wróbel Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Epox 8KRAI (Via KT600)-269,- czy Epox 8RDA3I (nVidia nForce2 Ultra 400) + LAN -312,- :?: A może polecacie jeszcze cos innego w granicach 300zł :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Cytat Epox 8KRAI (Via KT600)-269,- czy Epox 8RDA3I (nVidia nForce2 Ultra 400) + LAN -312,- :?: A może polecacie jeszcze cos innego w granicach 300zł :?: Nie kupuj na KT 600 ! Jeśli chcesz coś w tej cenie to może 8rda+ ? ma soundstorma lub NF7 (ale ta ciut droższa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Ja polecam Epoxa 8RDA+ ma SS i wtedy juz można podarować dobie SB Live.Można nabyć już za 340zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Tak jak wyzej bierz EPOX 8RDA+, najlepiej rev. 2.2 lub Abit NF7-SL (ta druga jest drozsza - kosztuje 400-430, ale ma SATA) Unikaj KT600, chyba, ze nie zalezy ci na benchmarkach, grach ani o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Jest jeszcze Soltek raczej lepszy ciut od Epoxa w podobnej cenie co on!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 EP-8RDA+ ma Sound Storma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Cytat EP-8RDA+ ma Sound Storma? RDA+ ma RDA nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Cytat Tak jak wyzej bierz EPOX 8RDA+, najlepiej rev. 2.2 lub Abit NF7-SL (ta druga jest drozsza - kosztuje 400-430, ale ma SATA) Unikaj KT600, chyba, ze nie zalezy ci na benchmarkach, grach ani o/c. a o mało co bym go kupił -a gry i OC to to na czym głownie mi zależy.Ufff dzięki wielkie. :) Jednak dozbieram na tego epoxika 8RDA+ ten Sound Storm to zintegrowana karta muzyczna??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 a no i nikt nic nie napisał o Epox 8RDA3I (nVidia nForce2 Ultra 400) + LAN a od 8RDA+ jest dużo tańszy i ludzie go zachwalają-co o nim myslicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 to jest sound storm http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/154-107 to jest wypas dzwiek miałem kiedys Audigy i nie widze roznicy w dzwieku dekoder dolby digital i cała reszta fuuul wypas jesli chodzi o dzwiek w grach i fimach . naprawde opłace sie troszke dorzucic i miec sound storma po jakims czasie zainwestowac w głosniki 5.1 lub 6.1 creativa (ok 250-400zł zalerzy jakie ) i cieszyc sie wypas dzwiekiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 wróbel nie daj sie w jajo zrobic nie kupuj 8rda ,chyba ze nie zalezy ci na dzialaniu usb ,com i jeszcze czegos (zapomnialem ,ale zaraz zejde do kumpla i mi przypomni co mu sie kaszani) mam 8KRAI (model z +) 2m od siebie i moge ci powiedziec ze calkiem dobrze u niej z O/C ,3Dmarkiem i innymi goownami (w Sandrze wyniki pamieci sa identyczne) w dodatku kt600 ma SATA ,a najtanszy slaby kontroler to 100pln (a tu gratis najlepszy kontroler z raidem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 KGB to podkręć tyle athlona na tym kt 600.Wrobel bierz EPOX 8RDA+ REV 2.2 Lub 2.1.2.1 ma blokadę napięcia procesora do 1.85 ale można to łatwo zlikwidować.Bierz EPOX 8RDA+.Abit wymięka w o/c i w całej reszcie .co do solteka to ma go muj kumpel serwisował go dopiero 3 razy.Abita nie bierz nie warto przepłacać za napis ABIT.BIerz EPOX+ ja go mam i jestem zadowolony jak cholera noi ten dżwiek w grach i na kinie domowym INSPIRE 6.1.Mowie ci bierz a nie będziesz żalował.Nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Cytat Tak jak wyzej bierz EPOX 8RDA+, najlepiej rev. 2.2 lub Abit NF7-SL (ta druga jest drozsza - kosztuje 400-430, ale ma SATA) Unikaj KT600, chyba, ze nie zalezy ci na benchmarkach, grach ani o/c. ciekawe...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dziwne ze jakos ludzie kupują KT600 i roznicy pomiedzy nf2 zbyt duzej nie widac....nawet jezeli kt600 jest o te "10%" wolniejsze od nf2 to ja wolałbym kupic plyte bezproblemową niż taka co ma mi sie kaszanic z czyms...np. jak to nf2 nie lubi pamieci CL 3 no i oczywscie markowe musza byc bo no name sie kaszanią :lol: :lol: ja polecam epoxa 8kra bo ma to samo co 8k9al i jest tak samo bez problemowy co plyty epoxa na kt400 :) no i ma vdimm 3,2v a abit na nf2 tylko 2,9v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ja mam na niej pamięci no name i ni sie nic kszani i te chaly maja timingi wlaśnie Cl3.0.wszystko chodzi zajebiście na tej płycie.kt 600 nie polecam bo to złom jak ich mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Cytat ja mam na niej pamięci no name i ni sie nic kszani i te chaly maja timingi wlaśnie Cl3.0.wszystko chodzi zapupiście na tej płycie.kt 600 nie polecam bo to złom jak ich mało no jasne ze złom....a na dodatek sie zawiesza i grzeje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: moze jakies argumenty bo tak to ja tez moge powiedziec ze nf2 to złom LOOOOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ja bym ci polecil 8rda3i gdyz sam mam :D i bardzo sobie ja chwale , z o/c rzadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Epox 8RDA3I (nVidia nForce2 Ultra 400) -prosze jak najwiecej komentarzy o tej płycie (jak wygląda OC ,wasze plusy i minusy co do niej,i co ważne czy jest przyszłościowa tzn czy warto poprostu ją kupić :? ) ps.Ma SS :? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 no dobra cos tam opowiem o niej : o/c : u mnie maksymalna w miare stabilna magistrala to 230mhz napiecie vcore : chociaz na maxa mozna dac 2,20V to bez radiatorkow na mosfetach ja na 2,0V sa problemy a szczegolnie jak sie nie ma wentyla na procu i nic nie dmucha zaintegrowane : muza nie pamietam jak sie nazywa ale 5.1 kanalowe , rzadnych problemow, z sieciowka tak samo 10/100 czasami jak sobie pokrece to plyta ma problemy z wystartowaniem tzn wiesza sie na wejsciu do biosu ale bardzo rzadko i to mzoe jest wina mojego configu. co do duala to sie nie wypowiem jak sie sprawdza bo nie testowalem. plyta ogolnie bajer tyle ze nie ma firewire i sata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Cytat KGB to podkręć tyle athlona na tym kt 600.Wrobel bierz EPOX 8RDA+ REV 2.2 Lub 2.1.2.1 ma blokadę napięcia procesora do 1.85 ale można to łatwo zlikwidować.Bierz EPOX 8RDA+.Abit wymięka w o/c i w całej reszcie .co do solteka to ma go muj kumpel serwisował go dopiero 3 razy.Abita nie bierz nie warto przepłacać za napis ABIT.BIerz EPOX+ ja go mam i jestem zadowolony jak cholera noi ten dżwiek w grach i na kinie domowym INSPIRE 6.1.Mowie ci bierz a nie będziesz żalował.Nara Jak widze takie wypowiedzi to sie czasem zastanawiam nad pewnymi rzeczami :? Wróbel Wez Abita albo Epoxa > z obu bedziesz zadowolony > i z porzadnej plyty na KT 600 tez bedziesz zadowolony (podkrecisz bez problemu >kolesie jaka na abitach i epoxach magistralke 220 i wyzej ) W moim prywatnym odczuciu z Abita troche bardziej i tyle Pozdro PS BARTON - Na ile tego Athlona ? - na tyle co w podpisie u ciebie ? - jak widzisz nie mam Epoxa i patrz na moj podpis, a to sa tylko lightowe ustawienia bo proc lazi na 2400 przy 1.85, na 2500 przy 1.95 na uwaga : KT 400A Rowniez twoje znawstwo tematu wychodzi jak widze twoja zasilke w podpisie (zrozumiem jak nie masz kasy - nikt tu nia smierdzi) ale kupujac tak drogi sprzet i wykrecajac go pomyslales o konsekwencjach zwiazanych z zasilka, chyba nie . Tyle - wiecej takich jak ty BARTON nam trzeba (bo ja mam go mam i jestem zadowolony - to bylo najlepsze ) ... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Wróbel bierz epoxa 8rda+ ja go mam i full wypas w o/c noi ten soundstorm .po prostu rewelacja.kupuj bez zastanawiania.NARA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 a czym rózni się 8rda+ od 8rda3+ ten drugi to juz jakis full wypas jest z tego co widze ale nie na moją kieszeń :? Polecacie 8rda+ a co powiecie o 8RDA3I płytka również na nforce 2 i wmiare przystępna cena .Jak by ktoś był taki dobry :) prosze o małe porównanie 8rda+ i 8rda3i. ps.I co dziwne 8rda+ w przeciwieństwie do wiekszości epoxów w tych cenach nie obsługuje fsb 400mhz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 hehe na kt600 nie podkrecisz ! bo ja wiem ,moze na ECS nie duzo ale moj proc to nierewelka ,bo tylko 2300MHz na 2.02v chodzi no ale ja mam KT266A ktory jest jakims tam poprzednikiem kt600 to przeciez do o/c sie nie nadaje wiem co zrobie - kupie 8RDA+ to wyciagne z niego 3000MHz :| BARTON nie badz smieszny -to nie osla laczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Cytat hehe na kt600 nie podkrecisz ! bo ja wiem ,moze na ECS nie duzo ale moj proc to nierewelka ,bo tylko 2300MHz na 2.02v chodzi no ale ja mam KT266A ktory jest jakims tam poprzednikiem kt600 to przeciez do o/c sie nie nadaje wiem co zrobie - kupie 8RDA+ to wyciagne z niego 3000MHz :| BARTON nie badz smieszny -to nie osla laczka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 dobra daje sobie spokój z kt 600 bo podkręcanie to jest na 1 miejscu.Ale nikt się niechce wypowiedzieć o EPOXIE 8RDA3I a on jest na nforca 2 niby wspaniały do OC i co najważniejsze nie drogi :!: ps.Sory widze że tayler się wypowiedział.Więc tayler :) powiedz mi ogólnie polecasz tą płytke czy za tą cenę dorwę cos lepszego??I jeszcze jedno'' plyta ogolnie bajer tyle ze nie ma firewire i sata'' a co z soundstorm :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 soundstorma ma tylko 8rda+ (z Epoxow) 8rda3... nie ma SS i zebys sie nie zdiwil z tym o/c ,bo jest takie powidzenie: "Goownianej tancerce to i majtki przeszkadzaja" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 teraz to już jestem w kropce :( W takim razie KGB co ty byś polecił :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 ja proponuje Epoxa 8KRAI (jezeli nowy-jak moze byc z allegro to widzialem 8KRA2+ za 300pln -pelen wypas) jezeli wezmiesz 8KRAI za 270pln to masz plyte o lepszym wyposazeniu niz 8RDA3I ,praktycznie o takim samym dzwieku i mozliwosciach o/c ,mniej problemowa i za roznice w cenie mozesz kupic lepsze chlodzenie do procesora i mocniej go podkrecisz ,ewentualnie dolozyc do zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoli Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 mam epoxa 8kra2+ i musze powiedziec, ze jestem z niej zadowolnony, ma wszystko co trzeba sata, firewire, raid na ata, z podkrecaniem nie jest zle na moim thortonie 1666MHz bez problemu wyciagam 2160MHz (13x166) na fsb 200 tez bez problemu smiga na 11x200 (tylko, ze mi pamiatki nie wytrzymuja i nie jade na fsb200), vcpu od 1,6 do 2V, vdimm do 3,2V jedyne co trzeba poprawic w tej plycie samemu to smarowanie na NB a raczej trzeba je samemu nalozyc bo epox daje kawalek jakiejs tasiemki ktora nawet nie obejmuje calego chipsetu i odrazu najlepiej wgrac nowy bios chocby po to zebys widzial w biosie taktowanie agp/pci 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 wrobel : nie masz wg mnie co sie zastanawiac , bierz to co ja mam, co z tego ze nie mam SS skoro ma inny dobry 5.1 kanalowy dzwiek. otwory wokol socketu, duze napiecie na rdzen czyli wszystko co overclocker do szczescie potrzebuje . jeszcze jedno nforce2 to nforce2 a nie jakies kt600. jestem ciekaw czy na tym czyms wyciagniesz magistrale 230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Wróbel jeśli chcesz grać lub kręcić bierz płytę na nForce2. Płyty na KT600 pewnie są bezproblemowe ale wysokie FSB (powyżej 220) to już loteria czy przypadkiem jakieś urządzonko na PCI/AGP się nie spali. Jeśli chodzi o wyposarzenie to jedyną zaletą płyt na KT600 jest kontroler Serial ATA nie ograniczany przepustowością PCI. 8RDA3I nie ma SoundStorma i nie płaczę z tego powodu. Do słuchania mp3 wbudowana karta w zupełności wystarcza. Za taką cenę to naprawdę porządna płyta. Jedna uwaga: 8RDA3... ma 4 bitowy mnożnik! Więc jeśli masz np. Athlona1700+ to bez druta mnożnik tylko do 12,5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...