gaz Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Przedstawiam moj maly kompik, ukladzik w starej ale kofanej obudowce Mini-ATX :) Sklada sie on z: bloczku Orbitala, nagrzewnicy opla rekorda, pompki Atman 600l/h, pojemnika click 1l i wezy Eheim 12/16 Celem jest idealna cisza - jedyny wiatrak znajduje sie w zasilaczu i dziala on @ 5V [regulacja fanmate'm] Nagrzewnica dziala pasywnie, Temperatura nie przekracza 42stopni. ( Wrzucam dwa zdjecia i ide spac, dokladniejsze informacje jutro ;> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Hehehe - niezle. Troche balaganu w kablach zostalo, ale generalnie pomysl i tak wyszedl niezle biorac pod uwage wielkosc obudowy. BTW: czy Ty wsadziles rurke prosto w kolanko??? (tzn. nie na tylko w kolanko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Ładnie to wszystko upchałeś :D . Czy mi się zdawa czy obudowa Ci się jakoś "złamała"? Pierwsze zdjęcie na to wskazuje. A może to taka "złamana" perspektywa :wink: :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 mam fotki z wc w barebone PC. jak ktos chce to moge zapodac. co do tego ukladu to fajnie to poupychales mi tez sie wydaje, ze waz jest wcisniety W kolanko i ze buda troche jest podniesiona z tylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wszystko fajnie upchane :) z zakulisowych rozmow wiem ze waz jest wcisniety prosto w kolanko :) buda stoi troche krzywo ale wyrazne zalamanie widac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wszystko fajnie upchane :) z zakulisowych rozmow wiem ze waz jest wcisniety prosto w kolanko :) buda stoi troche krzywo ale wyrazne zalamanie widac :D A jak z odpowietrzaniem ?? Pojemniczek jest hermetyczny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wszystko fajnie upchane :) z zakulisowych rozmow wiem ze waz jest wcisniety prosto w kolanko :) buda stoi troche krzywo ale wyrazne zalamanie widac :D A jak z odpowietrzaniem ?? Pojemniczek jest hermetyczny ? tego juz nie wiem :wink: hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wszystko fajnie upchane :) z zakulisowych rozmow wiem ze waz jest wcisniety prosto w kolanko :) buda stoi troche krzywo ale wyrazne zalamanie widac :D To juz troche jest partactwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Hm, ja mam troche wątpliwosci co do nagrzewnicy passiv - u mnie przy wyłaczonych wentylach przekracza 50*C na procu i mam zwis :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Jego wybor. Jesli juz mialbym robic passive to umiescilbym nagrzewnice rownolegle do topu budy i tam wycial jakas ladna kratke (mozna to potem ladnie wykonczyc siatkami samochodowymi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Waz jest wklejony silikonem w kolanko, bardzo dobrze i szczelnie sie trzyma. nie rozumiem dlaczego mialby to byc problem Nagrzewnica jest passive i nie mam watpliwosci ze jest to dobre wyjscie, czuc ze jest lekko ciepla ale temperatura procka niewzrasta powyzej 42-43stopni - procek dziala na 2ghz@1,425v Cieszy rowniez ze zasilacz chlodzony tylko @5v daje rade i absolutnie nie jest cieply. No ale w sumie ja niemam w tym kompie duzo sprzetu - jeden hdd 40gb i gf4 mx i wszystko. Buda jest lekko skrzywiona, podczas pewnej imprezy ktos upojony alkoholem na niej usiadl ;} Jednakze ma ona wartosc sentymentalna i nie zamierzam jej zmieniac :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feedel Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 A ja tam zauwazylem jeszcze wiatraczek na nb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 A ja tam zauwazylem jeszcze wiatraczek na nb... ktory co jak co, ale na tym abicie cichy nie jest :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 jest bezglosny, odlaczylem wtyczke :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Niemiec - wrzuc prosze fotke ukladu WC w barebone! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Niemiec - wrzuc prosze fotke ukladu WC w barebone!pracie bardzo ;] jako tako widac. fotki autorstwa MKa11. EDIT zmniejszylem rozmiar fotek, zeby sie szybciej ladowalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 b.ładne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Hmm... Widze ze małe wchodzi nawet tutaj... Tak sie zastanawiam... czytajac zachodznie sity mozna dojsc do wniosku, ze komputery ida w kierunku miniaturyzacji.. a jak dla mnie to big tower chyba zawsze bedzie rzadzic ;-) Ciekawe jak to sie wszystko potoczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 gaz mi sie podoba ale jeszcze bym zrobil dziure w sciance bocznej obudowy i dal jakies wentyle na chodnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NerCo Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 tez mi sie podoba ten pomysl ale, tak jak raf powiedzial jakies 2 wiatraczki 12x12 na 5v by praktycznie nie halasowaly... jak chcesz miec totalna cisze to np. na noc mozesz wylaczyc je :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Ale takie malenstwo smiesznie wyglada :) Kurde, komputer jak mini wieza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Ta moja budka i tak jest za duza :) Wogole jeszcze jest w niej troche miejsca pod 5,25" i za chlodnicą Jesli powstalaby dobra plyta mini-ATX do overclockingu Athlona XP ...to skonstruowalbym taka malutka kwadratową obudowe z pleksi i wrzucilbylbym taki ukladzik WC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 mi sie ten barebone podoba. male, ladne a w srodku potworek i do tego cichutki potworek ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...