Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam GF4 440MX oraz monitor LCD 17. Nominalną rozdzielczoscia dla monitora jest 1280x1024 natomias maxymalna rozdzielczośc na tv-out 1024x768. Przy klonowaniu obrazu na tv nie ma całego ekranu - nie jest przeskalowany do rozdzielczosci 1024x768 (brakuje prawej strony i dołu). Nie chce zmniejszac rozdzielczosci na monitorze bo sie rozmazuje czciąka i obraz jest niewyraźny.

Idzie to jakos zrobib zeby było miło :D :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobny problem. Na TV mam zdjae się 800x600 a LCD 1280x1024.

Ja idę na łatwiznę: przestawiam TV jako główny wyświtlacz i jakoś daję rade ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem taki problem TV Tool nie działał u mnie. Dlatego najlepszym sposobem na taki problem jest przesiadka NV na ATI ja tak zrobiłem i nie żałuje. Polecam to rozwiązanie wszystkim. Obraz na tv-out na ATI jest o niebo lepsze niż na NV. Sprzedaj swojego MX 440 i kup Radka 9000 lub jak masz troszkę więcej kasy to 9100 (8500). Radka 9200 nie polecam chyba, że w odmianie 128bitowej. Zmienisz na ATI i od razu odczujesz zmianę na lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica będzie ogromna tu masz 128 bity a tam tylko 64. Nawet gdybyś miał 256MB na 64 bitowej szynie to i tak to jest gniot. Nie daj się oszukać z tą pamięcią. Na każdym Radku jest świetny obraz na TV-out a więc i w tym przypadku będziesz zadowolony. Ja bym polecił R8500 lub R9100 w ostateczności R9000, bo na tych kartach możesz sobie pograć i to nawet fajnie. Wybór należy do Ciebie i do twojej kieszeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...