkow" ze tez nie mogli normalnie tego oznaczyc ( czarny do czarnego, zielony do zielonego itd.) a co do jakosci dzwieku nie ma sie czego czepiac dzwiek jest bardzo dobry......nie bede mowil czy adidzi jestet lepsze czy SS bo to zalezy od ucha uzytkownika :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) bo ja wiem ,jakos nie slysze tego super dzwieku - moze i moje glosniki to nie THXy przebajezone ,ale do najgorszych tez nie naleza i jakos roznic w winampie nie dostrzegam wzgledem ALC201A - wiadomo ze po uzyciu zestawu 4.1 czy 5.1 bedzie roznica juz przez same zrodlo dzwieku - taka ze ALC201A jest tylko 2.1 ?? jakosc juz za soba ,teraz wyposazenie: akurat nie wykorzystam dekodera DD ,wiec dwa chinche znacza dla mnie tyle ze fajnie wygladaja i zabieraja jednego com'a mostek poludniowy grzeje sie niesamowicie mimo radiatora obciazenie procesora to mit ,wszyscy kieruja sie testem Vegety alias Vaginy a ten osobnik ma to do siebie ze testy robi w miare dobrze ,ale jak sie napali na cos to na sile udowadnia tego wyzszosc - no i sie napalil na SS wyniki testu sa conajmniej nieadekwatne - spadek fps z SS byl minimalny 5fps ,a na audigi juz znacznie wiekszy (nie pamietam cos okolo 25fps) logiczne ze obrobic dzwiek SS moze szybciej niz SB ale to tylko obrobka ,a co z pobraniem danych ,odczytaniem i poslaniem do tej obrobki - to robi procesor - wiec roznica na poziomie bledu pomiarowego :lol: ,zwlaszcza ze SB tez ma swoj procesor do obrobki mam SS ,mialem AC97 (mam ale sobie lezy) ,jak i dwie karty na FM801 - roznic nie wychwycilem w szybkosci dzialania na dwoch glosnikach wiec SS to tylko karta zintegrowana na ALC650 i tu uwaga - z gorszymi sterownikami - bo jak wytlumaczyc ze jakos AC97 na ALC201A i u kumpli na ALC650 i ALC655 dziala bez problemu a na plycie z SS czasami ginie dzwiek ,potrafi zapierdziec moze to przez przegrzewanie sie mostka poludniowego ,stery dawalem nowsze to neostrada padla ,moze na zewnetrzym dekoderze cyfrowo-analogowym bedzie dobrze,i wspaniala jakosc ale nie dane mi tego sprzawdzic wogole to nf2 jest wypas :] -obsluga IDE tez wspaniala Edytowane 17 Lutego 2005 przez KGB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dracko Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Witam. Chce kupić płytke z soundstormem i mam pytanie które modele Epoxa go maja?? Pozdrawiam. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 8rda+ w nastepnych ,czyli 8rda3 epox zrezygnowal z SS - widac weszyl pismo nosem ze to kiepawy wynalazek ( nie tyle konstrukcja co wykonanie ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...