mar_cin Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 witam, moze ktos z was szanownych forumowiczow uzywa tej plytki i wie jak dokonac cuda nastepujacego : dzwiek 5.1 i mikrofon jednoczesnie problem polega na tym ze jak przelacze na 5.1 to sila rzeczy mi wylacza mikrofon bo uzywa tego gniazda jako wyjscie bodajze bass/centralny kombinowalem podlaczyc mikrofon do frontpanelu tego ktory sie podlacza na pin`ach na plycie bez rezultatu ktos moze pomoc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ja tez tak bym chcial zrobic tylko na mobo asrock k7vt4-4x i tez ma te wystajace piny czy ktos wie jak to zrobic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 problem polega na tym ze jak przelacze na 5.1 to sila rzeczy mi wylacza mikrofon bo uzywa tego gniazda jako wyjscie bodajze bass/centralny kombinowalem podlaczyc mikrofon do frontpanelu tego ktory sie podlacza na pin`ach na plycie bez rezultatu ktos moze pomoc? a jak masz podłaczone głosniki do karty ? wogule jakie masz głosniki? masz wszystkie wyjscia z karty zajęte? a mam jeszce pytanie , jakie macie stery do tego zintegrusa? ja mam takie co spakowane zajmują 20mb i ogólnie jestem zszokowany mozliwosciami tej karty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 no jak pewnie zauwazyles - jesli ustawisz 5.1 to: na wyjsciu (zielone gniazdo ;p) masz przednie 2 satelity na line-in bodajze (niebieskie) 2 tylne na mic (rozowe) masz bass i centralny i to fakt jestem nawet zadowolony z tego integrusa ;p bo zly nie jest ale przy 5.1 by sie przydal mic... ;( udalo sie komos podlaczyc microfon do pinow od front-panel`a? tam bodajze sa 3 piny w tym jeden od zasilania ;| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Te stery 20MB o których mówisz to pewnie ze strony Asrocka. Takie duże bo jest z nimi odtwarzaczka Audio Rack, ale te stery są do d.., lubią sypać się w grach (wiem bo miałem takiego Asrocka). Najmniej konfliktowe stery znajdziesz tam: http://www.cmedia.com.tw/download/e_UDA039.htm a Audio Rack jest do pobrania osobno. Co do mikrofonu w trybie 5.1 to wydaje mi się, że nie jest to możliwe, raczej tylko w trybie 4-rech kanałów. Dla pewności proponuję przestudiować manuale Cmedii http://www.cmedia.com.tw/e_t_twp.htm pzdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 oczywiscie stery sciągałem najnowsze ze strony cmedii :) bo tamte w niektórych grach zwalniały teraz jest wszystko ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Moze jest mozliwosc zalozenia na sledziu wyjscia SPDIF , przynajmniej ja tak mam na gigabyte . Wtedy masz Mic in wolne bo masz 5.1 podlaczone przez wyjscia na sledziu ale nie dam sobie glowy uciac czy twoja plyta ma cos takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...