Świder Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 pewno ze 200 zeta... ale najpewniej w gre wchodzilaby raczej zaplata w naturze wiec odpadasz jako sprzedajacy :lol: Tak prawde mówiąc cena 490zł jest baardzo okazyjna, biorąc pod uwage cennik tweaka -> Barton 2500 za ~430zł :lol: Gdybym nie męczył Rapry to teraz bym brał, ale... i tak bardzo się ciesze z tagiero proca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 hej, po dluzszej przerwie, RAnking zostal uaktualniony o nastepujace wpisy: RIKER i boss. zapraszam pozostalych do pochwalenia sie swoimi osiagnieciami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 kolejna aktualizacja... dodalem swoj aktualny wpis.... eeehaaa, 259FSB 11-2-2 cas2 DC !!! do tego stabilny odczyt 4000MB/s w Sandra przelamany :) pozwolilo mi to na wdrapanie sie na szczyt :) OT: troche wkurza mnie to, ze taki niski mnoznik, ale oznacza to, ze cos musi byc nie tak z ta plyta... mnozniki 9.5/10/10.5 nie sa stabilne powyzej 252FSB... 251x11 (max proca) przechodzi benchmarki, ale 251x10.5 juz nie :( jeszcze popracuje nad ta plytka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Gratulacje ślicznego wyniku :) ja bede miał niedługo sprawdzonego na 250 duala to zmieniam kategorie z single i być może zawalcze o 3 miejsce w dual :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Gratulacje ślicznego wyniku :) ja bede miał niedługo sprawdzonego na 250 duala to zmieniam kategorie z single i być może zawalcze o 3 miejsce w dual :)dzieki za dobre slowo ;) wydaje mi sie jednak, ze to bedzie maksimum mozliwosci :( czekam w tej chwili na lepsze chlodzenie i wtedy powalcze na mnozniku 11 i moze wyzej :) wydaje mi sie bowiem, ze jest niemozliwe usyskanie stabilnego FSB powyzej 252 na mnoznikach 9.5/10/10/5.... zobaczymy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Rządzicie Panowie! Fajne wyniki. Ja może nie porządze, ale w najbliższym czasie ożywie trochę towarzystwo w rankingu, co by nie było tak smutno czarno-czerwono ;) Na Soltku mam 240 2-2-2 ale tylko singiel niestety, płyta nie teges w dualu, znaczy siedrugi kanał nie teges. Czekam tylko na pamięci. PZDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Rządzicie Panowie! Fajne wyniki. Ja może nie porządze, ale w najbliższym czasie ożywie trochę towarzystwo w rankingu, co by nie było tak smutno czarno-czerwono ;) Na Soltku mam 240 2-2-2 ale tylko singiel niestety, płyta nie teges w dualu, znaczy siedrugi kanał nie teges. Czekam tylko na pamięci. PZDR jak najbardziej zachecam Ciebie i innych do wpisania sie, niezaleznie od wysokisci FSB ( no moze poweidzmy >220 ;) ) czy tez jednego czy dwoch kanalow... jest to dobra zabawa i do tego sprawia wiele satysfakcji, ze cos sie udalo osiagnac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 ja tez niedlugo postaram sie cos wiecej wycisnac z moich pamiatek w najblizszym czasie kupuje radiatorki na moje Valu Kingstonki na BH6 przyklejam radiatorki na wszystkie mosfety (tylko czekam na tasme dwustronna z allegro) do tego Vdim Mod mi pomoze i jedziemy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 robilem testy do rankingu http://members.lycos.co.uk/riker1986//bh6/...%20rankingu.JPG wszystko pieknie chodzi Super Pi ale nie wiem czemu 3dmarka mi wywala :( mozecie mi pomoc moze sprobowac zwiekszyc napiecie agp nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Ten 3d mark pojechany jest :P I to na maxa :D Ja na unlock mnożniku robiłem SuperPI na 248FSB, a 3d marka na 246 ;]] Widze, że 3d mark lepszy od wszystkich superPI i prime'ów :D Jeszcze możesz spróbować troche więcej voltów na proca... I na jakim napięciu smigają tak jak w screenie... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Zdaje mi się coś ze musisz siakieś timingi od pamieci zmienić żeby mark dzialał poprawnie, wiem że jak Merlin modował biosy do Abita to na niektórych ustawieniach alpha timingów 3D Mark sie właśnie sypał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 No możliwe ;) Riker na DFI może sam zmieniać alpha więć coś pewnie namieszał ;]] Ale jak ja robiłem wtedy 3dmarki to na d25 2.0.0 w którym były defaultowe alpha timingi, a i tak 3d marki nie przechodził :P Strasznie ten 2k1 na FSB wrażliwy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 czemu wywala 3dmarka: za male napiecie na procku albo wahania napiecia zasilacza. kurde, nie moge dorwac DFI Infinity - a mam takiego procka ze bym powrocil na pierwsze miejsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 yeee udalo sie :P dzieki rapra pomoglo podniesienie napiecia na procu :) za niedlugo nowy wynik zamieszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 RIKER, jezeli probiowales juz napiec to ostatnia deska ratunku jest zwiekszenie AGP Latency do 128 lub tez zmiana wartosci DIMM Driving Strenght i DIMM Slew Rate... sprawdz, ktore wartosci sa dla Ciebie dobre.... u mnie np. pasuje 6/3/6/3/6/3 .... widze, ze bede musial realizowac "Plan B" jezeli tylko przebrniesz przez 3DMarka :), a rapra odpali jakas nowa Infinity.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Bachus: wyniki na A64 sie nie licza przeciez... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 hej... Ranking ponownie uaktualniony o 259FSB RIKER'a !!! Tym samym objal on prowadzenie w Rankingu :) ... ale nie na dlugo, bowiem szykuje cos extra... ;) pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 @bachus_anonymous tak wygladaja moje memki http://members.lycos.co.uk/vegi/bh-6/ mala poprawka do rankingu ja mam nie KHXy BH-5 tylko :P 2x256 Kingston Value Ram PC333 (Winbond BH-6) powinno byc PS to tez nie jest jeszcze moje ostatnie slowo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 @RIKER poprawione!!! dzieki... ladnie leca te twoje pamieci.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 dzieki wiem ze ladnie leca ale do tego 3.6v potrzebuja :P hi one sa bez radiatow tylko wentyl na nie wieje mysle ze wiecej z nich wycisne jeszcze musze popracowac nad tym :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Masz DFI... :D Jednyne co możesz/musisz zrobićto większe napięcie... zapodaj tak z 3.8V, tylko nie zapomnij o radiatorkach i 265MHz 2-2-2-11 twoje... :twisted: Do mnie w środe wpadnie Owies ze swoją NF7-S i zmodowanym taganem 3.3V na 4V :D i zobaczymy co moje potrafią :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 uwierz mi Swider... 265FSB 11-2-2 cas2 DC na minimum mnoziki x9 to juz bedzie nie lada wyczyn... ;) ja mam juz problemy z wejsciem do wind przy 264Mhz i na pewno nie ma to nic wspolnego z vdimm - nawet 3.9v nie pomaga :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 No zobaczy się... może będziemy mieli szczęście i zabaczymy jakieś wyższe FSB na tym Abicie... ;) No i bachus widać, że DFI też ma pewne granice... ;]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Max co mi sie udalo ale tylko na chwile pozniej blue screen :( na napieciu 3.8v PS :P Teraz czekam na zime i bede testowal na mrozie hi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Myslalem, ze uda mi sie powalczyc moim nieskobudzetowym;) zestawem, ale niestety [gluteus maximus]. Jedyne pocieszenie, to ze plyta bez modow. Sprzet jak w stopce. Wprawdzie z CPC-on mam takie wyniki w Sandrze 3668/3282. 9x250@2,5-4-4-11 Vcore=1.75v, Vdimm=2,7v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Max co mi sie udalo ale tylko na chwile pozniej blue screen :( na napieciu 3.8v PS :P Teraz czekam na zime i bede testowal na mrozie hi :) Za małe napiecie na memki ;) nie żałuj im, na chwile to mozesz im zapodac nawet 4V a ze dmuchasz to sie nic nie powinno im stać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 dorzuciłem swoje 12gr > 8x260 i 10x255 w singlu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Gratulacje, widać ze Abit też potrafi ;) mk1 jak mozesz to napisz czy swoją mobo dopieszczałeś jakoś ( w sposób o którym nikt nie wie ;) żeby lepiej latała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 i ja do was dołącze tylko zasiłka przezyje małą poprawe napieć na lini 3.3v :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 bawie sie Płytką :) SuperPi 16M przechodzi na 265 FSB tylko PcMark04 wywala :( zrobie sceeny. co do modyfikacji to standard VDD 2V. do tego jeszcze Vagp czasami powyżej 1.7V stabilizuje mi duze FSB :) własnie zaliczyłem w DUALu 8x260FSB :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...