Darcon Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Jak widać wraz z Invision-em posypał się cały ranking :(. Dlatego mam 4 pomysły: 1) bachus zabierze siły i doprowadzi ranking do porządku 2) przy częściowej mojej pomocy (np ludzie będa słali domnei informacje jeżeli bachus juz ich niema. A ja bede je przerabiał w odpowiedni kod forumowy :)a bachus je spowrotem umieści w rankingu) 3) zrobię nowy ranking i jak wszystkie info bedzie przeniosione z starego topicu to go sie usunie 4) stanie sie cud i moderatorzy sami naprawią ranking Co wy na to, uważam ze 3 wersja będzie, dla was / nas najlepsza, bez zbędnych komplikacji a wiadomo jak teraz było: autor tamtego topicu nie posiadał zbyt wiele czasu na bierzące aktualizacje, bez urazy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Opcja nr 3 wydaje sie byc optymalna, nie ma sensu angazowac az 2 osob a bachus faktycznie ostatnio jest malo aktywny :wink: . Tak sobie gdybam aby nie rozszerzyc rankingu na intela i a64, byloby ciekawie. Co o tym myslicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Moim skromnym zdaniem A64 też może być ale Intel raczej odpada szczególnie ze to dział o AMD i jakoś tak no nie wypada no ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Można zrobić w ekstremalnym podkręcaniu, ale rozumiem kolege ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 wybaczcie, ale troche sie wk#$%#^@&* kiedy zobaczylem ten Ranking! na nieszczescie, nie zabezpieczylem kopii :mur: szczerze Wam powiem, ze cala ta sytuacja, plus problemy z ciagle kulejacym Tweak'em plus pare innych spraw zwiazanych z nim, spowodowaly, ze troche trace wiare w to Forum :( racja, ostatnio nie jestem zbyt czestym gosciem tutaj, a wiekszosc czasu spedzam na XS i projekcie D2OL... jezeli masz ochote, Darcon, to przepisz Ranking od nowa, a ja glosze do Moderatorow o usuniecie tego Rankingu, abyscie mogli stworzyc szerszy, obejmujacy nie tylko AXP, ale rowniez A64.... bede zagladal tutaj czesciej i zglosze jeden lub dwa wyniki do takiego nowego Rankingu.... pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Większą cześć wyników można wziąć bezpośrednio z postów w rankingu ale zdaję sobie sprawę że to jest trochę zabawy. Co do A64 to też by wypadało zrobić podział na Single i Dual a raczej na 754 i 939 ale jakoś tak osobno bo rzecz jasna że AXP dostanie po d… od jakiegokolwiek A64. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 (edytowane) ok, mam nadzieje, ze nie wsciekniesz sie za bardzo, Darcon (zakladam jednak, ze bedziesz dosc rozczarowany), ale Ranking doprowadzilem do porzadku. wszystko za sprawa "zkaszowanej" na Google strony Rankingu, do ktorej Linoge podal link.... wielkie dzieki za to! w tym momencie postanowilem szybko przpisac Ranking i uzupelnic o linki... wszystko teraz pieknie dziala. jezeli chodzi o moje rzadkie pojawianie sie na Tweak.pl, to powiem tyle - przegladam to Forum praktycznie codziennie, ale ostatnio nie za duzo sie udzielam... ale zapewniam, ze kazde nowe zgloszenia beda wpisanie w ciagu 2-3 dni. jezeli bedzie takie zapotrzebowanie, to moge rowniez rozszerzyc Ranking o A64.... zasady do ustalenia, ale jedno byloby pewne: zgloszenia do S939 - tylko Dual, zadnych tam Singli. do Single jest S754... pozdrawiam, Edytowane 14 Stycznia 2005 przez bachus_anonymous Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 No!!! wylaczylem ACPI i 4 mhz w gore!!!!! Przeszedlem 3d marka01. SuperPI tez liczy spokojnie i to dalej na dual BH6 3.3v. Jak tylko znajde kiedys troche wolnego czasu, lub przy nastepnej reinstalacji windy zapodam nowy wynik. Jakos jednak wole sprzet z wlaczonym ACPI. Swiadczy o tym moj podpis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Powinieneś wyłączyć APIC spod windowsa a ACPI zostawić w świętym spokoju. Chyba, że lubisz czekać na "można już bezpiecznie...." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) Fantastycznie, około 4h przepisywania........... ale niech wróci stary ranking, niech wróci kolejna cząstka starego tweak-a, niech wróci stary destert ....... Darcon Edytowane 15 Stycznia 2005 przez Darcon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Powinieneś wyłączyć APIC spod windowsa a ACPI zostawić w świętym spokoju. Chyba, że lubisz czekać na "można już bezpiecznie...." Sorki pomylilem skroty :mur: zawsze mi sie mylily :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Ranking ponownie uaktualniony o wpisy: kooboos i Freddie Chopin ;) @Tomwer... Probowalem sie z Toba skontaktowac poprzez PW, ale wyglada na to, ze masz te opcje albo zablokowana albe Twoja skrzynka jest pelna. Wyslalem Tobie rowniez wiadomosc na GG, ale tez bez odzewu... Mialbym kilka pytan odnosnie Twoich wpisow... Dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 @Tomwer Moglbys zrobic cos ze swoja skprzynka PW albo #GG bo w zaden sposob nie moge sie z Toba skontaktowac odnoscie Rankingu. Od Ciebie dostake PW, ale sam nie moge nic do Ciebie wyslac... Moglbys cos z tym zrobic ??? Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Przy okazji, proponuje wrocic do tego wymogu zamieszczania sterownikow systemowych w sandrze by wyeliminowac ewentualna mozliwosc uzycia clockgena i pochodnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 @Tomwer Moglbys zrobic cos ze swoja skprzynka PW albo #GG bo w zaden sposob nie moge sie z Toba skontaktowac odnoscie Rankingu. Od Ciebie dostake PW, ale sam nie moge nic do Ciebie wyslac... Moglbys cos z tym zrobic ??? Dzieki 1317750[/snapback] Sory Juz wywalilem wszystkie wiadomosci z mojej skrzynki:) Myslalem ze mamy pojemniejsze skrzynki na forum :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 w nowej sandrze chyba nie ma juz tego narzedzia pokazujacego stery systemowe, bo jak chcialem to odpalic (Windows Information), ale teraz pokazuje to zupelnie co innego... AVE!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Jeszcze zobaczycie co mój Asrock potrafi B) B) Tyle że przydało by sie nowe chłodzenie może jakiś zalman ??? Składka :lol: ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 @bachus_anonymous Daj znać co chcesz wiedziec odnośnie mojego wyniku? Mam jeszcze kilka screenow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 w nowej sandrze chyba nie ma juz tego narzedzia pokazujacego stery systemowe, bo jak chcialem to odpalic (Windows Information), ale teraz pokazuje to zupelnie co innego... AVE!! 1320719[/snapback] Tez mam najnowsza wersje, i wszystko jest po staremu na swoim miejscu. Tools > Windows Information > Srodowisko i oprogramowanie > Sterowniki Systemowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Po dluzszej przerwie Ranking zostal ponownie uaktualniony :) Tym samym, chcialbym oglosic, ze mamy nowych liderow, zarowno w kategorii Single, jak i Dual. Tomwer - 268MHz 11-2-2-2.0 DUAL Taipan - 273MHz 11-2-2-2.0 SINGLE GRATULACJE !!! Edytowane 30 Marca 2005 przez bachus_anonymous Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 ehh ja bym wszedl moim abitem na trzecie miejsce ale wlasnie od dzisiaj komp przestal byc stabilny na 269 :mur: a jeszcze wczoraj prime lecial kilka godzin i stabilnie bylo, kurde. przypominam ze plyta bez modow stabilna na 265, a po modzie na vdd poszla stabilnie na 269 :wink: chyba mi sie ramy koncza juz <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 ehh ja bym wszedl moim abitem na trzecie miejsce ale wlasnie od dzisiaj komp przestal byc stabilny na 269 :mur: a jeszcze wczoraj prime lecial kilka godzin i stabilnie bylo, kurde. przypominam ze plyta bez modow stabilna na 265, a po modzie na vdd poszla stabilnie na 269 :wink: chyba mi sie ramy koncza juz <_< 1391168[/snapback] Heh ja jeszcze tez nie dalem swojego wyniku :)... Stabilny full na 270,6mhz :).. (wiecej poprostu niesprawdzane :P). tylko ze mnie zzeraja Timingi :)... Ps Jakiego Biosa uzywasz??? Ja D26_ver.2.0.05_TaiPan_0.1_23.09.04 :)... jakos sie do niego przyzwyczailem :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 juz ustabilizowalem 270 :D czekam tylko na dodanie mojego wyniku i jestem trzeci z moim kochanym abitem :-P uzywam D26 mantarays XT, bardzo spoczko biosik, pozdrawam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 juz ustabilizowalem 270 :D czekam tylko na dodanie mojego wyniku i jestem trzeci z moim kochanym abitem :-P uzywam D26 mantarays XT, bardzo spoczko biosik, pozdrawam 1436563[/snapback] Oooo To Gratuluje :)... Ja nie poprzestalem na swoim wyniku tylko... hmmm czas, szkola, praca :)... Kobiety ... Masakra :). Do tego oczywiscie Kasa :). Musze zmienic lekko chlodzenie i wykombinowac procka co kreci sie wiecej niz 2400 (bo przy mnozniku 9 chcialem dalej krecic a teraz to juz mam klopsy... Czekam na screeny :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=66447&st=60 screeny juz sa, pozdrawiam :) ja czekam na zasilacz, jade do swidra lub owsa robie vdimm i atakuje 280fsb;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) 1437031[/snapback] Hehhe ja narazie nigdzie nie jade ... v dimm i tak sobei zrobie zeby obadac jak sie TCCD skaluja z napieciami :P... NO i to chyba TYLE :). Wrrrr :P... Nie ma to jak zdrowa konkurencja :). Ps... Podeslesz mi na maila Twoj Bios sector19@op.pl ??? Wyprobuje sobie :). A Co do Fsb 280 :)... Hmmm Ja tam jeszcze tez nie skonczylem :). Ale dajcie czasu (kasy) :/. Edytowane 10 Maja 2005 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) podaj gg, bedziemy sie scigac w FSB, i zaaktualizuj swoj podpis :wink: dobra ludziska pytanie do was. mam stabilne 9x273 przy vdd 2v. na 9x274 wywala prime po minucie za to na mnozniku 8x mam stabilne przez kilka godzin 275 i wiecej. jakies sugestie? przez niski mnoznik mam mniejszy odczyt wiec to 275 mija sie z celem :sad: :-| ja chce 9x275 :cry: UPDATE: dobra wysililem sie i porobilem testy. oto max o/c jakie mi sie udalo wyciagnac podczas 13 godzin siedzenia przed kompem, robienia testow, zabawy z olowkiem itp: 9x273 albo tez 8x276 oczywiscie oba wyniki full stabilne, pozdro Edytowane 11 Maja 2005 przez kooboos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witajcie :) Już prawie rok minął od Mojego fsb 260, szkoda że nie umieściłem wtenczas wyników na BH5 byłbym teraz w pierwszej piątce :gitarzysta: Sprzedałem swój sprzęt, chciałem podobnie jak Nessay kupić jakiś sprzęcik byle tylko Wingroza śmigała i od czasu do czasu możnaby było w coś zagrać... Ale to jest silniejsze odemnie :kijem: zastanawiam się nad DFI NF 4 Ultra D i Venice... czas wrócić do pierwszej dziesiątki (przynajmniej) pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witajcie :) Już prawie rok minął od Mojego fsb 260, szkoda że nie umieściłem wtenczas wyników na BH5 byłbym teraz w pierwszej piątce :gitarzysta: Sprzedałem swój sprzęt, chciałem podobnie jak Nessay kupić jakiś sprzęcik byle tylko Wingroza śmigała i od czasu do czasu możnaby było w coś zagrać... Ale to jest silniejsze odemnie :kijem: zastanawiam się nad DFI NF 4 Ultra D i Venice... czas wrócić do pierwszej dziesiątki (przynajmniej) pozdrówka 1482159[/snapback] heh Kazdego chyba... nas neci venice itp... ale ja ze wzgledow kasowych jeszces iedze na... NF2 narazie nawte wynikow nie dodalem do rankingu (nieoficialnie bylem 3 ci... teraz 4 ty jestem bo kolega kooboos mnie przebil.... ale ja wiem ze to nie koniec mojej plyty...) nistety... nie mamczasu do wakacji... w wakacje jeszcez zawojuje na maxa... dam wyniki..... i... wtedy z czystym sumieniem przejde na nowa platforme :P... Tylko modlcie sie zeby to wszystko sie nie zjarcalo.... Do bica rekordu szykuje mi sie... suchy lod... zmodowana grafa 9500 (atakuje 1 miejsce na orbie 2005 i 2003)... i proc od kolegi zeby 2800 mhz conajmniej bylo :)... niestety nie wiem jaka szyne uzyskuje na mnozniku 10 do 11... bo nigdy tak wysokiego nie uzywalem :P... ale to sie zobaczy :P. Stay tuned :P... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 ehh sectorek sectorek chipset Ci nieuciagnie tak duzego fsb przy mnozniku 11, a mnozniki 10 i 10,5 to sobie mozesz wiesz:) zreszta ja juz sie szykuje z peltierem na NB wiec mnie nie dogonisz juz bo polece przynajmniej 280. moze jak sie uda to przebije sub-x i bede pierwszy in the world a jak nie to i tak bede drugi czym nie pogardze:P. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...