Skocz do zawartości
gaz

Moje "małe WC" w MINI-ATX

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam moj maly kompik, ukladzik w starej ale kofanej obudowce Mini-ATX :)

Sklada sie on z:

bloczku Orbitala, nagrzewnicy opla rekorda, pompki Atman 600l/h, pojemnika click 1l i wezy Eheim 12/16

Celem jest idealna cisza - jedyny wiatrak znajduje sie w zasilaczu i dziala on @ 5V [regulacja fanmate'm]

Nagrzewnica dziala pasywnie, Temperatura nie przekracza 42stopni.

( Wrzucam dwa zdjecia i ide spac, dokladniejsze informacje jutro ;> )

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko fajnie upchane :)

z zakulisowych rozmow wiem ze waz jest wcisniety prosto w kolanko :)

buda stoi troche krzywo ale wyrazne zalamanie widac :D

A jak z odpowietrzaniem ?? Pojemniczek jest hermetyczny ?

tego juz nie wiem :wink: hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waz jest wklejony silikonem w kolanko, bardzo dobrze i szczelnie sie trzyma. nie rozumiem dlaczego mialby to byc problem

Nagrzewnica jest passive i nie mam watpliwosci ze jest to dobre wyjscie, czuc ze jest lekko ciepla ale temperatura procka niewzrasta powyzej 42-43stopni - procek dziala na 2ghz@1,425v

Cieszy rowniez ze zasilacz chlodzony tylko @5v daje rade i absolutnie nie jest cieply.

No ale w sumie ja niemam w tym kompie duzo sprzetu - jeden hdd 40gb i gf4 mx i wszystko.

Buda jest lekko skrzywiona, podczas pewnej imprezy ktos upojony alkoholem na niej usiadl ;} Jednakze ma ona wartosc sentymentalna i nie zamierzam jej zmieniac :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

Widze ze małe wchodzi nawet tutaj...

Tak sie zastanawiam... czytajac zachodznie sity mozna dojsc do wniosku, ze komputery ida w kierunku miniaturyzacji.. a jak dla mnie to big tower chyba zawsze bedzie rzadzic ;-)

Ciekawe jak to sie wszystko potoczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta moja budka i tak jest za duza :) Wogole jeszcze jest w niej troche miejsca pod 5,25" i za chlodnicą

Jesli powstalaby dobra plyta mini-ATX do overclockingu Athlona XP ...to skonstruowalbym taka malutka kwadratową obudowe z pleksi i wrzucilbylbym taki ukladzik WC :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi