jezu Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam jest tu pierwszy raz i to jest mój pierwszy post Mam zamiar kupić kilka częsci do kompa ale się waham prosze o pomoc: Są to: 1) Płyta główna Tu mam problem tego typu że nie wiem czy mi się opłaca kupować droższą czy tańszą wiem że na pewno ma być na n-forsie. Proszę o napisanie dobrej płyty do 400 zł i do 500 zł. Chodzi żeby dobrze się kręciła. Co do tych do 400 zł to nie mam pojęcia którą. Co do tych do 500 zł mam prolbel bo nie wiem czy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> : abit Nf7-s rev2 (czy mona sie różni od Nf-7 sl ?) czy abit NV (uGuru) czy Microstar K7N2 Delta-ILSR czy Epox 8RDA3+ czy może jakaś inna? 2)Ram Mam pytanko czy Cl2 mocno różni sie od Cl2.5? I czy opłaca sie kupować z Cl2 czy z Cl2.5? Chcę jakiś zestaw Dual 2x256Mb tylko nie wiem z której firmy Twinmos Geil czy Kingston? I czy jest znaczna różnica miedzy tymi pamięciami? 3) Procek Chcę kupić Bartona 2500+ słyszałem że sie nieźle kręci do 3200+? Z jakiej serii najlepiej się kręci a z nakiej najgorzej? Może jest to obojętne? Acha Czy każdy barton 2500+ mobile się super kręci czy tylko z jakiejś serii? CZym one się różnią od zwykłych Bartonów? 4) Kartę graficzną Chcę kartę do 500zł ewentualnie trochę ponad. Czym się różnią geforce fx5600 od fx5600XT? Czy opłaca sie kupić model XT jest tańszy? Może jakąś inną kartę? Co sądzicie o Fx 5500? 5)Jakieś dobre chłodzenie do procka (tylko powietrzne) Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Zgodnie z zaleceniem dyrekcji odsylam najpierw do tekstu rameczki na gorze (tej przewijajacej sie ), a pozniej po przeczytaniu tejze instrukcji o zastosowanie sie do zawartych tam wskazowek. Dziekuje za uwage Pozdrawiam :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Z plyt z przedzialu do 450 najlepiej kupić EPOX`a 8RDA3+, chociaz godny konkurent też jest warty uwagi chociaż nie oferuje tak bogatego wyposażenia. Dopiero w pełnej wersji oferuje poodbne wyposażenie. Jeżeli chodzi o samego Epox`a to kurde goście mnie zszokowali. Otwierasz pudełko a tu full wypas 2x SATA 2x IDE okrągłe ! ale takie okrągłe że każdy kabelek osobno całość w superowej plastikowej osłonie ksozt takich kabli to przynajmniej 20-30 zl jednego. Firewire na sledziu, i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły które miło szokują. :) Polecam ci tą plyte , a co do kręcenia to jest naprawde dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Powiem tyle, na wszystkie twoje pytania mozesz sobie sam odpowiedziec po przejrzeniu chociaz glownych watkow tego forum :twisted: :twisted: :twisted: 1. Do wyboru NF7-S/SL/bez S v EPOX 8RDA3+/8RDA+ 2. Ile chcesz na to wydac kasy? Jak malo to kup 1x512 Hynix lub inne firmowe cl2,5, potem sobie dokupisz druga kosc. Jak masz duzo $$$ to 2x 512 OCZ lub inne pamiatki z gornej polki 3. Bartek 2500+ jak masz pewnosc, ze ladnie sie bedzie krecil na niskim napieciu - o seriach troche bylo na forum i to w miare niedawno. Bartek 2500+ M to ten sam procek, ale wyselekcjonwany - mniej sie grzeje. W PL dostepne sa tylke te chodzace standardowo na 1,65V (w USA sa 1,45V). Jak masz te 100 zl extra to bierz M. Procki te chodza na 2500 MHz :D 4. Nic dobrego nie kupisz. Starczy moze na radeona 9600 pro, moze znajdziesz gdzies radka 9500 - ale juz ich malo. Za 800-900 moze bedzie 9800 se ktorego mozna zmodowac albo 5900XT. 5. Chcesz mocno krecic - Zalman 7000-Cu / Al-Cu, mniej krecisz - Spire Whsiper Rock IV Za malo? Uzyj szukajki - na prawde wszystko juz bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...