Skocz do zawartości
XvX

Prolink Ti4200 128MB - podkręcanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czytałe co-nieco na forum o ti 4200 z prolinka. POdobno duże wątpliwości mają wsyzsyc jeśli chodzi o chłodzie. W jednym poście ktoś polecał wersję agp 4 z 64 mb zamiast agp 8 128 ze względu, że ten pierwszy miał odpowiedni radioaotr (takie złoe słoneczko)

Ja natomiast spotkałem się z innym modelem. Ti4200 128 MB VIVO 255/500 ale radiotor - złote słoneczko.

Powiedzcie mi czy to moje chłodznie jest ok, co mozńaby ewentualnie zmienić przy podkręcaniu.

Ile można wyciśnąć z tej karty bez ingerencji mechanicznej?

OTO ZDJĘCIA:

ZDJĘCIE 1

ZDJĘCIE 2

ZDJĘCIE 3

Strona producenta:

http://www.prolink-usa.com/english/product...i4200-128a.html

A cały test (dogłębny) można zobaczyc na stronie:

http://www.digit-life.com/articles/gf4ti42...001/index2.html

Z tą róznicą, żę moja karta jest taktowana 250/500 i jest AGPx8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam samsungi 4ns, 500mhz rowne, i tez ida jakby chcialy a nie mogly, 560, powyzej juz sa arty, a mam alu radiatorki coolermastera i na nie zalman 9x9 wieje, rdzen tez nijak, mam A3 a kreci sie nie wyzej jak 280, ale moze to wina zasilki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo maja za niskie napiecie. dodatkowe chlodzenie nic nie da. wycwanili sie i wypuscili takie chaly. robcie vmody i po problemie :) no wiem gwarancja. tez czekam az zmienie pare rzeczy w kompie dopiero sie pobawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi