Yasiu22 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Ja pie@dole co za syf.Do wczoraj stery działały pięknie a dzisiaj mam dzwięk tylko w winampie.Instalowałęm rózne stery po 15razy i to samo i na dodatek za kazdym razem mixer nie działa :x .Wszystkie urzadzenia od audio poinstalowane i nie ma żadnych konfliktów ani nic takiego.W panel sterowania :arrow: dzwięk :arrow: dopasuj głosniki nie widzi karty dzwiękowej :evil:. Update Po formacie wszystko gra ale nadal mi w Winampie nie działają tylnie satelitki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 A kto używa winampa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Wejdź w opcje na Winampie i w zakładce Output > Direct Sound Output włącz Hardware Acceleration. Będą grały wszystkie głośniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Wejdź w opcje na Winampie i w zakładce Output > Direct Sound Output włącz Hardware Acceleration. Będą grały wszystkie głośniki.Wielkie dzięki, teraz działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 U mnie to nie skutkuje, stery ostatnia paczka jaka sie ukazala do nforce2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Wcześniej tez mi nie działało. Dopiero po formacie i instalacji sterów 4.24 jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 A powiedzcie mi czy jak chcę zmienić same sterowniki od dzwięku (instalowałem je z płytki Asus'a czy wszytko poszło hurtem) na te 4.31 to musze odinstalować cały pakiet nForce? Czy da się to jakoś inaczej zrobić. Dzwięk zaczął mi harczeć i zaczne od wymiany sterowników... ale nie chce czegoś skaszanić, więc się pytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 witam Moze mi ktos powiedziec czym sie rózni ustawienie "słuchawki" a "słuchawki (NVIDIA CineSurround) Dzieki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grenn Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 a czy do tych wszystkich dzwiekow na plytach to potrzebne sa aktywne glosniki ze wzmacniaczem?? czy da sie obejsc zwyklymi jak np samochodowki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Mam ustawiony dźwięk cztero kanałowy na dwóch wzmacniaczach stereo do których mam podpięte cztery kolumny. Przód to lepsze i mocniejsze, tył cienizna ale do filmów się sprawdzają. Wyjścia na Abicie zostały skonfigurowane za pomocą kreatora (Wizard) czy coś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 witam Moze mi ktos powiedziec czym sie rózni ustawienie "słuchawki" a "słuchawki (NVIDIA CineSurround) Dzieki :D Zdecydowana poprawa dźwięku. Głębszy bas, lepsza przestrzeń. ja tego uzywam non-stop ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macmet Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Witam ja mam dla uzytkowników SS-a fajną wtyke do Winampa !! ale trza mieć Głośniki 5.1 wtyka zwie sie simply soround poprawia jakość dźwieku o ok 40% testował juz ktoś tą wtyczkę ? i jak chazia ? bo u mnie bosko !!-pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Witam od wczoraj mam ASUSAxxxxx +SS I tak: na dzieńdobry w grach (NS) lepszy od AUDIGY (5 min grania) ale?? w SB miałem do wybory wł EAX, DIGITAL OUT or MULTI CHANNEL itp a w SS nie widze tego, program VNMIXER tz chodzi mi o wł A3D i EAX i WŁĄCZENIE 5.1 w GRACH niby jak??? tz. żeby grało 5 głośników, a nie stereo :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKoczi Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 A ja mam plytke Abit AN7 i tam jest kodek ALC658 i jest taka akcja ze podczas odtwarzania nutki w Winampie nie dziala mi centralny glosnik, a wlaczone mam oczywiscie hardware support w directsound, glosniki to P580 Creative... i mam pytanie czy tak ma byc i centralny sie uruchomi w filmach z ac3 czy cos powinienem zrobic?! Bo na starych sterach jak sie kliknelo create central to oczywiscie latal centralny nawet w Winampie... Dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 SKoczi w AN7 masz SS podobnie jak ja w NF7-S jakiej wersji sterów uzywasz ? Tej paczki Audio v 4.31 było tu pisane o niej, czy z pakietu nForce v3.13 korzystasz ? Ja z tych pierwszych i za cholere nie działają mi tylnie satelity pomimo prawidłowej konfiguracji w Winamp'ie. Poradziłem sobie tak ze zainstalowałem plugin o nazwie KB 5.1 Channel v1.00. Znajdziesz go na stronie Winampa w dziale Output, tylko z nim tez dzieja się jaja, np po 5-6 godzinach potrafi odmówić posłuszeństwa i nie otwarza mp3. Po przełączeniu na directsound odtwarza ale tylko 3 glośniki działają. Jak z tym cholera sobie poradzić ? Jakiej wersji sterów używacie ? Podaje wam swoja wersje: Plik nvmcp.inf : DriverVer=03/03/2004,6.14.0431.0 Czyli jest to wersja 4.31 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Dzisiaj syn zainstalował stery 4.xx dla nf2 i SoundStorm nabrał nowego wyglądu W filmach się już nie kaszani, nowy panel nowe możliwości w ustawianiu dźwięku i w CS jest dźwięk 3D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Ludzie kto ma SB 5.1 Live moze sobie wgrac specjalne sterowniki .Dzwiek jest wtedy lepszy i eax nie obciaza az tak procesora !!!! Wraz ze sterownikiem jest oprogramowanie od audigy lub audigy 2 .W nim jest taka funkcja jak test i sprzet jest wykrywany poprawnie jako audigy 2 .Naprawde warto jak posiadacie jeszcze SB 5.1 Live wgrajcie to i przetestujcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Witam serdecznie, Soundstorm bardzo mi sie podbal poniewaz mial bardzo fajna opcje w mixerze Rear speaker Phase shift da sie cos takiego ustawic na nowszych wersjach tych sterowników ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Witam wszystkich , panowie ma problemik na plycie Abita NF7-SL sterownikach Nforce 2.27, SS podlaczony swiatlowodem do ampltuner krzaczy mi sie dzwiek. Odtwarzajac w winampie zanika co jakis czas sygnal, nie mam wskazania poziomu glosu Centra i suwufera w NvMixerze i przy konfiguracj nie ma szumu w glosnikach, przy wyborze rodzaju podlaczenia cyfrowego , dopiera na pojedynczych kanalach slychac szumy. Czy mozna sciagnac jakies lepsze stery od tych ktore mam, ale tylko do SS bo calego pakietu nie chce i gdzie mam tego szukac? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 => www.nvidia.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Najnowsze stery dla nF2 SS to coś z 4 na początku. Mam zainstalowane i pychota. Polecam link powyżej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Nowe sterowniki są super! Poprawa jakości dźwięku i lepszy panel kontrolny. Jak pisali wcześniej przedmówcy Live! 5.1 jest zdecydowanie gorszy i w dźwięku jak i w obciążeniu procesora. Nie mam porównania z Audigy ale SS nie zajmuje miejsca na PCI! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 hahaha - live przy SS to pikus maly... zreszta jak ktos chce miec dobry dzwiek bez zakłoceń EMI to musi uciec z kompa optykiem... a tylko NForce robi to w 5+1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 http://www.realtek.com.tw/ ze sterami od NV nie warto się urzerać zainstalujcie sobie orginalne ze stronki realtek'a i problem z głowy ! a do tego dostaniecie jeszcze fajny equalizer :) jka dla mnie bomba nigdy więcej nie zainstaluje sterów od dzwięku od NV :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane76r Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Czesc mam pytanko. Czy w nowym NVmixer mozna ustawic gdzies tworzenie kanału centralnego ? W tych poprzednich sie dalo a tutaj nie moge. Winamp tez sam z sibie nie chce nawet z pluginem KB 5.1. Podlaczony mam T5400 crativa. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Musi być bo jak oglądałem VanHelsina w 5.1 na 4 kolumnach bez centralnego to dialogi do bani były, zmuszony więc do szybkiego zrobienia centralnego i można było spokojnie obejrzeć filmu. Tam w nVMixerze jest kreator pracy głośników pamiętam jak kiedyś ustawiałem pracę na 2 wzmacniaczach i 4 kolumnach to by uzyskać sygnał dla wszystkich kolumn trzeba było pomóc sobie tym kreatorem. Uruchom vNMixer, druga ikona z dołu i potem na ekranie górny lewy róg jest tam przycisk do tego kreatora, tam powinieneś uzyskać sygnał dla centralnego. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Czy istnieja sterowniki, ktore eliminowalyby szumy w glosnikach/sluchawkach (przy tych drugich slychac to jeszcze wyrazniej) spowodowane praca komputera. Ewentualnie czy jest jakis sposob, zeby tak sie nie dzialo. SS jest dobry, ale powyzszy defekt eliminuje go calkowicie IMHO :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 http://www.realtek.com.tw/ ze sterami od NV nie warto się urzerać zainstalujcie sobie orginalne ze stronki realtek'a i problem z głowy ! a do tego dostaniecie jeszcze fajny equalizer :) jka dla mnie bomba nigdy więcej nie zainstaluje sterów od dzwięku od NV :!: A ktory to sterownik ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 http://www.realtek.com.tw/ ze sterami od NV nie warto się urzerać zainstalujcie sobie orginalne ze stronki realtek'a i problem z głowy ! a do tego dostaniecie jeszcze fajny equalizer :) jka dla mnie bomba nigdy więcej nie zainstaluje sterów od dzwięku od NV :!: Z podkisu widze ze masz 8RDA bez"+" wiec nie masz SS. Dlatego u ciebie te stery moga chodzic oki bo masz tylko kodec AC97 Realtek'a, a plyty z SS maja osobny procesor DSP zintegrowany z chipsetem MCP-T. Czy te stery zainstaluja SS rowniez na tych plytach? Wkoncu SS to nie wytwor Realtek'a tlko nVidi wiec chyba beda potrzebne w tm przypadku stery nVidi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Napiszcie mi jakie stery najlepiej do dzwieku dac :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...