Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 mam p3 866 na bx masterze MSI 6163 pamiatki speedteka i maxymalnie moge pociagnac na ---> 904 <--- :evil: mhz ble komus udalo sie pociagnac wiecej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 no ja wykrecilem na 975 MHz (fsb=150) dzialal stabilnie ... ale na moim starym GF, na tym sie wiesza w grach. nie wiem do konca czy to wina grafy ale wychodzi na to ze tak. jeszcze sprobuje na innej grafie. mam powalone MOBO i ŹLE chodzi AGPx4 a grafa obsluguje tylko AGPx4 ... jak mialem GF2 to bez problemu obslugiwal AGPx2 ( i mozliwe ze tak mi chodził) i sie dobrze krecilo niedano wykrecilem go na 1001 Mhz (fsb=154), ale padl w windzie po chwili :( (czywiscie z moim GF4mx) zalatwie inna grafe (hmm gdzies tu sie walalo s3 trio 4MB agp :P ) i zobacze co wyciagne. postaram sie to zrobic niebawem. (jak znajde troche czasu i chęci) aha. pamiatki mam 3x 128 MB jakis no name (albo jakies nieznane firmy) w biosie moge ustwaic 3/4 fsb na pamieci. ale jak krecilem to mialem 1/1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 tak wiec miales ogromne szcescie ze ci to wszystko chodzilo bo u mnie jednak na tych 904 Mhz wiesza sie przy przegrywaniu plikow na hd , a o tych 975 moge zapomniec heheh nawet windows sie nie wgrywa ale coz powszechnie wiadomo ze wszystko zalezy od tego czy dany komponent ma ochote pracowac w takich warunkach czy nie . 2 pamiatki tej samej firmy jedne pojda a drugie juz nie heheh to jest piekne :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Z takich sprzetow podobnych tyle ze 100Mhz FSB to 800@960 i 850@1020. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Jak podoobne to PIII 650@1124 Nieżle. Chłodzony rozprężanym cikłym powietrzem. CO do PIII 866 to stabilnie chodził nawet na 1001 przy Vcore 1.85 czy 1.95 nie pamiętam.W ogóle to jaką masz płytę. Ja robiłem to na ASUS-ie CU-SL2-C do tych procków odradzam TU-SL2-C Ale miałem PIII 733@854. Wszystko zczytane i tak sobie zaokrąglone z WCPU-ID Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 mam MSI BXmaster 6163 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 (...) CO do PIII 866 to stabilnie chodził nawet na 1001 przy Vcore 1.85 czy 1.95 nie pamiętam. (...)wlasnie sie zastanawialem czy moj bedzie stabilny jak podniose vcore. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 PIII 866 będzie chodził przy normalnym napięciu tylko do 975 potem już musisz podnosić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 mam MSI BXmaster 6163Na BX raczej niewiele zdziałasz. Oficjalnie nie wspiera nawet 133MHz, ale powszechnie wiadomo, że działa przy takiej częstotliwości wzorowo. Ale powyżej zaczynają już być kłopoty, przy FSB150MHz masz na AGP 100MHz, a na PCI 37,5 MHz, poza tym musisz mieć pamięci, które wytrzymają 150 MHz, bo BX nie umie taktować pamięci asynchronicznie. Koledzy wypowiadający się powyżej mają płyty albo na i815e albo na Via694x, które mają opdowiednie dzielniki i zapewne dlatego lepiej im wychodzi podkręcanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 ehhh czyli dam sobie spokoj ;] dzieki za info :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 PIII 866 będzie chodził przy normalnym napięciu tylko do 975 potem już musisz podnosić.wlasnie zaowarzylem, teraz chodze na 1001MHz (fsb=154) i przy core=1.80V (przy moim zasilaczu 1.79-1.81v) i przy taktowaniu pamieci 1/1 :) a no i temperaturka nie zwrosla na procq, ale na chipsecie jakby ok. 2 stopni wyrzej ... wiecej krecic jeszcze nie probowalem ... pobawie sie na dniach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Koledzy wypowiadający się powyżej mają płyty (...) na Via694x, no, niestety :( :evil: :x :? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Kręciłem kiedyś te PIII na giga-byte GA-BX2000+ i poszło na 988. Max płyty zamknełem szafe. A na markę i timingi wtedy nie patrzyłem. qpowało się wtedy PC-133 i nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Z resztą co do BX to ma tylko AGP x2 prosze nie pisać na temat AGP x4 na BX. Wiem że chodzi stabilnie do 160 na więcej PLL mi nie pozwala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...